Breaking News
30 Μαρτίου 2020

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, τόνισε πως θα ήταν υπερβολικό το να καθυστερήσει περαιτέρω η απόφαση της ΔΟΕ, καθώς ήδη αποστολές δήλωναν πως δεν πρόκειται να ταξιδέψουν στο Τόκιο για τους Αγώνες, λόγω του κορωνοϊού.

 

«Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν μία δύσκολη απόφαση, παρ’ όλα αυτά επιβεβλημένη γιατί ο κόσμος έχει αλλάξει, τον τελευταίο μήνα τα πράγματα άλλαζαν μέρα με τη μέρα. Και όταν οι αθλητές δεν έχουν μέρος να προπονηθούν, είναι επικίνδυνο για την υγεία τους, όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που είναι μία γιορτή της ανθρωπότητας, δεν θα μπορούσαν να γίνουν με θεατές, ή σε ένα βαρύ κλίμα, τότε δεν υπήρχε κάτι πιο σωστό και επιβεβλημένο από το να αναβληθούν. Όχι να ακυρωθούν, αλλά να αναβληθούν», είπε αρχικά ο κ. Καπράλος και συνέχισε:

«Ηταν υπερβολικό το να παρθεί η απόφαση εντός των επόμενων μηνών. Δε μπορούσε να σταθεί στον αέρα όλη αυτή η ιστορία. Έπρεπε να παρθούν κάποιες αποφάσεις και ευτυχώς η ΔΟΕ σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 ήρθαν σε συμφωνία ώστε να παρθεί απόφαση αναβολής και να γίνουν του χρόνου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορούσαν να είχαν ακυρωθεί και με μονομερής απόφασης της ΔΟΕ. Θα είχε πολύ μεγάλες συνέπειες όμως, για όλους όσοι είναι σε αυτό που λέγεται Ολυμπιακή οικογένεια και πρώτα απ’ όλα για τους αθλητές που θα βλέπανε τα όνειρά τους να χάνονται μετά από προσπάθεια τόσων ετών. Η απόφαση να κάνουν τους Ολυμπιακούς έναν χρόνο αργότερα, νομίζω πως φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα στο τραπέζι».

'' Πιστεύω θα γίνουν το καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες''
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η ημερομηνία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2021, με τον κ. Καπράλο ωστόσο να δηλώνει πως εκτιμά ότι αυτό θα γίνει άμεσα, καθώς έχει υπάρξει ήδη συνεργασία με όλες τις παγκόσμιες ομοσπονδίες. Με το καλεντάρι να είναι γεμάτο από διοργανώσεις του χρόνου, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια εξάλλου.

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να οριστεί ημερομηνία έναρξης των αγώνων. Νομίζω πως μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε μία τέτοια απόφαση, γιατί ήδη έχει γίνει συνεργασία με τις Παγκόσμιες αθλητικές ομοσπονδίες και το αθλητικό ημερολόγιο είναι πολύ επιβαρυμένο και την επόμενη χρονιά. Εγινε ένας γύρος επαφών με όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες για να δουν πότε προτιμούν να γίνουν οι αγώνες, αν είναι καλύτερο να γίνουν Μάιο ή να γίνουν καλοκαίρι, και απ’ όσο ξέρω οι περισσότερες συμφώνησαν να μείνουν σε καλοκαιρινές ημερομηνίες, κάτι που θέλει και η οργανωτική επιτροπή των αγώνων», σημείωσε ο κ. Καπράλος, που εκτιμά πως θεωρεί ότι δεν θα αλλάξουν αρκετά οι ημερομηνίες της διοργάνωσης, σε σχέση με αυτές που είχαν προγραμματιστεί για φέτος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ αναφέρθηκε και στο οικονομικό κόστος που επωμίζονται οι Ιάπωνες, αλλά και η Γαλλία που θα φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση το 2024.

«Οι Ολυμπιακοί του Παρισίου θα παραμείνουν στις ίδιες ημερομηνίες, ήδη όμως ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ο κύριος Εστανγκέ, είπε πως και το Παρίσι θα υποστεί τις οικονομικές συνέπειες αυτής της κρίσης του κορωνοϊού. Άλλωστε και ποιος δε θα τις υποστεί. Για το Τόκιο, ωστόσο, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα γιατί πολλές από τις εγκαταστάσεις επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για κάτι άλλο μετά τους αγώνες κάτι το οποίο θα τους αναγκάσει να τις κρατήσουν για άλλον έναν χρόνο. Κυρίως το ραδιοτηλεοπτικό κέντρο που ήταν σε ένα μεγάλο εκθεσιακό χώρο της πρωτεύουσας. Το Ολυμπιακό χωριό που επρόκειτο να γίνει διαμερίσματα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν ήδη πουληθεί. Και υπάρχει μία σειρά από τεράστια οικονομικά προβλήματα για τα οποία ήδη έχει ξεκινήσει μία συζήτηση για το ποιος θα τα επωμιστεί», ανέφερε ο κ. Καπράλος.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics