Breaking News
28 Νοεμβρίου 2020

Γενέθλια έχει σήμερα η Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας...

 

Γενέθλια έχει σήμερα 28 Νοεμβρίου η Τασούλα Κελεσίδου και από το πρωί δεν έχει σταματήσει να δέχεται ευχές από συγγενείς, φίλους και γνωστούς της. Η πρώην πρωταθλήτρια της δισκοβολίας, άλλωστε, είναι ιδιαιτέρως αγαπητή.

Η Κελεσίδου γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1972 στο Αμβούργο. Παιδί οικονομικών μεταναστών προερχόμενοι από το Στρυμονοχώρι Σερρών ο μπαμπάς Κυριάκος και από την Άνω Σκαφιδωτή Ηπείρου η μαμά Κατερίνα. Ήταν μόλις δύο ετών όταν οι γονείς της πήραν την απόφαση να επαναπατριστούν και να εγκατασταθούν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Από μικρή ακολούθησε τα βήματα της μεγάλης της αδερφής Παναγιώτας και ξεκινώντας από τη γυμναστική λόγω πρόωρης ανάπτυξης κατέληξε στον στίβο, παρά τις οικογενειακές παραινέσεις λόγω ύψους (1,92εκ.) να κάνει στροφή στο μπάσκετ.

Για περίπου 20 χρόνια πρωταγωνίστησε στον ελληνικό στίβο. Με προπονητή τον αείμνηστο Κώστα Σπανίδη, κατέκτησε δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τρία σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και ένα σε ευρωπαϊκό. Το ατομικό ρεκόρ της στην δισκοβολία είναι 67μ. 70 (1999).

Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Στα 48 της χρόνια αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΕΓΑΣ, με στόχο να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί διοικητικά στην αρχαιότερη ομοσπονδία της χώρας.

Χρόνια πολλά Τασούλα…

sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics