Breaking News
14 Ιουλίου 2018

Επεσε η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων για σκάφη τύπου Lightning “2018 ILCA YOUTH WORLD CHAMPIONSHIP” που οργανώθηκε από τον ΝΑΟΒ σε συνεργασία με τον ΝΟΕ και διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Βούλα.

 


Οι 7 συνολικά κούρσες του αγώνα έγιναν με διαφορετικές καιρικές συνθήκες τόσο σε διεύθυνση όσο και σε ένταση, κάνοντας τους αγώνες ιδιαίτερα συναρπαστικούς και με συνεχείς εναλλαγές στην Γενική Κατάταξη των 16 συνολικά πληρωμάτων από τις 8 συμμετέχουσες χώρες.

Νικήτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων 2018 αναδείχθηκε η αμερικανική ομάδα με κυβερνήτη τον J. Hayden και πλήρωμα τους M. Ryan και B. Hayes jr. με αριθμό ιστίων USA 14748. Δεύτερo κατετάγη το ελληνικό πλήρωμα με κυβερνήτη τον B. Γουργιώτη και πλήρωμα τους Γ. Τσουλφά και Μ. Κυπραίο με αριθμό ιστίων GRE 15144.

Στην τρίτη θέση της Γενικής Κατάταξης ήρθε η ομάδα της με κυβερνήτη τον J. Hackerott και πλήρωμα τους E. van Deursen και M. Peek με αριθμό ιστίων BRA 15333. Την τέταρτη θέση κατέκτησε ο T. Probst με το πλήρωμά του M. Weber και J. Probst.

Και το έπαθλο της πέμπτης θέσης το πήρε ο Τ. Αθανασόπουλος – Yogo με πλήρωμα τους Δ. Τάσσιο και Ν. Γιωτόπουλο. Επίσης απονεμήθηκαν έπαθλα fair play και τακτικού πληρώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στο αμερικανικό πλήρωμα όσο και στο ελληνικό, συμμετείχαν αθλητές δεύτερης γενιάς διάσημων γονιών ιστιοπλόων, οι Brian Hayes jr. και Γιώργος Τσουλφάς. Ο γιός του Brian Hayse, αφενός, στελέχους της ILCA και της North Sails και παλιού πρωταθλητή, ο οποίος παρευρέθη στο event ως επίσημος καταμετρητής και tuner των σκαφών, απεσταλμένος της ILCA και ο γόνος της οικογένειας Τσουλφά (γιός του Θοδωρή κι ανιψιός της Αιμιλίας), αφετέρου. Τα δύο νεαρά παιδιά απέδειξαν, για μια ακόμα φορά, πως με την ανάλογη προτροπή και τη σωστή καθοδήγηση το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Αξίζει να σημειωθεί πως νεαρός Τσουλφάς, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, είχε λάβει μέρος και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Lightning που διεξήχθη στον Φαληρικό Όρμο, ως πλήρωμα με κυβερνήτη τον πατέρα του, κι απέσπασε κι εκεί την αντίστοιχη διάκριση.

Στην επίσημη τελετή της απονομής των επάθλων που έλαβε χώρα στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ το βράδυ του Σαββάτου παρευρέθηκαν οι δημοτικές αρχές, οι κ.κ. Γ. Ανδρεάδης, L. Hemming και Αλ. Παπαδόγγονας, αντιπροσωπεύοντας την ILCA και τον συν-διοργανωτή ΝΟΕ, τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΑΟΒ, καθώς και αρκετοί γονείς των Ελλήνων και των ξένων αθλητών και πλήθος καλεσμένων.

Στους λόγους που προηγήθηκαν διατυπώθηκαν τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο της διοργάνωσης, κατ’ αρχήν από τον Brian Hayes, που αναγόρευσε τον Όμιλο σαν μία από τις ωραιότερες και καταλληλότερες τοποθεσίες για την διεξαγωγή τέτοιων μεγάλων event κι ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους όσοι μόχθησαν για αυτή την διοργάνωση - από τον πρόεδρο και τους επιτετραμμένους στο Δ.Σ. του ΝΑΟΒ Ηλία Βασιλειάδη και Κώστα Καμαρωτό, τον προπονητή της Ακαδημίας Lightning του ομίλου μας Νίκο Βαζάκα, μέχρι και την γραμματεία και τους λοιπούς μικρότερους ή μεγαλύτερους συντελεστές του πετυχημένου αυτού event. Σε ανάλογο ύφος μίλησε και η κ. Probst, πρώην ανώτερο στέλεχος της ILCA, εκθειάζοντας την όλη διοργάνωση.
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics