Breaking News
19 Απριλίου 2020

Καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο της Σκωτίας υποστηρίζει πως δεν ανακαλυφθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό, τότε δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό το σενάριο της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021.

 

Όπως είναι γνωστό, ο κορονοϊός κατάφερε κάτι που είχε συμβεί μόνο στον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πανδημία ανάγκασε τη ΔΟΕ και τους διοργανωτές του Τόκιο να μεταφέρουν τη διεξαγωγή των Αγώνων από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου 2021 αντί για το διάστημα 24 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου 2020 που ήταν προγραμματισμένοι εξαρχής.

Μια τοποθέτηση της Ντεβί Σριντάρ, της προέδρου του τμήματος παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, έρχεται τώρα να θέσει σε αμφιβολία και τη διεξαγωγή των Αγώνων το καλοκαίρι του 2021. «Αν έχουμε το εμβόλιο μέσα στον επόμενο χρόνο, τότε θεωρώ πως η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο. Το εμβόλιο θα αλλάξει τα δεδομένα, όταν μιλάμε για ένα εμβόλιο που θα είναι οικονομικό και διαθέσιμο για όλους. Από την άλλη, αν δεν έχουμε το εμβόλιο τότε θεωρώ πως δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά στο BBC.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια θέση είχε και ο επικεφαλής συντονισμού της ΔΟΕ, Τζον Κόατες. Το στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σχολίασε χαρακτηριστικά πως ο κορονοϊός θα μπορούσε να επηρεάσει και τη διεξαγωγή το 2021. Η ΔΟΕ, πάντως, συνεχίζει να είναι σε συνεχείς επαφές με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έτσι ώστε να είναι σίγουρη πως όταν θα ορίσει τη διεξαγωγή των Αγώνων του Τόκιο δεν θα υπάρχει ζήτημα με τον κορονοϊό.
tvsport.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics