Breaking News
23 Μαρτίου 2019

Τη μεγαλύτερη, ίσως, νίκη στην Ιστορία της πέτυχε η Εθνική Νέων στο Μπέρτον επί της Αγγλίας με 2-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Elite Round του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U19.

 

Με το αποτέλεσμα αυτό η ελληνική ομάδα καθίσταται πλέον ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στις «8» κορυφαίες της Ευρώπης, αρκεί να νικήσει την ερχόμενη Τρίτη (26/03) την Τσεχία.

Απέναντι σε παίκτες που αγωνίζονται στις ακαδημίες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως της Μάντσεστερ Σίτι, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Άρσεναλ, της Λίβερπουλ και της Τσέλι, η ομάδα του Γιάννη Γκούμα όχι μόνο δεν φοβήθηκε, αλλά κατάφερε να φύγει με ένα ιστορικό «διπλό» που την φέρνει στην κορυφή του 2ου ομίλου της διοργάνωσης.

Η ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Δανία (2-2) δεν επηρέασε καθόλου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που με εξαιρετική εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης πέτυχε αυτό που λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να κάνει. Η Εθνική αιφνιδίασε τα «Τρία Λιοντάρια» στο 34΄ με τον Λιάβα να σκοράρει μετά από ασίστ του Μελιόπουλου, ενώ 69΄ ο Διαμαντής έδωσε σημαντικό προβάδισμα με το 2-0 μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπότου.

Το μόνο που κατάφεραν οι Άγγλοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις (2-1) με πέναλτι του Γκιμπς-Γουάιτ. Πλέον η Εθνική Νέων κρατά την τύχη στα χέρια της, αφού με νίκη την Τρίτη επί της Τσεχίας εξασφαλίζει το «εισιτήριο» για τις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η ενδεκάδα (Γιάννης Γκούμας): Νικοπολίδης, Λύρατζης, Διαμαντής, Αντζουλάς, Μιχαηλίδης, Μπότος, Μελιόπουλος, Τσιγγάρας, Λιάβας (64’ Βιταλιώτης), Εμμανουηλίδης, Σέχου (53’ Τσαούσης).

Η βαθμολογία του γκρουπ:

1. Ελλάδα 4 -2αγ.
2. Αγγλία 3 -2αγ.
3. Δανία 1 -1αγ.
4. Τσεχία 0 -1αγ.
naftemporiki.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics