Breaking News
21 Οκτωβρίου 2020

Αλλαγές στην πολιτική, αλλά και στο σύστημα του αθλήματος

 

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, 73 ομοσπονδίες μελών συνδέθηκαν για να παρακολουθήσουν τα εικονικά συνέδρια. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν από την έδρα του World Rowing στη Λωζάνη της Ελβετίας χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης «Zoom». Η ψηφοφορία ήταν επίσης εικονική χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας Lumi Global και όλα μεταδόθηκαν ζωντανά στο κανάλι YouTube της World Rowing.

Έκτακτες σημαντικές αλλαγές στο Συνέδριο:
• Μετά από 25 χρόνια χρήσης, το “World Rowing” θα αντικαταστήσει τώρα το “FISA” ως το μοναδικό όνομα της ομοσπονδίας κωπηλασίας. Ο στόχος είναι να συμπεριληφθούν όλες οι επιχειρήσεις, οι επικοινωνίες, η διαχείριση και η διακυβέρνηση με ένα ισχυρό εμπορικό σήμα: World Rowing.
• Θα υπάρχουν κριτήρια επιλεξιμότητας βάσει φύλου για τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Μελών σε συνέδρια.
• Θα δοθεί περαιτέρω έμφαση στην προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας των φύλων με την ευθυγράμμισή τους με τις βασικές αξίες και τις κατευθυντήριες αρχές της κωπηλασίας.
• Οι διαδικασίες διασφάλισης θα περιλαμβάνουν τώρα μια ρήτρα «αμοιβαίας αναγνώρισης των κυρώσεων» και οι κανονισμοί ασφαλείας θα ενισχυθούν για την καλύτερη προστασία των αθλητών μας και όλων των συμμετεχόντων στην κωπηλασία.
• Τα μισά από τα μέλη της Επιτροπής Αθλητών θα εκλέγονται από τους αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών θα εκλεγεί τώρα για να συμμετέχει αυτόματα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κωπηλασίας και στην Εκτελεστική Επιτροπή.
• Το Rowing for All Commission θα αντικατασταθεί από τις:
– Επιτροπή παράκτιας κωπηλασίας
– Εσωτερική επιτροπή κωπηλασίας
• Από το 2022 η Επιτροπή των Γυναικών θα μεταβεί σε μια Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων, τη Διαφορετικότητα και την Ένταξη. Γι’ αυτό, το 2021, θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας για την ισότητα των φύλων, τη διαφορετικότητα και την ένταξη για ένα έτος για την ανάπτυξη της αποστολής, των στόχων και των καθηκόντων αυτής της νέας Επιτροπής. Αυτή η ομάδα εργασίας θα παρουσιάσει μια έκθεση και πρόταση στο Συνέδριο του 2021.
• Θα υπάρξει μια αλλαγή από τη χρήση του όρου «junior» σε τη χρήση «κάτω των 19» από το 2022 και έτσι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Rowing Junior θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rowing Under 19.

Επιπλέον, το Συνέδριο ψήφισε να εγκρίνει την πρόταση του Συμβουλίου για το πρόγραμμα κωπηλασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, το οποίο θα υποβληθεί στην εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την απόφασή του τον Δεκέμβριο. Το νέο πρόγραμμα προτείνει να συμπεριληφθούν τρεις παράκτιες εκδηλώσεις κωπηλασίας – μικτά διπλά σκιφ, ανδρικά και γυναικεία σόλο (σόλο) – για την αντικατάσταση των δύο ελαφριών εκδηλώσεων διπλού σκιφ που βρίσκονται επί του παρόντος στο πρόγραμμα κωπηλασίας.

Το έκτακτο συνέδριος της Word ~Rowing της 16ης Οκτωβρίου 2020 έφτασε στις ακόλουθες αποφάσεις
• Η Πάολα Γκριτζέτι (Ιταλία) εξελέγη από το Συνέδριο στη θέση της προεδρίας της Επιτροπής Κωπηλασίας και έδρα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κωπηλασίας.
• Η Αφρικανική Ομοσπονδία Κωπηλασίας (FASA) είναι σήμερα ο αναγνωρισμένος φορέας κωπηλασίας για την Αφρική.
• Η Αραβική Ομοσπονδία Κωπηλασίας και ο Βαλκανικός Σύλλογος Κωπηλασίας αναγνωρίστηκαν ως επίσημοι Όμιλοι Ομοσπονδιών Μελών.
• Το 2020 Παγκόσμιο Συνέδριο Προπονητών Κωπηλασίας θα διοργανωθεί πρακτικά από τις 27 Νοεμβρίου-6 Δεκεμβρίου 2020.


sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics