Breaking News
28 Ιανουαρίου 2021

Το παρελθόν κόντρα στο μέλλον στο φετινό τελικό του NFL
Αγγελική Βύζικα  

 

Πριν από τρία χρόνια (το 2018), μετά τη νίκη της Νέας Αγγλίας επί του Κάνσας Σίτι στην AFC στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. ο Μπρέιντι, μπήκε στα αποδυτήρια των «Chiefs» και πλησίασε τον κορυφαίο του αγώνα, τον Μαόμς. Εξήρε το παιχνίδι του, τον εμψύχωσε και τον συμβούλευσε να συνεχίσει να βελτιώνεται.

Σε δύο εβδομάδες, αυτή η συνάντηση θα γίνει εντός γηπέδου. Ο δημιουργός της παλιάς δυναστείας – ο Μπρέιντι με τη νέα του ομάδα, τους Μπακς – και ο δημιουργός της νέας θα συναντηθούν στο LV Super Bowl. Η «μάχη» των δύο κουόρτεμπακ είναι προ των πυλών.

Ο τελικός προσφέρεται για να γράψει ιστορία, καθώς ο φακός θα περνά από τη μια γενιά μεγαλείου στην επόμενη. Αν και η πρώτη σεζόν του Μπρέιντι με τους Μπακανίαρ δεν έδειχνε ότι θα φθάσει τόσο μακριά, ώστε να διεκδικήσει το 10ο Super Bowl του, το πρώτο του, στη NFC. Από την άλλη ο Πάτρικ Μαόμς, μόλις στην τρίτη του σεζόν ως βασικός, είναι έτοιμος να δεχθεί την πρόκληση.

Είναι οι δύο τελευταίοι quarterbacks που κέρδισαν το Super Bowl – ο ένας στο λυκόφως της καριέρας του και ο άλλος πολύ πιο κοντά στην αυγή του.

Η παλιά δυναστεία της AFC έχει τελειώσει, έσπασε σε κομμάτια μετά από δύο δεκαετίες με τον ερχομό του Τομ Μπρέιντι από τους «Πατριώτες» της Νέας Αγγλίας, στους Μπακανίαρ του Τάμπα Μπέι. Πραγματικά αναγεννημένος ο Μπρέιντι οδήγησε τους Μπακς στο Super Bowl.

«Το να είσαι σε θέση να συγκριθείς μ’ έναν από τους μεγαλύτερους, αν όχι τον μεγαλύτερο quarterback όλων των εποχών, θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία για μένα», δήλωσε ο Μαόμς, μετά το παιχνίδι και πρόσθεσε: «Για να πάω εκεί έξω και να έχω την ευκαιρία να επαναλάβω την περυσινή επιτυχία, πρέπει να το κάνω ενάντια στον καλύτερο, είναι κάτι ιδιαίτερο και είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία».

Η νίκη του Κάνσας Σίτι με 38-24 επί του Μπάφαλο στην AFC είχε όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά των φετινών παιχνιδιών των Chiefs. Έμειναν πίσω στο σκορ στην αρχή, αλλά στη συνέχεια και σε συνδυασμό με την κακή απόδοση του quarterback του Μπάφαλο. Τζος Άλλεν, ο Μαόμς πήρε το όπλο του και οι «Αρχηγοί» έτυχαν 38 γκολ, με την επίθεση να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι, στη δεύτερη περίοδο, με σερί 21 γκολ. Εάν υπάρχει μια ανησυχία για τους «Αρχηγούς» φέτος, είναι ο τρόπος παιχνιδιού τους, στην πρώτη περίοδο: Δεν αντιμετώπισαν τις ομάδες με τον τρόπο που το έκαναν πέρυσι, πάτησαν…γκάζι ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της σεζόν, με την προσφιλή τακτική να μένουν πίσω στο σκορ αρχικά και στη συνέχεια να παίρνουν άνετα το προβάδισμα και τη νίκη. Χαλαρώστε…οι «Αρχηγοί» δείχνουν και φέτος ασταμάτητοι.

«Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν, τουλάχιστον στην ομάδα μας, και εμπιστεύονται την τακτική μας, ότι μπορούμε να σκοράρουμε γρήγορα αν χρειαστεί» δήλωσε ο επικεφαλής προπονητής Άντυ Ριντ.«Πρέπει να το κάνουμε αυτό νωρίτερα, αν θέλετε να σας μιλήσω ως προπονητής. Αλλά νομίζω ότι όλοι έχουν εμπιστοσύνη ότι, αν μείνουμε πίσω, έχουμε αρκετή δύναμη, για να το κάνουμε σωστό, να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε και να πετύχουμε περισσότερα γκολ».

Από την άλλη η μεταγραφή του Μπρέιντι στους Μπακς τον ξαναζωντάνεψε και έδωσε ζωή σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες του NFL.

Ο Μαόμς βρίσκεται στην κορυφή του NFL και το παιχνίδι με το Μπάφαλο ήταν ένα τέλειο παράδειγμα για το τι προτίθεται να κάνει. Είχε τρία περάσματα touchdown και ολοκλήρωσε 29 από τις 38 πάσες του για γκολ. Η διάσειση που υπέστη την περασμένη εβδομάδα δεν επηρέασε την κινητικότητά του και τώρα έχει δύο εβδομάδες για να αναρρώσει πλήρως.

«Τον είδα να μεγαλώνει μπροστά μου», δήλωσε ο Ριντ. «Είμαι ο γέρος που έχω δει πολλά παιδιά και αυτός ο τύπος με εκπλήσσει σε κάθε παιχνίδι».

Στις 29 Νοεμβρίου, οι «Αρχηγοί» έκαναν ακόμη ένα από τα μεγάλα παιχνίδια τους, κόντρα στους Μπακς, νικώντας τους, 27-24. Ήταν η τρίτη ήττα των Μπακς, σε τέσσερις αγώνες, αλλά από τότε παραμένουν αήττητοι, καθώς φαίνεται πως Μπρέιντι και επίθεση τελικά έχουν βρει κώδικα επικοινωνίας.

Οι «Αρχηγοί» δεν έχουν χάσει παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε ο Μαόμς, εκτός από εκείνο το 40-32 από την ομάδα των Ράιντερ, την 5η εβδομάδα, το μοναδικό παιχνίδι που γνώρισαν την ήττα, σε όλη τη σεζόν.

Ο Μπρέιντι, ίσως καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο στο πρωτάθλημα, καταλαβαίνει αυτό το φαινόμενο, αν και φέτος απελευθερώθηκε σε μεγάλο βαθμό από αυτό.

Αν και οι Μπακανίαρ πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν «κυνηγώντας» τους «Αγίους» της Νέας Ορλεάνης στη Νότια NFC, καθώς προσπαθούσαν να εγκλιματιστούν στο παιχνίδι του Μπρέιντι, χωρίς να επωφελιθούν από την ανααστολή. Το Τάμπα Μπέι τρύπωσε στη NFC και τελικά ο «γάμος» του Μπρέιντι με τους Μπακς τους οδήγησε σ’ ένα Super Bowl αυτή τη σεζόν κάτι που αιφνιδίασε τις υπόλοιπες ομάδες της NFC. Πάντως οι «Αρχηγοί» δεν αιφνιδίασαν κανένα, ούτε τον Μπρέιντι.

Μετά τη νίκη των Μπακανίαρ επί των Πάκερ, ο Μπρους Αριανς εξήγησε ότι ένας άνθρωπος, όπως ο Μπρέιντι μπόρεσε να φέρει την πίστη σε ολόκληρη την ομάδα ότι οι Μπακς θα μπορούσαν να κερδίσουν.

Ο Μαόμς το έκανε αυτό στο Κάνσας Σίτι. Στα 25 του, είναι 18 χρόνια νεότερος από τον Μπρέιντι – 18 χρόνια για να φθάσει τα επιτεύγματα του…παλιού. Αν και μόνο ο Μπρέιντι θα μπορούσε να σταματήσει να προσθέτει τίτλους, όταν το αποφασίσει ο ίδιος.
SPORTS3.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μετατίθεται αρχές Μαϊου 2021 η ολυμπιακή πρόκριση για τις μπαλαρίνες της πισίνας

Μήτρογλου: «Να πανηγυρίσω έναν τίτλο με τον Άρη» (video)

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics