Breaking News
15 Δεκεμβρίου 2020

Η πέντε φορές Ολυμπιονίκης κατέκτησε το βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FEI)

 

Η Ίνγκριντ Κλίμκε ανακηρύχθηκε Καλύτερη Αθλήτρια της Διεθνούς Ιππικής Ομοσπονδίας (FEI) σε τελετή απονομής που βράβευσε τους νικητές της προηγούμενης δεκαετίας.

Με την πλειονότητα των διοργανώσεων της FEI να αναστέλλονται φέτος λόγω της πανδημίας του Covid-19, οι «καλύτεροι από τους καλύτερους» της τελευταίας δεκαετίας αναγνωρίστηκαν με πέντε κατηγορίες βραβείων.

Πάνω από 70.000 ψήφοι από το κοινό δόθηκαν σε 55 υποψηφίους από 19 χώρες. Οι νικητές αποκαλύφθηκαν σε ένα βίντεο με παρουσιάστρια τη Βρετανή Παραολυμπιονίκη Νατάσα Μπέικερ.

Η Γερμανίδα, πέντε φορές Ολυμπιονίκης, ανακηρύχθηκε Καλύτερη Αθλήτρια της FEI, καθώς βραβεύτηκε για πρώτη φορά πέρυσι.

Η 52χρονη κέρδισε ολυμπιακό χρυσό στο ομαδικό που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο 2008 και το Λονδίνο 2012, και επίσης αγωνίστηκε στο Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004 και Ρίο 2016.

Επίσης, κατέκτησε συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους το 2017 και το 2019, σε ατομικά αγωνίσματα. «Όλα αυτά είναι ακόμη λίγο εξωπραγματικά, αλλά είμαι τόσο ενθουσιασμένη και χαρούμενη» δήλωσε η Κλίμκε.

Ο Γερμανός Σεμιέκε Ρότενμπεργκερ πήρε το βραβείο του καλύτερου ανερχόμενου ταλέντου, έχοντας επίσης κατακτήσει τον τίτλο το 2019.

«Είμαι πολύ ευγνώμων που τόσοι πολλοί άνθρωποι με ψήφισαν και ότι υπάρχει τόσο μεγάλη βάση θαυμαστών που με στηρίζουν» δήλωσε. «Είναι επίσης πολύ σουρεαλιστικό γιατί υπήρχαν τόσοι καλοί αθλητές σε αυτήν την κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου του αδερφού μου Σένκε, οπότε δεν περίμενα πραγματικά ότι θα το κέρδιζα ξανά». Ο 21χρονος Ρότενμπεργκερ κατέκτησε 22 μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FEI σε όλες τις κατηγορίες νέων.

Η Γερμανίδα Παραολυμπιονίκης Αντζέλικα Τράμπερτ πήρε το βραβείο FEI Against All Odds (ενάντια σε όλες τις πιθανότητες) Είχε μόλις κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες της FEI το 2010, όταν πήρε το πρώτο βραβείο Against All Odds, που δόθηκε στο άτομο που έχει επιδιώξει τις ιππικές του φιλοδοξίες παρά το φυσικό μειονέκτημα ή τις εξαιρετικά δύσκολες προσωπικές συνθήκες, που αντιμετώπιζε.

Η Τράμπερτ, η οποία έχει κερδίσει έξι Παραολυμπιακά μετάλλια και τέσσερα στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες της FEI, είναι η σημερινή εκπρόσωπος στην Επιτροπή Αθλητών της FEI και μέλος της Επιτροπής Παρά-Ιππασίας

Στην Κάρμεν Τίεμαν απονεμήθηκε το βραβείο FEI Best Groom μετά πρώτη φορά της, το 2013 και το Ebony Horse Club στη Βρετανία ήταν ο αποδέκτης του βραβείου Αλληλεγγύης της FEI, 10 χρόνια μετά την πρώτη νίκη του.

«Η παγκόσμια και ποικίλη κοινότητά μας βασίζεται στο κοινό μας πάθος για ιππασία και το ομαδικό πνεύμα, το οποίο χαρακτηρίζει και τους πέντε νικητές μας, επαναλαμβάνεται σε όλο τον κόσμο και σε κάθε επίπεδο του αθλήματος, τόσο εντός όσο και εκτός του αγωνιστικού χώρου» , τόνισε ο πρόεδρος της FEI Ίνγκμαρ Ντε Φος.

«Το πάθος και η αντοχή καθορίζουν την κοινότητά μας και αυτές οι αξίες αντικατοπτρίζονται στις ιστορίες καθενός από τους νικητές των βραβείων της FEI για το 2020. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους και ειδικά στους νικητές μας, σας ευχαριστώ για τη δέσμευσή σας στο άθλημα και τις αξίες που κάνουν τον ιππικό κόσμο τόσο ευχάριστο και εμπνευσμένο».
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics