Breaking News
26 Απριλίου 2021

WRC – Κροατία. Ο Γάλλος οδηγός της Toyota πέρασε επικεφαλής στη βαθμολογία των οδηγών

 

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ, με Toyota Yaris WRC ήταν ο μεγάλος νικητής στο Ράλλυ Κροατίας, το οποίο περιελήφθη για πρώτη φορά εφέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η επιτυχία της Toyota πήρε διαστάσεις… θριάμβου με τη 2η θέση του Έλφιν Έβανς. Στο 3ο σκαλί του βάθρου «ανέβηκε» ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai.

 Ο Τιερί Νεβίλ, ήταν εκείνος που πήρε τα ηνία του αγώνα, με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας, την Παρασκευή. Ο οδηγός της Hyundai είχε καταφέρει να πάρει ένα μικρό προβάδισμα από τον Οζιέ (+7,7 δευτερόλεπτα) και τον Έβανς (8 ΄΄).

Ξεχώρισαν από νωρίς
Οι τρεις αυτοί οδηγοί είχαν ξεχωρίσει δείχνοντας από νωρίς ότι μεταξύ τους θα κριθεί ο νικητής. Όπως και οι θέσεις που θα πάρουν οι υπόλοιποι δύο στο βάθρο. Ο τρίτος αγώνας του εφετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος περιλάμβανε 300 χλμ,. ασφάλτινων ειδικών διαδρομών. Αλλού η άσφαλτος ήταν καλή, αλλού μισοκατεστραμμένη και αυτός είναι ο λόγος που οι οδηγοί έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Σε συνδυασμό, πάντα, με τις καιρικές συνθήκες αλλά και την φύση των ειδικών διαδρομών (στενές ή πλατιές, με πολλές στροφές, κ.λπ.).

 Στο τέλος του 2ου σκέλους του αγώνα (Σάββατο) ο Οζιέ είχε περάσει επικεφαλής του αγώνα. Δεύτερος ήταν ο Έβανς και ο Νεβίλ είχε «πέσει» τρίτος. Ο Νεβίλ αντιμετώπισε πρόβλημα κυρίως με τα ελαστικά του στον πίσω άξονα, αλλά και με κάποιες… αρρυθμίες του κινητήρα.

Την Κυριακή ο Οζιέ είχε ένα ατύχημα, με άλλο αυτοκίνητο στο Ζάγκρεμπ, οδηγώντας στην απλή διαδρομή. Ευτυχώς δεν υπήρξαν… παρατράγουδα και ο Γάλλος πολυπρωταθλητής συνέχισε κανονικά τον αγώνα και στην 1η ειδική της τελευταίας μέρας έκανε τον 3ο καλύτερο χρόνο.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στην Κροατία ο Οζιέ είναι επικεφαλής στην βαθμολογία των οδηγών του WRC με 61 βαθμούς και ακολουθεί ο Νεβίλ με 53. Δύο βαθμούς λιγότερους έχει ο Έβανς.
sports3.gr
Διαβάστε επίσης

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

Το ανέκδοτο της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics