Breaking News
08 Σεπτεμβρίου 2018

Η Εσθονία και η Ουγγαρία είναι οι δύο πρώτες αντίπαλοι της εθνικής Ελλάδας στο νεοσύστατο Nations League - Τις... έχουμε;

 


«Ναι» είναι η αυθόρμητη απάντηση! Για την σοβαρή και συνεπή εθνική ομάδα της Ελλάδας που είδαμε στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, που βρέθηκε σε έναν όμιλο με το Βέλγιο και τη Βοσνία και κατάφερε να κοιτάξει αμφότερες στα μάτια, η Εσθονία και η Ουγγαρία μοιάζουν σαφώς με χαμηλότερα εμπόδια.


Στον όμιλό μας υπάρχει, φυσικά, και η Φινλανδία, αλλά μαζί της τόσο εμείς όσο και ο Μίχαελ Σκίμπε, θα ασχοληθούμε τον Οκτώβριο. Θυμίζεται ότι στόχος για την εθνική Ελλάδας είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, η οποία θα της δώσει αυτομάτως την άνοδο στην League B, ενώ σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει και βγει τελευταία στον όμιλό της, τότε αυτομάτως θα υποβιβαστεί στην League D, που είναι και η χαμηλότερη κατηγορία του Nations League.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η εθνική μας, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες φυσικά, μπορεί να διεκδικήσει μέσω αυτής της διοργάνωσης εισιτήριο για το EURO 2020. Kι αυτό διότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει σε δύο χρόνια θα πάνε τέσσερις εθνικές ομάδες μέσω του Nations League. Αυτές θα προκύψουν από τα play offs που θα διεξαχθούν το Μάρτιο του 2020. Κάτι σαν Final-4 θα γίνει και στις τέσσερις κατηγορίες (League A, B, C και D), με δυο ημιτελικούς και τελικό, ο οποίος θα κρίνει ποιος θα πάρει το εισιτήριο στα τελικά. Άρα ένα εισιτήριο για κάθε κατηγορία!

Κοινώς, πρέπει να βγούμε πρώτοι στον όμιλό μας και στη συνέχεια να αντιμετωπίσουμε τους πρώτους στα play offs της League C!

Εσθονία
Η εθνική Ελλάδας δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την αντίστοιχη της Εσθονίας. Σε τέσσερα παιχνίδια, η εθνική μας έχει επικρατήσει δύο φορές, ενώ τα άλλα δύο έληξαν ισόπαλα. Στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση, στις 31/08/2017 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα προκριματικά του Μουντιάλ, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Στην αναμέτρηση του Ταλίν, η Ελλάδα είχε επικρατήσει με 2-0.

Η Εσθονία βρίσκεται στην 94η θέση της βαθμολογίας της FIFA και τερμάτισε 4η στον 8ο όμιλο πίσω από Βέλγιο, Ελλάδα, Βοσνία Ερζεγοβίνη και μπροστά από Κύπρο και Γιβραλτάρ.

Η Εσθονία προϋπήρξε από το 1918 ως εθνική ομάδα, πριν από την ένωσή της με την Σοβιετική Ένωση το 1940. Έως τότε δεν κατάφερε να προκριθεί σε τελικές φάσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο ή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, κάτι που δεν έχει καταφέρει και μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1992, που επέστρεψε ως ανεξάρτητη χώρα και σε επίπεδο εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου.

Ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ο Μάρτιν Ρέιμ, παίκτης θρύλος της χώρας με τις περισσότερες συμμετοχές (157). Πιο αναγνωρίσιμος ποδοσφαιριστής και αρχηγός είναι ο κεντρικός αμυντικός Ράγκναρ Κλάβαν, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες άφησε τη Λίβερπουλ για να συνεχίσει την καριέρα του στην Κάλιαρι.

Το παιχνίδι με την Ελλάδα θα γίνει στο «Α. Λε Κοκ Αρένα» του Ταλίν, χωρητικότητας 9.692 θεατών.

Ουγγαρία
Ελλάδα και Ουγγαρία έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 20 φορές. Η εθνική μας έχει επικρατήσει στις 9 από αυτές, οι Μαγυάροι 5, ενώ έξι παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν αυτή των προκριματικών του EURO 2016 στις 11/10/2015 στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου η εθνική είχε επικρατήσει με 4-3.

Η Ουγγαρία είναι ο αντίπαλος από την οποία η Ελλάδα γνώρισε τη μεγαλύτερη σε σκορ ήττα της ιστορίας της (11-1), για την προκριματική φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας (25/03/1938) στο στάδιο «ΜΤΚ» της Βουδαπέστης. Η μεγαλύτερη ελληνική νίκη επί των Μαγυάρων ήταν στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 1980 της Ιταλίας, 4-1 στο «Καυτανζόγλειο», στις 28/10/1978.

Πολύ σημαντική για την Ελλάδα ήταν και η εκτός έδρας επικράτησή της με 2-1 στις 21/11/2007 για τα προκριματικά του EURO 2008, νίκη που συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση της εθνικής μαςστην τελική φάση της διοργάνωσης στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Η Ουγγαρία καταλαμβάνει την 51η θέση στην πιο πρόσφατη έκδοση της βαθμολογίας της FIFA. Στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018 τερμάτισε στην 3η θέση του 2ου ομίλου, πίσω από την Πορτογαλία και την Ελβετία και μπροστά από τα Νησιά Φερόε, τη Λετονία και την Ανδόρα.

Παρά το γεγονός ότι η εθνική Oυγγαρίας δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στα τελικά κάποιας μεγάλης διοργάνωσης από το 1986 και μετά, η εθνική ελπίδων έφτασε μέχρι να ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων (κάτω των 19 ετών), ενώ αντίστοιχα η εθνική Κ-20 κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών, φέρνοντας στην Ουγγαρία το πρώτο μετάλλιο στο ποδόσφαιρο μετά από σχεδόν μισό αιώνα και μαζί με αυτό την ελπίδα για την ποδοσφαιρική... αναγέννηση της χώρας.

Στα παιχνίδια του Nations League θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας ο 53χρονος Ιταλός Μάρκο Ρόσι, ο οποίος αντικατέστησε τον περασμένο Ιούνιο τον Ζορζ Λέικενς. Το αστέρι των Ούγγρων είναι ο 30χρονος επιθετικός της Χόφενχαϊμ, Άνταμ Σαλάι.

To παιχνίδι με την Ελλάδα θα γίνει στο γήπεδο της Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη.
sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics