Breaking News
06 Δεκεμβρίου 2021

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, η σημαντικότερη εσωτερική διοργάνωση στην επιτραπέζια αντισφαίριση, είναι ένα από τα βασικά αγωνιστικά πεδία, στα οποία αποφάσισε να κάνει αλλαγές προς το καλύτερο η ελληνική ομοσπονδία.

Αναβαθμίζει τον ετήσιο θεσμό με δύο διαφορετικές διοργανώσεις και περιμένει την ανταπόκριση αθλητών και σωματείων στο νέο σύστημα διεξαγωγής. Η πρώτη πράξη θα γίνει το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου με τα Περιφερειακά πρωταθλήματα, που είναι παράλληλα αγώνες πρόκρισης και οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν αύριο Δευτέρα, τα μεσάνυχτα. Οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (http://www.ttscore.io/customer/24) και αφορούν στα πρωταθλήματα των συνολικά τεσσάρων περιφερειών (Αττική, Βόρεια Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Λοιπή χώρα – Νησιωτική Ελλάδα). Το νέο κίνητρο για τους αθλητές και τις αθλήτριες είναι ότι μετά από πολλά χρόνια τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα θ’ αναδείξουν πρωταθλητές σε κάθε περιφέρεια της χώρας και δεν θα έχουν μόνο τον χαρακτήρα προκριματικών.

Θυμίζουμε ότι η 1η φάση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της περιόδου 2021-2022 περιλαμβάνει μόνο το αγώνισμα του απλού. Η διοργάνωση της Αττικής θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η αντίστοιχη της Β. Ελλάδας στην Καβάλα, αυτή της Δ. Ελλάδας-Πελοποννήσου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, ενώ ο τόπος διεξαγωγής για τη Λοιπή Χώρα και τα Νησιά θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής.

Σημαντικός είναι και ο αριθμός των προκρινόμενων. Η ΕΦΟΕπΑ ορίζει στην προκήρυξή της ότι στην τελική φάση του απλού θ’ αγωνιστούν 64 άνδρες και 48 γυναίκες, με τους 43 αθλητές στη μία κατηγορία και τις 32 αθλήτριες στην άλλη να περνάνε από τα Περιφερειακά πρωταθλήματα. Οι υπόλοιπες θέσεις θα βγαίνουν από τους πίνακες αξιολόγησης, που θα ισχύουν τον μήνα της λήξης δηλώσεων συμμετοχής για τα τελικά. Δηλαδή, τα 2/3 των προκρίσεων προκύπτουν από τους Περιφερειακούς Αγώνες και το υπόλοιπο 1/3 από το ranking list.

Η 2η φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου 2022 και θα έχει και τα αγωνίσματα του διπλού ανδρών και του διπλού γυναικών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά την προκήρυξη στη διεύθυνση http://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6287.


Διαβάστε Επίσης

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics