Breaking News
16 Μαΐου 2020

Σε θέσεις επαναλειτουργίας μπαίνουν τα σωματεία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας εξακολουθούν να κυλούν ενθαρρυντικά και η β’ φάση σταδιακής επανεκκίνησης στην αθλητική δραστηριότητα περιλαμβάνει τελικά και προπονήσεις για τους αθλητές των σωματείων από αθλήματα κλειστού χώρου.

Αυτή η δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων ισχύει από μεθαύριο Δευτέρα 18 Μαΐου. Αρχικά στις προπονήσεις θα μπορούν να παίρνουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και άνω. Σαφώς με περιορισμούς, σαφώς με ιδιαιτερότητες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έπειτα από δύο και πλέον μήνες ανοίγουν ξανά τα σωματεία-μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Η ομοσπονδία ετοίμασε και απέστειλε από τις 11 Μαΐου στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το ειδικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τις προπονήσεις των σωματείων και είναι σε αναμονή της έγκρισης (ίσως και μέσα στη μέρα). Οι λεπτομέρειες για τους όρους των προπονήσεων θα περιγραφούν αναλυτικά και σε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ το Πρωτόκολλο θα τεθεί σε ισχύ μόλις εγκριθεί από την Επιστημονική Επιτροπή και όπως ακριβώς αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α. και την ενότητα για τον Covid 19 (στο λινκ https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports και στα Ειδικά Πρωτόκολλα Αθλημάτων - Επιτραπέζια Αντισφαίριση). Να σημειωθεί επίσης, ότι στη β’ φάση και τις προπονήσεις των σωματείων εντάσσονται και οι αθλητές με αναπηρίες, ενώ έχει ήδη δοθεί άδεια για να ξαναμπούν στα τραπέζια και τα δύο μέλη της προ-παραολυμπιακής ομάδας, ο Γιώργος Μουχθής και ο Μάριος Χατζηκυριάκος.

Η Γ.Γ.Α. εξέδωσε το μεσημέρι δελτίο Τύπου με τον τίτλο «Οδηγίες για το ξεκίνημα των προπονήσεων στη β’ φάση για την ασφαλή άσκηση σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους» και φιλοξενεί και δήλωση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και προέδρου της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Γ.Γ.Α. Γιώργου Μαυρωτά. «Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με ανακοίνωσή της ενημερώνει για τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν μετά το άνοιγμα των αθλητικών χώρων σε αθλητές και σωματεία που ξεκινάνε προπονήσεις από Δευτέρα (18/05/2020).

Αναλυτικά οι κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν, καθώς και οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν κατά το ξεκίνημα των προπονήσεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (www.gga.gov.gr) στην ειδική κατηγορία Αθλητισμός και Covid-19 (βλ. Πρακτικές Οδηγίες Β’ φάσης για την ασφαλή άσκηση σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους, σχετικό linkhttps://gga.gov.gr/images/6%CE%A4154653%CE%A04-%CE%9F%CE%946.pdf).

Όσα προβλέπονται θα περιγραφούν αναλυτικά και σε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα υπάρξει ένα γενικότερο άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων σε αθλητές. Αυτό θα γίνει με νέες συνθήκες και νέες συνήθειες. Κάποια νέα πράγματα λοιπόν που θα μπουν στην αθλητική μας ζωή όπως ο σχολαστικός προαγωνιστικός έλεγχος, η ελεγχόμενη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, ο περιορισμός στη χωρητικότητα των εγκαταστάσεων και συνεπακόλουθα στον χρόνο προπόνησης, η σχολαστικότητα στα μέτρα υγιεινής και αποστασιοποίησης. Πολλά αλλάζουν, εκτός από την αγάπη μας για τον αθλητισμό. Πειθαρχία, υπομονή και προσαρμογή στις νέες συνθήκες είναι πράγματα που στον αθλητισμό τα ξέρουμε καλά και τώρα τα χρειαζόμαστε, ίσως περισσότερο από ποτέ», αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση της Γ.Γ.Α..

Στον ίδιο ιστότοπο υπάρχουν γενικότερα οδηγίες ασφαλούς άσκησης β’ φάσης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους. Θα δοθεί μέγιστος αριθμός αθλουμένων, ανά αθλητική εγκατάσταση προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, ενώ καθίσταται σαφές προς όλους ότι η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Από κει και πέρα η Υγειονομική Επιτροπή υπενθυμίζει τα κοινωνικά μηνύματα ότι:

* Τηρούμε απαρέγκλιτα από την πλευρά μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

* Δίνουμε έμφαση στην ατομική υγιεινή και την ατομική ευθύνη.

* Προστατεύουμε την κοινωνία και την αθλητική οικογένεια.

* Μένουμε ασφαλείς, αθλούμαστε υπεύθυνα.

Ενημερωτικά τέλος ν’ αναφέρουμε ότι το Υγειονομικό Πρωτόκολλο ασφαλούς λειτουργίας προπονητηρίων σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπως το ετοίμασε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., έχει αναρτηθεί στο λινκ http://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5501

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics