Breaking News
12 Οκτωβρίου 2019

Η Εθνική αντιμετωπίζει στις 21:45 την Ιταλία στο "Ολίμπικο" για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 και θέλει να φανεί ανταγωνιστική, με τον Τζον Φαν Σιπ να δοκιμάζει παίκτες ενόψει Μουντιάλ το 2022.



Ηπορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2020 είναι αποκαρδιωτική, με αποτέλεσμα από την 6η κιόλας αγωνιστική να έχει χάσει τις ελπίδες πρόκρισης για τα τελικά του θεσμού. Ο Άγγελος Αναστασιάδης αποτέλεσε παρελθόν μετά την ήττα από την Αρμενία, ανέλαβε ο Τζον Φαν Σιπ, η ομάδα έχασε στη Φινλανδία και ήρθε ισόπαλη με το Λιχτενστάιν, με τον Ολλανδό προπονητή να πηγαίνει σε ολική ανοικοδόμηση ενόψει του Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022.

Το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό γκρεμίστηκε, ώστε να ξαναχτιστεί από την αρχή, παίκτες-πυλώνες όπως οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης και Μήτρογλου προς το παρόν είναι εκτός πλάνων, ενώ ο Τοροσίδης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα φορέσει ξανά τα γαλανόλευκα. Ο Φαν Σιπ εμπιστεύεται νέα παιδιά, δίνει ευκαιρίες σε παίκτες που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, αλλά ο ίδιος έχει προσωπική άποψη και τους πιστεύει, πετώντας τους στα βαθιά στην αποψινή μάχη με την Ιταλία στο Ολίμπικο (21:45).

Η "σκουάντρα ατζούρα" πάει τρένο στον όμιλο, μετράει μόνο νίκες και αν κάνει το 7Χ7, εξασφαλίζει την πρόκρισή της στο Euro το επόμενο καλοκαίρι. Θυμίζουμε ότι είχε λείψει από το τελευταίο Μουντιάλ και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι που ανέλαβε, παρουσιάζει μια ομάδα πολύ ανεβασμένη και έτοιμη για ολικό restart. Αυτό πάει να κάνει και ο Φαν Σιπ, με δεδομένο πάντως ότι δεν έχει τα ίδια υλικά στα χέρια του και αναμφίβολα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση με μόλις πέντε βαθμούς σε έξι ματς και η μόνη ομάδα που έχει από κάτω, είναι το Λιχτενστάιν. Δεν το λες και επιτυχία, όμως όπως έστρωσε, έτσι θα κοιμηθεί. Στον πρώτο γύρο, η Ιταλία έκανε "πάρτι" στο ΟΑΚΑ, νικώντας με 0-3 και χτυπώντας το πρώτο ηχηρό καμπανάκι για την Εθνική μας. Δυστυχώς δεν τ' άκουσε κανένας και ακολούθησαν και άλλα, μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση, όπου απαιτείται νέο ξεκίνημα.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΦΑΝ ΣΙΠ
Αναφορικά με τα πλάνα του Φαν Σιπ για τον αγώνα με την Ιταλία, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η διάταξη. Αν δηλαδή θα ξεκινήσει την ομάδα με 4-4-2 ή 4-4-3 που μπορεί να είναι και 4-3-1-2. Ο Βλαχοδήμος θα είναι σίγουρα στο τέρμα, στα άκρα της άμυνας οι Σταφυλίδης και Μπακάκης, με τον Σιόβα να είναι ο ένας σέντερ μπακ και για τη δεύτερη θέση μάχονται οι Χατζηδιάκος, Λαμπρόπουλος και Κουρμπέλης.

Αν ο Κουρμπέλης δεν επιλεχτεί για την άμυνα, θα βρίσκεται στον άξονα ως αμυντικός μέσος και μπροστά του οι Μάνταλος και Μπουχαλάκης. Αλλιώς, ο Ζέκα επίσης διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα. Για την τριάδα μπροστά παλεύουν πέντε παίκτες. Ο Μπακασέτας διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, όπως και οι Βρουσάι, Δώνης και Λημνιός, με τον Κουλούρη μπροστά. Ο Φαν Σιπ έχει δείξει ότι μέχρι τελευταία στιγμή αφήνει ανοικτές κάποιες θέσεις και πρέπει να περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΣΣΕΙ Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ
Στον αντίποδα, οι Ιταλοί του Ρομπέρτο Μαντσίνι θα παραταχθούν με 4-3-3 στον αγωνιστικό χώρο του "Ολίμπικο". Οι Ντοναρούμα, Ντ’ Αμπρόσιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Σπινατσόλα, Βεράτι, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Ινσίνιε, Κιέζα και Ιμόμπιλε αναμένεται να αποτελέσουν τους έντεκα που θα ξεκινήσουν μπροστά στο ιταλικό κοινό, στο δρόμο για την 7η νίκη και την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics