Breaking News
03 Αυγούστου 2021

Τον έναν από τους τέσσερις φιναλίστ των τελικών του ομαδικού ανέδειξε το σημερινό πρόγραμμα στο Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Έγινε ο πρώτος ημιτελικός στις γυναίκες και η οικοδέσποινα Ιαπωνία κατάφερε να προκριθεί με εμφατικό τρόπο στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο. Επιβλήθηκε του Χονγκ Λονγκ με 3-0 και για πρώτη φορά στα χρονικά του αγωνίσματος, στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση, περνάει στον τελικό των γυναικών. Ο δεύτερος ημιτελικός, αυτός μεταξύ της Κίνας και της Γερμανίας, γίνεται αύριο στις 04:00 ώρα Ελλάδας. Η Γερμανία έδωσε τη δεύτερη βασική είδηση από τους σημερινούς αγώνες. Είναι η χώρα, που κρατάει ψηλά το ευρωπαϊκό πρεστίζ διότι μετά το χάλκινο μετάλλιο του Ντιμίτρι Οβτσάροφ στο απλό ανδρών είδε σήμερα και τις δύο εθνικές της ομάδες να προκρίνονται στην τελική 4άδα.

Στο ομαδικό γυναικών το πρόγραμμα άρχισε με τον προημιτελικό της Γερμανίας με την Κορέα, που είχε συναρπαστική εξέλιξη. Στο τέλος η ευρωπαϊκή χώρα επικράτησε με 3-2 και μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Ρίο έχει πολλές ελπίδες ν’ ανέβει ξανά στο βάθρο των νικητών. Θυμίζουμε πάντως, ότι και σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενισχύεται από δύο αθλήτριες κινεζικής καταγωγής, τη Σαν Σιαονά και τη Χαν Γινγκ. Στον σημερινό προημιτελικό τη νίκη έδωσε στο καθοριστικό 5ο επί μέρους ματς η Σιαονά όταν έκαμψε με 3-0 σετ την Τσόι Χιοτζού. Στην τριάδα φυσικά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πετρίσα Σόλγια. Αύριο στα ημιτελικά η Γερμανία θα είναι ξεκάθαρο αουτσάιντερ κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και «χρυσή» Ολυμπιονίκη Κίνα. Η τελευταία δεν είχε πρόβλημα για το 3-0 απέναντι στη Σιγκαπούρη.

Αργότερα έγινε ο ένας από τους δύο ημιτελικούς. Η Ιαπωνία ήταν φαβορί κόντρα στο Χονγκ Κονγκ και το επιβεβαίωσε πανηγυρικά. Επιβλήθηκε με 3-0, χάνοντας μόλις ένα σετ και θα διεκδικήσει άλλη μία πρωτιά στο Ολυμπιακό τουρνουά μετά από εκείνη στο διπλό μικτό (όπου και πανηγύρισε το ιστορικό πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με Μιζουτάνι και Ίτο). Την ομάδα της συγκροτούν η Ίτο, η Μίου Χιράνο και η Κασούμι Ισικάουα. Ο τελικός έχει οριστεί για την Πέμπτη στις 13:30 Ελλάδας.

Στο ομαδικό ανδρών πρόσφερε συγκινήσεις ο αγώνας της Γερμανίας με την Ταϊπέι. Ο 4ος Ολυμπιονίκης, ο αριστερόχειρας Λιν Γιουν Τζου σημείωσε δύο νίκες (πήρε στα πέντε σετ και τη ρεβάνς από τον Οβτσάροφ για την ήττα στον «μικρό» τελικό του απλού), όμως δεν ήταν αρκετές για τους Ασιάτες. Ο Τίμο Μπολ και ο Οβτσάροφ είχαν από μία νίκη στο απλό, ο Μπολ και ο Φρανζίσκα επικράτησαν στο εναρκτήριο διπλό και οι Γερμανοί πανηγύρισαν τη νίκη με 3-2. Είναι άλλη μια φορά στα ημιτελικά, επιζητούν και τέταρτο σερί μετάλλιο στο αγώνισμα κι ετοιμάζονται για σούπερ ημιτελικό αύριο απέναντι στην οικοδέσποινα Ιαπωνία (13:30). Η τελευταία ξεπέρασε σήμερα με 3-1 την άλλοτε παγκόσμια πρωταθλήτρια Σουηδία.

Νωρίτερα, στις 10:30 ώρα Ελλάδας, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Κίνα θα συναντήσει στον άλλο ημιτελικό την Κορέα. Θυμίζουμε ότι οι ηττημένοι των ημιτελικών θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Διαβάστε επίσης

Το Ellinix σταθερά πρώτο, ανέβηκε το Oxygonon

 

 

 

Όλα τα ζώδια 03/08

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics