Breaking News
09 Μαΐου 2018

Ο μέσος του Εργοτέλη, Γιάννης Μπουτσάκης, που πήρε πρόσφατα πτυχίο απ' το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, μιλάει στο Sport24.gr και εξηγεί πόσο δύσκολο είναι να συνδυαστεί το ποδόσφαιρο με τις σπουδές.



Στην Ελλάδα υπάρχει μία στερεοτυπική αντίληψη πως οι ποδοσφαιριστές (κυρίως) δεν είναι μορφωμένοι και το μόνο που γνωρίζουν είναι να κλοτσούν μία μπάλα. Μία άποψη απολύτως λανθασμένη, η οποία δημιουργεί εντυπώσεις και αρνητικό κλίμα.

Άλλωστε, υπάρχουν πολλά παραδείγματα παικτών που ολοκληρώνουν με επιτυχία τις σπουδές τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και παίρνουν το πτυχίο τους, το οποίο είναι ικανό να τους βοηθήσει στη συνέχεια της ζωής τους, όταν το ποδόσφαιρο θα αποτελεί μία ωραία ανάμνηση.

Ένας εξ αυτών είναι ο παίκτης του Εργοτέλη, Γιάννης Μπουτσάκης. O 24χρονος χαφ που μεταγράφηκε το περασμένο καλοκαίρι στους "κιτρινόμαυρους" απ' τον Ατσαλένιο πήρε πρόσφατα το πτυχίο του απ' το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

Το Sport24.gr τον συνάντησε μετά το τέλος της προπόνησης του Εργοτέλη και ο Κρητικός μέσος δεν αρνήθηκε να αναφερθεί στο πόσο δύσκολα συνδυάζονται ποδόσφαιρο και σπουδές, στάθηκε το παρεΐστικο κλίμα που υπάρχει στον Εργοτέλη με αφορμή την έκπληξη των συμπαικτών του στην ορκωμοσία, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή της ομάδας, Τάκη Γκώνια.

Είναι λάθος να λέγεται πως οι ποδοσφαιριστές είναι αγράμματοι
"Θεωρώ πως μπορεί να συνδυαστεί το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός με τις σπουδές, αλλά όχι τόσο εύκολα σε επαγγελματικό επίπεδο. Στο κορυφαίο επίπεδο οι υποχρεώσεις είναι πολλές Το θετικό, στην περίπτωσή μου, ήταν πως το μέρος που σπούδαζα ήταν κοντά στο Ηράκλειο και κατάφερα -έστω και με μία μικρή καθυστέρηση- να πάρω το πτυχίο μου. Πιστεύω πως αν θέλεις κάτι πραγματικά, τότε μπορείς να τα καταφέρεις και να επιτύχεις τον στόχο σου".


Ο Γιάννης Μπουτσάκης με τον συντάκτη του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά

Όσον αφορά στα υποτιμητικά σχόλια που ακούγονται για τους ποδοσφαιριστές, ήταν ξεκάθαρος και έδωσε μία διαφορετική οπτική στο ζήτημα της μόρφωσης αλλά και γενικότερα των σπουδών.

"Θεωρώ πως ένας αθλητής πρέπει να έχει γνώσεις. Διότι πέρα από αθλητής, είναι και άνθρωπος. Ούτως ή άλλως, ποδοσφαιριστές θα είμαστε μέχρι τα 30-35. Στη συνέχεια έχουμε μία ζωή μπροστά μας και πρέπει να δούμε πώς θα τη ζήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Είναι λάθος να λέγεται πως οι ποδοσφαιριστές είναι αγράμματοι, γιατί έτσι κι αλλιώς στον αθλητισμό μαθαίνεις πάρα πολλά που θα σου φανούν χρήσιμα και στην καθημερινότητά σου. Υπάρχουν πράγματα που μαθαίνεις μέσα απ' τον αθλητισμό, τα οποία δεν μπορούν να σου προσφέρουν τόσο εύκολα τα βιβλία. Συναναστρέφεσαι με διαφορετικές προσωπικότητες και αποκτάς εμπειρίες ζωής".


Υπάρχει σεβασμός μεταξύ των παικτών κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Γκώνια
Η ορκωμοσία του έγινε τον περασμένο Μάρτιο στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου και το παρών έδωσαν αρκετοί συμπαίκτες του, οι οποίοι ταξίδεψαν περίπου 80 χιλιόμετρα για να βρεθούν στο πλευρό σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής του.

"Ναι, υπήρξαν κάποιοι που με τίμησαν με την παρουσία τους. Μου έκαναν έκπληξη, δεν το περίμενα. Ευτυχώς στον Εργοτέλη υπάρχει ένα παρεΐστικο κλίμα. Είμαστε όλοι πάνω-κάτω στην ίδια ηλικία, μπορούμε να συνεννοηθούμε εύκολα μεταξύ μας και έχουμε αναπτύξει ξεχωριστές σχέσεις.

Υπάρχει σεβασμός και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον προπονητή μας, Τάκη Γκώνια, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό κλίμα εντός της ομάδας. Γενικότερα, όλοι είμαστε πάρα πολύ καλά παιδιά και σωστοί άνθρωποι".


O Γιάννης Μπουτσάκης μαζί με τους συμπαίκτες του, Χρήστο Μπάτζιο (δεξιά), Κυριάκο Μαζουλουξή και Ζαν Κούρτι (αριστερά) μετά την ορκωμοσία.

Όμως, πέρα απ' τις σπουδές, υπάρχει και ο Εργοτέλης, στον οποίο είναι βασικός στέλεχος την εφετινή σεζόν, μετρώντας 27 συμμετοχές. Άραγε, ποια είναι η άποψή του για την πορεία της ομάδας, αλλά και τον προπονητή του, Τάκη Γκώνια;

"Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή. Το πρώτο διάστημα δεν ήταν εύκολο για τον κόουτς, επειδή δεν έρχονταν τα θετικά αποτελέσματα. Όμως, πλέον, έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε το όμορφο θέαμα με νίκες. Δεν είναι εύκολο να περάσεις τη φιλοσοφία σου σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρειάζεται χρόνος, τον οποίο ευτυχώς οι άνθρωποι του Εργοτέλη τού έδωσαν και ανταμείβονται απ' τα αποτελέσματα. Ο χρόνος είναι ο σύμμαχός σου για να αποδείξεις τι πραγματικά αξίζεις".

Όπως ανέφερε κι ο ίδιος, ο Εργοτέλης έχει καταφέρει να συνδυάσει τα θετικά αποτελέσματα με όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο;

"Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Εννοείται πως μπορεί να συνδυαστεί το καλό ποδόσφαιρο με θετικά αποτελέσματα, αλλά θέλει γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο. Όταν τα καταφέρνεις, αισθάνεσαι υπέροχα".

Sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics