Η τελευταία φορά που ο ΟΦΗ βρέθηκε σε ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος ήταν τη σεζόν 2013-2014 και φιλοδοξεί να το πετύχει και φέτος.
Την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 ο ΟΦΗ ξεκίνησε στο κύπελλο από τη δεύτερη φάση, όπου αντιμετώπισε και απέκλεισε με μία νίκη και μία ισοπαλία την Καλλιθέα με συνολικό σκορ 2-1. Στην επόμενη (3η) φάση αντιμετώπισε την Καλλονή. Ήττα (1-0) στο πρώτο ματς, νίκη με 2-0 (στην παράταση) στον επαναληπτικό και νέα πρόκριση.
Στην προημιτελική φάση βρήκε απέναντί του τον Πανιώνιο, τον οποίο απέκλεισε με δύο νίκες (2-0 και 2-1). Η πορεία του σταμάτησε στα ημιτελικά. Αντίπαλός του ο Παναθηναϊκός.
Ο ΟΦΗ επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι με 1-0. Στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έστειλε το ματς στην παράταση, στον έξτρα χρόνο της οποίας σκόραρε και δεύτερη φορά και προκρίθηκε στον τελικό (όπου το κατέκτησε κιόλας).
Φέτος ο ΟΦΗ έχει πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ξαναβρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά από μία ενδεκάδα έτη έχοντας απέναντί του ομάδα της Super League 2 (Παναχαϊκή), η οποία προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου για πρώτη φορά μετά 24 χρόνια.
Η διοργανώτρια ΕΠΟ αναφέρει σχετικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της:
«Από την Τετάρτη επίσης γνωρίζουμε και το ζευγάρωμα του ΟΦΗ με την Παναχαϊκή. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι δύο ιστορικές ομάδες παίζουν στο Κύπελλο μεταξύ τους.
Η άλλη ήταν το 2011-12, όταν στη φάση των “32” ο ΟΦΗ είχε νικήσει στην Πάτρα 1-0 με γκολ του Ντένις Σόουζα στην παράταση.
Και τότε ο ΟΦΗ ήταν ομάδα της Σούπερ Λιγκ και η Παναχαϊκή της αμέσως επόμενης κατηγορίας, όπως και τώρα.
Η Παναχαϊκή φτάνει για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια στην οκτάδα, αλλά και για πρώτη φορά μετά από 56 χρόνια ως ομάδα της δεύτερης κατηγορίας!
Ήταν το 1968-69 όταν είχε φτάσει τόσο μακριά παίζοντας στην Β’ Εθνική. Ο ΟΦΗ, αν και ομάδα με παράδοση στο Κύπελλο, στοχεύει να βρεθεί στα ημιτελικά για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια.»
athlitiko.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:
Σήμερα 06 Δεκεβρίου γιορτάζουν
Ο Ράσταβατς είδε τον Βασίλη Λαμπρόπουλο να συμμετέχει στη σημερινή προπόνηση του ΟΦΗ