Breaking News
28 Μαΐου 2021

Formula 1 – Χάμιλτον: Προειδοποιεί ότι δεν αντέχεται ένα ακόμη καταστροφικό Σαββατοκύριακο, όπως στο Μονακό

 


O Λιούις Χάμιλτον προειδοποιεί ότι ούτε ο ίδιος ούτε η Mercedes θα αντέξουν ακόμα ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο, όπως στο Μονακό. Κάτι που είναι απολύτως λογικό. Άλλωστε, σε μία τόσο κλειστή μάχη, η οποιαδήποτε απώλεια βαθμών, μπορεί να του κοστίσει ένα πρωτάθλημα. Στον ίδιο τον τίτλο στους οδηγούς και στη Mercedes το πρωτάθλημα στους κατασκευαστές.

Σκληρή μάχη ρόδα με ρόδα
Στα τέσσερα πρώτα Γκραν Πρι της χρονιάς είδαμε μία σκληρή μάχη ρόδα με ρόδα μεταξύ των Χάμιλτον και Φερστάπεν. Με τον Βρετανό να εξασφαλίζει μια πρωτοπορία 14 βαθμών έναντι του Ολλανδού της Red Bull, στη βαθμολογία των οδηγών.

Η διαφορά αυτή όχι μόνο εξανεμίσθηκε στο Μονακό. Και ο Φερστάπεν κατάφερε να περάσει πρώτος, έστω και με την ισχνή διαφορά των 4 βαθμών. Αφού πήρε άνετα τη νίκη στους δρόμους του γραφικού Πριγκιπάτου.

«Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, στο φετινό πρωτάθλημα», είπε ο Χάμιλτον μετά το Γκραν Πρι στο Μόντε Κάρλο.

Και πρόσθεσε:

«Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο ένα Σαββατοκύριακο σαν αυτό. Αλλά είμαι ευγνώμων που κατάφερα και πήρα μερικούς πόντους και τον γρηγορότερο γύρο. Εύχομαι αυτό το κακό Σαββατοκύριακο να μην μας κοστίσει στο τέλος της χρονιάς».

Μαθημένος στις σκληρές μονομαχίες
Ο Λιούις Χάμιλτον είναι… μαθημένος σε σκληρές μονομαχίες για τον τίτλο των οδηγών. Το 2007, για παράδειγμα έχασε το πρωτάθλημα με διαφορά ενός βαθμού από τον Κίμι Ράικονεν. Τον επόμενο χρόνο κέρδισε τον παρθενικό του τίτλο με μόλις 1 βαθμό διαφορά από τον δεύτερο, τον Βραζιλιάνο Φελίπε Μάσα. Και το 2016, έχασε τον τίτλο για μόλις 5 βαθμούς, από τον ομόσταυλό του Νίκο Ρόσμπεργκ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Χάμιλτον είναι… καλά εκπαιδευμένος στη μεγάλη πίεση. Επομένως έχει τα… αντισώματα για να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό.

Το ζητούμενο είναι αν θα τα καταφέρει το ίδιο καλά σε συνθήκες πίεσης και ο Μαξ Φερστάπεν.

Το 6ο, από τα 23 Γκραν Πρι της φετινής σεζόν, θα γίνει την Κυριακή 6 Ιουνίου, στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Κι αυτό θα φιλοξενηθεί στους δρόμους της πόλης και στο παρελθόν, ορισμένοι αγώνες εκεί είχαν δραματική εξέλιξη…

sports3.gr

Διαβάστε επίσης

Σήμερα 28 Μαΐου γιορτάζουν

 

Οι αντίπαλοι του Τσιτσιπά μέχρι τον τελικό του Roland Garros

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics