Breaking News
20 Φεβρουαρίου 2021

Super League-23η αγωνιστική: Η «Ένωση» γύρισε από την κόλαση, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή
Αποστόλης Καλιούρης  

 

Τι και αν οι «Αρκάδες» προηγήθηκαν με 2-0 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο; H AEK δεν το έβαλε κάτω και εκμεταλλευόμενη και την αλλαγή της διάταξης από 4-4-2 σε 4-2-3-1, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, φεύγοντας από το ΟΑΚΑ με τον βαθμό της ισοπαλίας στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

H πρώτη φορά που η «Ένωση» επισκέφθηκε επικίνδυνα την αντίπαλη εστία, ήταν στο 3′ όταν το πείσμα του Ολιβέιρα, έδωσε την ευκαιρία στον Τάνκοβιτς να σουτάρει από πολύ καλή θέση, με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων ωστόσο να βάζουν την τελευταία στιγμή την κόντρα στον Σουηδό και να αποσοβούν τον κίνδυνο.

Η απάντηση του Αστέρα στις ευκαιρίες ήταν άμεση. Ο Λουίς Φερνάντες εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ, με τον Καστάνιο να παίρνει την κεφαλιά και τον Αθανασιάδη να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι Αρκάδες είχαν καλύτερη εικόνα στο γήπεδο και η υπεροχή τους δεν άργησε να καρποφορήσει. Στο 15΄ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μουνάφο σούταρε από μακριά και ο Λουίς Φερνάντεθ μπήκε στην πορεία της μπάλας, την οποία έστειλε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 1-0.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στο 18΄ο Σουάρεθ πήρε ακόμα μία κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ (οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν απόλυτα στις στημένες φάσεις) και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-0.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει με τον Τάνκοβιτς, δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε σταθερά. Δύο λεπτά αργότερα.

Στο 28′ ο Αθανασιάδης μπλόκαρε την επικίνδυνη σέντρα σουτ του Σίτο. Δύο λεπτά αργότερα ο Μανόλο Χιμένεθ αναγκάστηκε να βάλει τον Κρίστισιτς στην θέση του τραυματία Ολιβέιρα, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει. Έτσι άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1 κάτι που είχε άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα για την «Ένωση».

Στο 34′ το σουτ του Κρίστισιτς κόντραρε, όμως ο ίδιος παίκτης έξι λεπτά αργότερα δεν αστόχησε. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε πολύ όμορφο πλασέ και νίκησε τον Τσιφτσή, μειώνοντας σε 2-1.

Ένα λεπτό αργότερα ο Λουίς Φερνάντεθ σούταρε αλλά ο Αθανασιάδης ήταν ξανά εκεί, ενώ στο 44′ λίγο έλειψε να έρθουν τα πάνω κάτω.
Ο Κρίστισιτς γύρισε πολύ όμορφα την μπάλα στον Σιμάνσκι, ο οποίος σημάδεψε το δκοκάρι του Τσιφτσή, ενώ ούτε ο Ανσαριφάρντ κατάφερε να σκοράρει στην επαναφορά από κοντά.

Έτσι ολοκληρώθηκε ένα πολύ όμορφο πρώτο μέρος, στο οποίο η κάθε ομάδα είχε από ένα διάστημα που κυριάρχησε απόλυτα. Οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ως το 31′ και οι γηπεδούχοι στη συνέχεια.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες με την ίδια συχνότητα.

Στο 51΄ο Τσιφτσής μπλόκαρε το σουτ του Λιβάι Γκαρσία, όπως και εκείνο του Ανσαριφάρντ τέσσερα λεπτά αργότερα.

Στο 58′ ο Σβάρνας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα ο Αλμπάνης πέρασε στη θέση του Τάνκοβιτς, για μία ΑΕΚ που όσο περνούσε η ώρα έκλεινε όλο και περισσότερο τον Αστέρα Τρίπολης στα καρέ του.

Αυτό είχε αποτέλεσμα στο 68′. Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε εκπληκτική κούρσα από τα δεξιά και πάσαρε στον Σιμάνσκι, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 74′ σημειώθηκε η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού και αυτή από πλευράς των γηπεδούχων. Μετά από στημένη φάση, η μπάλα στρώθηκε στον Κρίστισιτς, ο οποίος σούταρε, με την μπάλα να κόντραρει στον πεσμένο Σιμάνσκι. Το ίδιο έκανε και ο Ανσαριφάρντ, με τον Τσιφτσή να απαντά. Στη συνέχεια ο Λάτσι πήρε την κεφαλιά, ωστόσο οι αμυντικοί του Αστέρα απομάκρυναν πριν περάσει η μπάλα την γραμμή.

Η «Ένωση» πίεσε κι άλλο στα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού παρόλα αυτά δεν κατάφερε να βάλει το πολυπόθητο γκολ της νίκης. Ωστόσο η ψυχή και η αυταπάρνηση που έβγαλαν οι παίκτες της, σίγουρα χαροποιούν τόσο τον Μανόλο Χιμένεθ, όσο και τους οπαδούς της ομάδας.

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης
Γκολ: Λουίς Φερνάντεθ 16′ Σουάρεθ 18, Σιμάνσκι 40, Σιμάνκσι 68′
Διαιτητής:Πελίτο
Κίτρινές: Σβάρνας 24′
Kόκκινες: –

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα ζώδια 20/02

Σήμερα 20 Φεβρουαρίου γιορτάζουν

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics