Breaking News
08 Αυγούστου 2021

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει παρουσία για μία ακόμη φορά σε προπονητικό καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος.

Με τέσσερις επίλεκτους αθλητές της θα βρεθεί στην κωμόπολη Κισκουνφελεγκιχάζα, που βρίσκεται περίπου μία ώρα μακριά από τη Βουδαπέστη, ώστε από αύριο μέχρι τις 15 Αυγούστου να πάρει μέρος στη δεύτερη φετινή συγκέντρωση προετοιμασίας για παιδιά έως 12 ετών. Είναι μία ακόμα εκδήλωση στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της ETTU και τιτλοφορείται Eurotalents Pre-Selection Camp II. Με στόχο να δείξουν το ταλέντο τους και σε ξένους ειδικούς του αθλήματος και ν’ αποκομίσουν πολύτιμη εμπειρία σε μία χώρα με τεράστια παράδοση στην επιτραπέζια αντισφαίριση, μεταβαίνουν στην Ουγγαρία ο 11χρονος Γιάννης Κιοσελόγλου και ο 12χρονος Κώστας Φάκαρος του Ποσειδώνα Λουτρακίου, καθώς επίσης οι 12χρονες Βασιλική Μπουλά και Άντζελα Νουρέ από τον Πανιώνιο Α.Ο. Χίου. Πρόκειται για τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Πανελληνίου παμπαιδικού πρωταθλήματος, που είχε γίνει τέλη Ιουνίου στη Φλώρινα, καθώς κατέκτησαν όλα τα χρυσά μετάλλια.

Οι προπονητές Χρήστος Τσαρσιταλίδης του Ποσειδώνα και Ρούλα Λαμπρινίδη του Πανιωνίου θα είναι στην τεχνική καθοδήγηση των παιδιών και θα έχουν συνεργασία με τους ξένους προπονητές. Η Λαμπρινίδη είναι μητέρα της Μπουλά, ενώ στην αποστολή βρίσκεται και ο σύζυγός της, φυσιοθεραπευτής και σταθερό μέλος της ομάδας της Χίου σε όλα τα ταξίδια, Σπύρος Μπουλάς.

Το καμπ γίνεται σε περιοχή, που πραγματοποιεί με επιτυχία και πολύ συχνά eventsστο άθλημα. Φιλοξενείται σε μεγάλη και ανακαινισμένη αίθουσα με 30 τραπέζια και δέχεται έως τρεις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες από κάθε χώρα, σε αντίθεση με το πρώτο της χρονιάς, στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβούνιου, όπου επιτρεπόταν ένας και μία αντίστοιχα (εκεί είχαν μετάσχει οι επίσης πρωταθλητές στις μικρότερες ηλικίες Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής και Γεωργία Σπανού από τη Φλώρινα). Η ETTU ενθαρρύνει πάντα τις εθνικές ομοσπονδίες να στέλνουν τους καλύτερους αθλητές τους και είναι σημαντικό, που εκφράστηκε ενδιαφέρον από πολλά παιδιά των πρώτων θέσεων του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης και τους γονείς τους. Ο Λουτρακιώτης Κιοσελόγλου φιγουράρει νούμερο 1 στον πίνακα και σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό, το διπλό και το ομαδικό παμπαίδων. Ο Αθηναίος Φάκαρος είναι στο νούμερο 4 αυτόν τον μήνα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του σε διπλό και ομαδικό. Τα δύο αγοράκια βγαίνουν πρώτη φορά στο εξωτερικό.

Οι Χιώτισσες Μπουλά και Νουρέ βρίσκονται σε τοπ θέσεις του πίνακα των παγκορασίδων. Η Μπουλά είναι στην κορυφή και η Νουρέ στο νούμερο 3. Η Νουρέ αναδείχτηκε φέτος πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό παγκορασίδων, ενώ μαζί με την Μπουλά πήραν τον τίτλο στα υπόλοιπα δύο αγωνίσματα. Με τους Χιώτες να κοιτάζουν συνεχώς το πως θα ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών και πως θα διευρύνουν τις γνώσεις τους στο άθλημα τα κορίτσια πάνε στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης για δεύτερη φορά την τελευταία διετία

Επικεφαλής προπονητής του καμπ είναι ο καταξιωμένος Ούγγρος Φέρενκ Καρσάι, ο οποίος, μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων, ανέδειξε τον τελευταίο Ευρωπαίο πρωταθλητή κόσμου, τον Αυστριακό Βέρνερ Σλάγκερ το 2003. Βοηθός του έχει αναλάβει ο επίσης Ούγγρος Αττίλα Χαλμάι, ενώ στο τιμ είναι ακόμα η Τσέχα πρώην διεθνής Ρενάτα Στρμπίκοβα και φυσικά ο Κροάτης Νέβεν Σέγκναρ διευθυντής στο πρόγραμμα ανάπτυξης της ETTU. Επίσης, όπως αναφέρει η προκήρυξη, θα μετάσχουν αρκετοί ακόμα προπονητές και σπάρινγκ προπόνησης από την 1η εθνική κατηγορία της Ουγγαρίας. Την τελευταία μέρα θα γίνει το κλασικό τουρνουά μεταξύ των συμμετεχόντων και φυσικά, πέρα από την εικόνα στις προπονήσεις, θα παίξουν ρόλο και τα αποτελέσματα εκεί για τις επιλογές των διοργανωτών, όσον αφορά στις ομάδες επιλέκτων της ETTU, που θα μετάσχουν σε επόμενες προπονητικές συγκεντρώσεις. Το καμπ θα έχει ξεχωριστή σημασία και για τους προπονητές δεδομένου ότι θα γίνονται συνεδρίες με τους επικεφαλής τεχνικούς και ενημέρωση για τα όσα προβλέπει μελλοντικά το πλάνο για την πρόοδο και τη στήριξη ταλαντούχων Ευρωπαίων αθλητών.

Διαβάστε επίσης:

Πρωταθλήτριες στις καρδιές μας η γυναικεία ομάδα Πόλο του ΟΦΗ

 

 

Όλα τα ζώδια 08/08

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics