Breaking News
31 Ιανουαρίου 2024

Κάμφθηκε με 3-2 η Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη στον εκτός έδρας πρώτο προημιτελικό του Europe Cup 2023-2024.

Στην πολωνική «μονομαχία» με την Γκβιάζντα Μπιντγκόζ κυνήγησε με πάθος το προβάδισμα στην υπόθεση της πρόκρισης, αλλά γνώρισε οριακή ήττα κυριολεκτικά στον πόντο με τον πρωταθλητή μας να μην είναι στην καλύτερη μέρα του. Η καθοριστική ρεβάνς θα γίνει την Πέμπτη 08/02 και βέβαια όλα είναι ανοιχτά για την είσοδο στα ημιτελικά του 2ου τη τάξει Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Από αύριο 01 έως την Κυριακή 04/02 εξάλλου, θα διεξαχθεί στο Μάντσεστερ το World Table Tennis Feeder της Αγγλίας, όπου μετέχει ο Γκιώνης κι ακόμα η Ελισάβετ Τέρπου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας γυναικών έμαθαν σήμερα 31/01 τις αντιπάλους τους στα προκριματικά, αντίθετα στους άνδρες η κλήρωση για το κυρίως ταμπλό των «32», όπου θα βρεθεί απευθείας ο Γκιώνης, γίνεται αύριο.

Η Μπογκόρια μετά το αποκλεισμό της από το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι στα φαβορί του Europe Cup. Στην 8άδα ξαναβρήκε μπροστά της κλαμπ από την ίδια χώρα και σε κατάμεστη αίθουσα έδωσε γερή αναμέτρηση με την Μπιντγκόζ. Ο Γκιώνης, που προερχόταν από το θετικό ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό στην επιστροφή του στην ελληνική Α1, τοποθετήθηκε στη θέση 2 της Μπογκόρια. Αγωνίστηκε στην αρχή και στο τέλος της αναμέτρησης και δεν κατάφερε αυτή τη φορά να δώσει θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του.

Στον πρώτο του αγώνα ηττήθηκε από τον αριστερόχειρα Μολδαβό Βλάντισλαβ Ούρσου με (το σίγουρα απρόσμενο) 3-0 σετ. Έβγαλε και κάποια νεύρα και του έλειψε η δυνατή συγκέντρωση. Βελτιωμένος στο καθοριστικό τελευταίο ματς είχε αμφίρροπη κόντρα με τον Ιάπωνα Τάκου Τακακίβα και λύγισε στον «ξαφνικό θάνατο» του 5ου σετ για να γραφτεί το τελικό 3-2 για τους γηπεδούχους.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπιντγκόζ-Μπογκόρια 3-2:

Βλάντισλαβ Ούρσου-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (11-5, 11-7, 11-5)

Τάκου Τακακίβα-Μάρεκ Μπαντόφσκι 0-3 (7-11, 3-11, 7-11)

Αρτούρ Γκρέλα-Μίλος Ρετζίμσκι 2-3 (11-4, 6-11, 6-11, 11-9, 3-6)

Ούρσου-Μπαντόφσκι 3-0 (11-9, 11-5, 11-6)

Τακακίβα-Γκιώνης 3-2 (11-7, 9-11, 11-8, 6-11, 6-4)

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟ FEEDER ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Στο Μάντσεστερ αρχίζει αύριο Πέμπτη το WTT Feeder της Αγγλίας και οι τρεις αθλήτριές μας, που περνάνε τη διαδικασία των προκριματικών, έμαθαν σήμερα τις αντιπάλους τους. Ο Γκιώνης, που θ’ αγωνιστεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό, πηγαίνει στην αγγλική πόλη αύριο από την Πολωνία και θα συναντήσει τον ομοσπονδιακό προπονητή των ανδρών Κώστα Βατσακλή, που ταξιδεύει, επίσης την Πέμπτη, από την Αθήνα. Στην Αγγλία μετέβη και η γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη για εκ του σύνεγγυς επαφές με μέλη από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU), στην οποία βρίσκεται και η ίδια.

Στο απλό γυναικών είναι δύο οι προκριματικοί γύροι. Η Τέρπου κληρώθηκε με την Πολωνή Καταρζίνα Βέγκρζιν. Ο αγώνας αρχίζει στις 14:20 ώρα Ελλάδας (12:20 τοπική) και γίνεται στο τραπέζι 1. Το κανάλι της World Table Tennis στο youtube (στη διεύθυνση https://shorturl.at/fmDS5) θα έχει μεταδόσεις από την Αγγλία, όμως ακόμα δεν έχει αναρτήσει σχετικά λινκ.

Η Τσεκούρα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλίδα Ντεμπόρα Βιβαρέλι. Την ίδια ώρα το ματς στο τραπέζι 2. Λίγο αργότερα (14:55 Ελλάδας) η Παπαδημητρίου θα βρεθεί απέναντι στη Χάνα Σίλκοκ από το νησί Τζέρσεϊ στο τραπέζι 3. Κάτι άλλο αξιοσημείωτο, που προέκυψε από την κλήρωση, είναι ότι αν Τσεκούρα και Παπαδημητρίου νικήσουν στον 1ο προκριματικό γύρο θα κοντραριστούν στον επόμενο για την πρόκριση στο κεντρικό ταμπλό των «32».


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 31/01/2024

 

 

 

 

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ξεκινά την καμπάνια «Τeam Hellas – Paris 2024»

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics