Breaking News
06 Οκτωβρίου 2021

Καλεσμένοι στο Studio του Crete2day και την εκπομπή "Στρογγυλή Θεά" του Αντώνη Σαριδάκη, οι ποδοσφαιριστές του Ηροδότου, Νίκος Βρεττός και Μηνάς Χαλκιαδάκης

 

 

Αναλυτικά η συνέντευξη

-Τι ήταν αυτό που σας έκανε να απαντήσετε θετικά στην πρόταση που σας έγινε από την διοίκηση του Ηροδότου για να ενταχθείτε στο ρόστερ της ομάδας, και ως τι σταθμό αντιλαμβάνεστε τον Ηρόδοτο στην καριέρα σας;

Χαλκιαδάκης: «Από την πρώτη κουβέντα που είχα με τους ανθρώπους του σωματείου κατάλαβα ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια στην ομάδα. Δύσκολα συμβαίνει πλέον κάτι τέτοιο σε αυτές τις κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το πλάνο ήταν πολύ καλό, όποτε ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα να απαντήσω θετικά»

Βρεττός: «Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός, όμως μίλησα με τον κ. Σωκιανό, και με άλλα άτομα από τη διοίκηση και κατάλαβα ότι είναι ένα σοβαρό και υγιές σωματείο. Ο κ. Σωκιανός μου είπε ότι το σωματείο ψάχνει ντόπιους ποδοσφαιριστές. Προέρχομαι από τραυματισμό και ξέρω ότι ο Ηρόδοτος θα μου δώσει το χρόνο για να επανέλθω 100%. Έτσι αποφάσισα να πω ναι στην πρόταση που μου έγινε, και μπορώ να πω ότι θα δώσω τα πάντα για να δικαιώσω τους ανθρώπους της διοίκησης. Διαπίστωσα επίσης από την πρώτη προπόνηση, ότι ο Ηρόδοτος έχει ανθρώπους που προσπαθούν καθημερινά για το καλύτερο».

-Οι πρώτες σας εντυπώσεις από το περιβάλλον που συναντήσατε. Νέο ξεκίνημα για εσάς σε μια ομάδα που κάνει ένα φιλόδοξο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Χαλκιαδάκης: «Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν πολύ ενθαρρυντικές. Θα πάμε πολύ καλά. Υπάρχει φοβερό κλίμα, με πολλά παιδιά από την Κρήτη, κι αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μια ομάδα. Είμαστε όλοι μια παρέα»

Βρεττός: «Χάρηκα πολύ όταν διαπίστωσα ότι στην ομάδα υπάρχουν ντόμπροι άνθρωποι, όπως επίσης με το ότι συνεργάζομαι με τον κ. Τάτση ο οποίος εκτός από καλός προπονητής είναι και καλός άνθρωπος. Υπάρχει σωστή διοίκηση, καλός προπονητής, οικογενειακό κλίμα. Δεν το έχω συναντήσει αυτό κάπου αλλού. Καθένας βρίσκεται στο πόστο του. Οι ρόλοι είναι διακριτοί και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχουν ομάδες που ο πρόεδρος λέει στον προπονητή τι πρέπει να κάνει. Όταν συμβαίνει αυτό τότε χάνεται ο σεβασμός, χάνονται τα αποδυτήρια, χάνονται τα πάντα».

-Είχατε υπάρξει συμπαίκτες στο παρελθόν στα Χανιά

Χαλκιαδάκης: «Όχι μόνο. Και στις Μικτές Ηρακλείου. Στα Χανιά ήμασταν συμπαίκτες για δύο χρόνια. Και εκτός γηπέδων κάνουμε παρέα με τον Νίκο.

-Στο γήπεδο βρίσκεστε;

Χαλκιαδάκης: «Με κλειστά μάτια».

Βρεττός: «Ανυπομονώ να μπει ο Μηνάς, να βοηθήσει την ομάδα. Λείπουν και άλλα παιδιά αυτή τη στιγμή. Θα δείτε στην πορεία, αν βρίσκομαι με τον Μηνά ή όχι».

-Ποια είναι η γνώμη σας για το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Super League 2;

Χαλκιαδάκης: «Θεωρώ ότι είναι καλό για την ομάδα μου γιατί στο Βόρειο Όμιλο υπάρχουν δυνατές ομάδες»

Βρεττός: «Εγώ διαφωνώ. Θα μου άρεσε να αγωνιστώ και με τις ομάδες από το Βορρά. Γενικά πιστεύω ότι είναι λάθος ο διαχωρισμός των ομίλων στη Β’ Εθνική κατηγορία».

-Έχετε εικόνα για τη δυναμική του πρωταθλήματος;

Χαλκιαδάκης: «Πάνω – κάτω υπάρχει μια εικόνα. Θα είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλω να πω πάντως ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ομάδα, γιατί κάποιοι επέλεξαν να υπάρχουν προβλήματα στις αδειοδοτήσεις με τους ποδοσφαιριστές που είναι άνω των 25 ετών».

-Ποιος είναι ο φετινός στόχος;

Χαλκιαδάκης: «Στόχος μου είναι να δίνω το 100% των δυνάμεων μου για να πάρει η ομάδα όσα περισσότερα από μένα. Σε ομαδικό επίπεδο δεν είμαι ο κατάλληλος για να μιλήσω για στόχους. Υπάρχουν άνθρωποι πιο ψηλά από μας για να το κάνουν αυτό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλότερα μπορούμε. Ο κόσμος μπορεί να περιμένει 90 λεπτά μάχης. Θα δίνουμε ο καθένας ότι μπορεί ξεχωριστά. Έτσι θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Βρεττός: «Στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, και να κάνουμε μια καλή πορεία. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Από κει και πέρα όσο ψηλότερα πάμε θα είναι καλύτερα τόσο για την ομάδα, όσο και για εμάς».

-Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τον Ηρόδοτο;

Βρεττός: «Ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο θα δει, δεν θα πω έντεκα, θα πω είκοσι παλικάρια. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την μπάλα κάτω, να χαιρόμαστε και να κάνουμε τον κόσμο να χαίρετε μαζί μας. Το «μπουντρούμι» είναι «μπουντρούμι». Μέσα στο γήπεδο θα τα δίνουμε όλα».

-Τι περιμένετε όχι μόνο από την επόμενη χρονιά αλλά από το μέλλον σας στο ποδόσφαιρο;

Χαλκιαδάκης: «Τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο αξιοκρατικά. Όταν ένα παιδί διαγράφει μια πορεία, φτάνει σε ένα σημείο που αξίζει να του δοθεί μια ευκαιρία και δεν του δίνεται για να επιλεγεί ένας ποδοσφαιριστής αμφιβόλου αξίας από το εξωτερικό, αυτό εμένα με λυπεί και με εξοργίζει. Το έχω βιώσει πολλές φορές μέχρι τώρα».

Βρεττός: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από ότι έχω πετύχει μέχρι τώρα. Ξέρω τον εαυτό μου. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αδικίες και άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα. Δυστυχώς κυριαρχούν αυτοί σε πολλές ομάδες. Είμαστε και οι δύο πολύ αδικημένοι παικτικά. Θα συμφωνήσω με τον Μηνά για το ότι έχουμε ελληνικό επίθετο και αυτό είναι μειονέκτημα. Ίσως να έχουμε γεννηθεί σε λάθος χώρα. Νιώθω μια πίκρα, γιατί ξέρω πόσο ψηλά θα μπορούσα να ήμουνα και τι θα μπορούσα να είχα πετύχει. Θεωρώ ότι δεν είμαι για την Σούπερ Λιγκ 2, ούτε για να παίζω αλλαγή εκεί. Όταν «ανέβαινα» ήρθε η καραντίνα. Είχα αξιόλογες προτάσεις από ομάδες Σούπερ Λιγκ. Ίσως δεν είχαμε το «άστρο».

Χαλκιαδάκης: «Είναι προσόν να γνωρίζεις τι μπορείς να κάνεις, και να δέχεσαι τι θα μπορούσες να αλλάξεις ώστε να τα καταφέρεις. Για αυτό ήρθαμε στον Ηρόδοτο, για να κάνουμε μια όσο γίνεται καλύτερη χρονιά, και να διεκδικήσουμε τα όνειρα μας. Όνειρο μου ήταν να παίξω στην Σούπερ Λιγκ, και από τη στιγμή που δεν τα κατάφερα πήγα στο εξωτερικό».

-Πως ήταν η εμπειρία σου στο εξωτερικό με την Μποτοσάνι;

Χαλκιαδάκης: «Είναι σημαντικό να βρίσκεσαι σε μια ομάδα που συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν κατάφερα να παίξω στο Γιουρόπα Λιγκ γιατί εκείνη την περίοδο είχα έναν σοβαρό τραυματισμό. Ήταν ωστόσο μια σπουδαία εμπειρία. Δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο προπονητής μου ο Μάριος Κροϊτόρου τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη φορά που χτύπησα μου είπε ότι η ομάδα θα είναι δίπλα μου. Εδώ σε μια ομάδα που βρισκόμουν, φοβόμουν να πω ότι πονάει το πόδι μου γιατί μπορεί κάποιος να σκεφτόταν αρνητικά για μένα. Δυστυχώς όπως είπε και ο Νίκος υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να μπουν στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Αυτό αφήνει πικρία. Κάνουμε με τόσο πάθος αυτό που αγαπάμε και ζητάμε κάτι ανάλογο και από τους άλλους. Στον Ηρόδοτο είμαι ένα μήνα στην ομάδα και δεν έχω συναντήσει τίποτα από τα αρνητικά που είχα συναντήσει τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό μόνο θετική αύρα μπορεί να σου βγάλει».

-Ποιοι προπονητές έχουν ασκήσει μεγαλύτερη επίδραση πάνω σας;

Βρεττός: «Με βοήθησε πάρα πολύ ο κ. Πατεμτζής. Αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχα φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης οι κ. Κρασανάκης, Νιόπλιας, Πετράκης, Βοσνιάδης στον 1ο χρόνο. Και βέβαια ο κ. Τάτσης ο οποίος μου έχει δώσει πράγματα και θα μου δώσει ακόμα περισσότερα φέτος».

Χαλκιαδάκης: «Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μου σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο έχει παίξει ο κ. Γιάννης Σχοιναράκης, και ο πρόεδρος του Αθλόπολις κ. Σταύρος Σκούφος. Επίσης οι κ. Ανωγειαννάκης, Γιώργος Πετράκης, Κροϊτόρου».

Διαβάστε επίσης

Απόηχος με ένα μεγάλο «ευχαριστώ»

 

 

 

Όλα τα ζώδια 06/10

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics