Breaking News
01 Φεβρουαρίου 2022

Με τον ερχομό του δεύτερου μήνα του χρόνου αρχίζει και η σειρά των φετινών τουρνουά νεαρών ηλικιών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με την επωνυμία WTT Youth Contender.

Ο θεσμός, που πρωτοεμφανίστηκε πέρσι, κάνει μεθαύριο στην Τύνιδα την αρχή για το 2022 με όπεν της κορυφαίας βαθμίδας και η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Πρώτο στο πρόγραμμα έρχεται το λεγόμενο WTT Star Youth Contender της Τυνησίας. Θα γίνει από τις 2 μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου με τη 17χρονη πρωταθλήτρια να μεταβαίνει αύριο στην αφρικανική χώρα με στόχο να πραγματοποιήσει αξιόλογες εμφανίσεις και να προχωρήσει όσο γίνεται περισσότερο. Θα την κοουτσάρει ο Θεσσαλονικιός προπονητής Ανέστης Καριοφυλλίδης, που έχει πλέον σημαντική εμπειρία από διεθνείς αγώνες και προπονητικά καμπ μικρών ηλικιών. Τα τουρνουά της κατηγορίας Youth Star συγκεντρώνουν αθλητές και αθλήτριες έως 15 κι έως 19 ετών με καλή θέση στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης. Την ίδια ώρα όμως, παρουσιάζουν κι άλλες ουσιαστικές διαφορές με τα Youth Contender, τα οποία αρχίζουν μέσα Φεβρουαρίου και αφορούν πολλές ηλικιακές κατηγορίες.

Γενικώς, η σειρά αυτών των τουρνουά οργανώθηκε και το 2022, όπως πέρσι. Άλλες μέρες αγωνίζονται τα κορίτσια και άλλες τα αγόρια κι αυτή είναι από τις συνθήκες, που έχουν σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα Youth Star Contender περιλαμβάνουν το απλό και το διπλό στις κατηγορίες Under15 και Under 19 κι έχουν μεγαλύτερο οικονομικό έπαθλο. Στην Τυνησία η Παπαδημητρίου είναι μία από τις 32 αθλήτριες του απλού νεανίδων. Στο διπλό θα συνεργαστεί με τη Νικόλ Άρλια από την Ιταλία. Τις δύο πρώτες ημέρες αγωνίζονται τα κορίτσια και η κλήρωση γίνεται αύριο. Να προστεθεί ότι η αριστερόχειρας αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών είχε αγωνιστεί και τον περσινό Μάιο στο YouthStarτης Τυνησίας, που ήταν το εναρκτήριο του τοπ επιπέδου για το 2021.

Τα Youth Contender κάνουν εκκίνηση στο νέο έτος με δύο παράλληλα τουρνουά σε κοντινές ευρωπαϊκές πόλεις. Από τις 14 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι αγώνες στο Μετς της Γαλλίας και το Σπα του Βελγίου. Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση πρόκειται να έχει κι εκεί εκπροσώπηση. Στο τουρνουά του Σπα (εκεί, θυμίζουμε, όπου τον περασμένο Νοέμβριο ο Γιάννης Σγουρόπουλος αναδείχτηκε δεύτερη φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό Under 21) έχουν δηλώσει συμμετοχή οι σημερινές δευτεραθλήτριες Ελλάδας στο διπλό Νέων γυναικών Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Αγγελική Ευμορφιάδη. Τα δύο κορίτσια είναι μαζί στον Τελαμώνα Σαλαμίνας. Τα YouthContender αφορούν και αυτή τη χρονιά μόνο το απλό και οι ηλικιακές κατηγορίες είναι U11, U13, U15, U17 και U19. Οι αθλητές/τριες έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος και στην αμέσως επόμενη κατηγορία από τη δική τους. Έτσι, η 16χρονη Ευμορφιάδη θα κάνει χρήση αυτής της ευκαιρίας και είναι δηλωμένη στο απλό αθλητριών έως 17 και έως 19 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics