Breaking News
03 Αυγούστου 2020

Πρεσβευτής, διευθυντής, διπλωμάτης καριέρας, λάτρης του κρίκετ και του ράκμπι και σύζυγος γυναίκας με σοβαρό πρόβλημα όρασης είναι ο νέος διευθυντής της ΜΙ6.

 

Ο Ρίτσαρντ Μουρ πρόκειται να αναλάβει νέος επικεφαλής της βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στην οποία «υπηρέτησαν» κάποιοι από τους διασημότερους πράκτορες της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου, όπως ο Τζορτζ Σμάιλι του Τζον Λε Καρέ και ο Τζέιμς Μποντ του Ιαν Φλέμινγκ, μετά την αποχώρηση του Αλεξ Γιάνγκερ το φθινόπωρο.

Ο 57χρονος Μουρ, ο οποίος, όπως και οι προκάτοχοί του, στη νέα θέση του θα είναι γνωστός με το κωδικό όνομα «C», εντάχθηκε στην MI6 το 1987, τέσσερα χρόνια πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1991. Είναι ιδιαίτερα σεβαστός στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών της Βρετανίας και υπηρέτησε σε διάφορες διπλωματικές θέσεις προτού να επιλεγεί από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για το κορυφαίο αξίωμα.

Γεννήθηκε στη Λιβύη, σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ήταν υπότροφος στο Χάρβαρντ.

Ηταν πρεσβευτής της Βρετανίας στην Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2017 και κατόπιν ανέλαβε χρέη γενικού διευθυντή πολιτικών υποθέσεων στο Φόρεϊν Οφις. Παίζει γκολφ, λατρεύει το κρίκετ και το ράγκμπι και έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τη σύζυγό του Μάγκι, η οποία έχει ξεκινήσει καμπάνια υπέρ της χρήσης σκύλων οδηγών τυφλών, λόγω και του δικού της προβλήματος όρασης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ζευγάρι είναι ιδιαίτερα ενεργό στο twitter και ανεβάζει συχνά φωτογραφίες του.
Onsports.gr

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics