Breaking News
08 Ιουνίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ράλι Ιαπωνίας: Αν αναβληθούν ή ακυρωθούν οι Ο.Α. αυτομάτως θα ακυρωθεί και το Ράλι
Δημήτρης Δοντάς


Το Ράλι Ιαπωνίας, ένας από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC), συνδέεται άμεσα με τους… Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για δύο παγκόσμιες διοργανώσεις κι αν αναβληθεί (ακυρωθεί) η δεύτερη, τότε την ίδια τύχη θα έχει και η πρώτη.

Μας χωρίζουν λιγότερο από δύο μήνες, για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Της διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη για το περσινό καλοκαίρι (2020) και αναβλήθηκε για φέτος. Εξ αιτίας, φυσικά, της πανδημίας του κορονοϊού. Όμως, ακόμη και σήμερα, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι οι Ο.Α. θα διεξαχθούν.

Η FIA κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα
Υπ’ αυτό το πρίσμα, λοιπόν, είναι φυσικό η FIA να κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα και για το Ράλι Ιαπωνίας. Έναν αγώνα που περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του WRC και είναι προγραμματισμένος για τις 11-14 Νοεμβρίου.

Οι προβληματισμοί του Διευθυντή Ράλι της FIA, Ιβ Ματόν, είναι έντονοι. Καθώς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι η διεξαγωγή του Ράλι Ιαπωνίας σχετίζεται άμεσα με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η διεξαγωγή των οποίων μόνο δεδομένη δεν είναι. Αν δε αναβληθούν, η εξέλιξη αυτή θα συμπαρασύρει και τον αγώνα Ράλι.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει την Ιαπωνία στο μέγιστο βαθμό. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις να εξαρτώνται άμεσα από την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η όποια απόφαση θα καθορίσει το αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι και υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Όμως η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά.

Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, σε ακύρωση «οδηγήθηκε» και το ράλι Ιαπωνίας.

 sports3.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τόκιο 2020: Η απίστευτη υπεύθυνη δήλωση που θέλουν οι διοργανωτές!

 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics