Breaking News
12 Φεβρουαρίου 2021

Μέχρι τον Σεπτέμβριο η δημοπράτηση του έργου για την ολοκλήρωση του ποδηλατοδρόμιου
Δημήτρης Ντζάνης 


Το ρημαγμένο τοπίο στο ποδηλατοδρόμιο στην περιοχή Καθιανά Χανίων σαν να αποκτά ξανά ζωή.

Ένα έργο που άρχισε το 2003, στοίχισε 3,5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να ολοκληρωθεί, παρουσιάζοντας και κατασκευαστικές ατέλειες μια και η πίστα είναι μικρότερη των προδιαγραφών, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια.

Με το πέρασμα των ετών το ημιτελές ποδηλατοδρόμιο άρχισε να ρημάζει, όπως και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας.

Όμως το τελευταίο διάστημα η ελπίδα ολοκλήρωσης του έργου άρχισε να αναζωπυρώνεται.

Η σημερινή ανάρτηση του δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη δείχνει τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

«Από τα πρώτα αθλητικά θέματα τα οποία αναδείξαμε ως δημοτική αρχή, ήταν το ποδηλατοδρόμιο-φάντασμα στο Ακρωτήρι.

Η εικόνα του εγκαταλελειμμένου, ημιτελούς ποδηλατοδρομίου, αποτελεί ένα μεγάλο έλλειμμα στο κομμάτι του αθλητισμού και μια εικόνα που δεν τιμάει κανέναν.

Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Τεχνικής Υπηρεσίας και των συναρμόδιων αντιδημάρχων, Γιώργου Ξανθουδάκη και Στέλιου Μιχαηλάκη, οι μελέτες προχωρούν και όπως ανακοινώσαμε και στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη κατά την επίσκεψη του, τον Σεπτέμβριο του 2021 θα είμαστε έτοιμοι για την τελική δημοπράτηση του έργου.

Ένα έργο που θα καλύψει τις ανάγκες της σπουδαίας ποδηλατικής κοινότητας των Χανίων, αλλά και του κόσμου που θα θελήσει να το χρησιμοποιήσει ως ασφαλές, διεθνές προπονητικό κέντρο, μετά τη διαμόρφωση του. Ένα έργο που θα αναβαθμίσει, όχι μόνο αθλητικά, αλλά και αναπτυξιακά τον Δήμο Χανίων. Προχωράμε».

Και στην προ τριών ημερών επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη στα Χανιά, ο δήμαρχος της πόλης επεσήμανε:

«Έχουμε τρεις μελέτες για το ποδηλατοδρόμιο, δεν έχουμε καταλήξει στην μελέτη που θα ορίσει το ποσό, προσανατολιζόμαστε περίπου σε ένα έργο της τάξης των 2,5 εκ ευρώ.

Πέρα από τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ποδηλασία, τα σωματεία και τους αθλητές, ήδη έχουμε έκδηλο ενδιαφέρον από προπονητικές ομάδες στην Ευρώπη για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την εγκατάσταση για προπονήσεις.

Ένα αναπτυξιακό έργο που θα βάλει τα Χανιά, την Κρήτη και γιατί όχι την Ελλάδα στο ποδηλατικό χάρτη».

SPORTS3.GR

ΔΙΑΦΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της FIFA

Ανοιχτή επιστολή Γιάννη Παπαδημητρίου προς τους Ναυτικούς Ομίλους της χώρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics