Breaking News
15 Ιουνίου 2020

Στις ειδικές συνθήκες διεξαγωγής αγώνων, που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Σααρμπρίκεν κατέκτησε το βράδυ της Κυριακής το παρθενικό πρωτάθλημα Γερμανίας στην ιστορία της.

Παρότι είχαν σταματήσει τη διοργάνωση μία αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας, οι Γερμανοί υπολόγιζαν ότι πιθανότατα θα μπορούσαν να κάνουν τα παραδοσιακά πλέι οφ της πρώτης 4άδας τον Ιούνιο. Πράγματι το κατάφεραν κι οργάνωσαν τους πρώτους επίσημους αγώνες σε μεγάλο πρωτάθλημα στην Ευρώπη μετά την καραντίνα. Ο τελικός έγινε χτες στο Fraport Arena στη Φρανκφούρτη και με νίκη 3-1 η Σααρμπρίκεν πήρε τα πρωτεία από την Οχσενχάουζεν, αλλά και ρεβάνς για την ήττα της στην αντίστοιχη αναμέτρηση της περασμένης περιόδου. Να θυμίσουμε ότι στην Μπουντεσλίγκα πήρε φέτος πρώτη φορά μέρος ο Γιάννης Σγουρόπουλος με τη φανέλα της Γκρενζάου, ενώ το 2015 και το 2016 πανηγύρισε αυτόν τον τίτλο ο Παναγιώτης Γκιώνης με την Μπορούσια Ντίσελντορφ.

Πρωτοκλασάτοι αθλητές, που προπονούνται και αγωνίζονται στη Γερμανία (ιθαγενείς και ξένοι), μετέχουν εδώ και δύο βδομάδες σε ατομικά τουρνουά προπονητικού χαρακτήρα, που γίνονται στο Ντίσελντορφ υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας. Αυτά τα παιχνίδια βοήθησαν και τους αθλητές, που θα μετείχαν στα πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα, όχι μόνο να τεστάρουν την κατάστασή τους, αλλά και να προσαρμοστούν στους αυστηρούς κανόνες για τα μέτρα προστασίας.

Η εικόνα στην τελική διαδικασία για την ανάδειξη πρωταθλητή ήταν εντελώς ασυνήθιστη και φυσικά δεν περιλάμβανε παρουσία κόσμου. Ωστόσο οι αθλητές αντεπεξήλθαν και χάρισαν σασπένς και πλούσιο θέαμα σε εκατομμύρια τηλεθεατές από διάφορα μέρη του κόσμου, που παρακολούθησαν τον τελικό μέσα από τη διαδικτυακή κάλυψη.

Επίσης, ανάμεσα σε άλλες… ανατροπές σκηνικού, που έφερε η ανάγκη αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ήταν ότι οι αντίπαλοι δεν άλλαζαν πλευρές από σετ σε σετ, οι διαιτητές φορούσαν μάσκες και γάντια, οι προπονητές, τα υπόλοιπα στελέχη των ομάδων, οι υπάλληλοι του γυμναστηρίου οι επίσημοι, και οι αθλητές, που κάθονταν στον πάγκο, φορούσαν κι αυτοί μάσκες, δίνονταν συνεχώς νέα μπαλάκια, ενώ γινόταν απολύμανση μετά από κάθε επί μέρους ματς. «Είμαστε περήφανοι που ολοκληρώσαμε το πρώτο γερμανικό πρωτάθλημα στην εποχή του κορωνοϊού και μάλιστα πριν από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και είμαστε επίσης ευτυχείς, που φτάσαμε στα εκατομμύρια τηλεθεατών με τον τελικό της Μπουντεσλίγκα», δήλωσε ο Νίκο Στίλε, διευθύνων σύμβουλος στην οργάνωση του πρωταθλήματος. Οι Γερμανοί έδωσαν τόσο βάρος στην προβολή του ματς που είχαν στην περιγραφή και τα σχόλια δύο σημαντικές μορφές του αθλήματος, τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή και νυν ομοσπονδιακό τεχνικό Γιοργκ Ρόσκοπφ και τον επίσης καταξιωμένο προπονητή Ρίτσαρντ Πράουζ. Φυσικά υπήρχε και ζωντανό ρεπορτάζ με δηλώσεις, ενώ σε κάθε ανάπαυλα και στο φινάλε έπαιζε μουσική.

Η Σααρμπρίκεν πήρε στις λεπτομέρειες τα δύο πρώτα παιχνίδια με τον Γερμανό Φρανζίσκα και τον Κινέζο Κουν, η Οχσενχάουζεν μείωσε με εξίσου δύσκολη νίκη του Πολωνού Ντίγιας και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κουν με εντυπωσιακό 3-0 σετ απέναντι στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Βραζιλιάνο Καλντεράνο! Η Σααρμπρίκεν σήκωσε πρώτη φορά το τρόπαιο στην Μπουντεσλίγκα ύστερα από τρεις χαμένους τελικούς το 2012, το 2016 και το 2019.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Οχσενχάουζεν-Σααρμπρίκεν 1-3:

Χούγκο Καλντεράνο-Πάτρικ Φρανζίσκα 2-3 (3-11, 11-6, 10-12, 11-9, 10-12)

Σιμόν Γκοζί-Σανγκ Κουν 1-3 (8-11, 7-11, 11-9, 10-12)

Γιάκαμπ Ντίγιας-Ντάρκο Γιόργκιτς 3-1 (11-9, 12-10, 12-14, 11-3)

Καλντεράνο-Κουν 0-3 (9-11, 6-11, 9-11)

Μέσα στην εβδομάδα προηγήθηκαν οι δύο ημιτελικοί του φάιναλ φορ. Η Σααρμπρίκεν επιβλήθηκε με 3-0 της Βέρντερ Βρέμης, ενώ η Οχσενχάουζεν νίκησε 3-2, με ανατροπή από 0-2, την Μπορούσια Ντίσελντορφ.

* Γενικά από τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF) παραμένει η πεποίθηση ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2020 μπορούν να διεξαχθούν και πάλι μεγάλα διεθνή όπεν ή και εναλλακτικές διοργανώσεις με προσκλήσεις.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics