Breaking News
20 Ιουνίου 2021

Πινγκ Πονγκ - Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Διαβάστε τι μας είπαν οι τρεις εκπρόσωποι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου event
Γιάννης Νιαστίτης


To Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ της Βαρσοβίας (22/7) απέχει πλέον δύο ημέρες από την επίσημη αυλαία του, με το κορυφαίο γεγονός της ηπείρου να επιστρέφει ξανά στο καλεντάρι, μετά από απουσία ενός έτους λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Το εν λόγω πρωτάθλημα αφορά όλα τα αγωνίσματα πλην του ομαδικού (απλό ανδρών/γυναικών, διπλό ανδρών / γυναικών και μικτό διπλό), ενώ λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί το Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα των εθνικών ομάδων (ομαδικό), θα πραγματοποιηθεί και αυτό φέτος και συγκεκριμένα στην Κλουζ της Ρουμανίας το διάστημα 28/9 – 3/10.

Η ελληνική αποστολή που αποτελείται από τους Παναγιώτη Γκιώνη, Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, Γιώργο Σταματούρο, Κατερίνα Τόλιου, Ελισάβετ Τέρπου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου έχει ολοκληρώσει πλέον την προετοιμασία της και βρίσκεται ήδη στην Πολωνία. Με δεδομένη την πολυμελή εκπροσώπηση της Ελλάδας σε ένα ακόμη Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα, το sports3.gr επικοινώνησε με τους Παναγιώτη Γκιώνη, Γιάννη Σγουρόπουλο και Κατερίνα Τόλιου για να μας αναλύσουν τους στόχους τους στο προσεχές μεγάλο event.

Γκιώνης: «Το Ευρωπαϊκό θα αποτελέσει και ένα προσωπικό test πριν τους Ολυμπιακούς»
Με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, ξεκαθαρίζει τη θέλησή του για ένα ακόμη μετάλλιο – μετά τα δύο μετάλλια το 2013 (ασημένιο στο ομαδικό, χάλκινο στο απλό) – αλλά τονίζει παράλληλα πως το Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρσοβίας, θα αποτελέσει και ένα προσωπικό test, λίγο πριν τους Αγώνες στην Ιαπωνία.

«Ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πάντα μια πολύ δύσκολη διοργάνωση. Είναι οι καλύτεροι όλης της Ευρώπης. Πάντα στόχος είναι ένα μετάλλιο. Βέβαια φέτος θα είναι πιο δύσκολο. Προσωπικά μιας και η διοργάνωση είναι ένα μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το βλέπω και σαν ένα test για μένα. Να δω σε τι κατάσταση είμαι, να δοκιμάσω κάποια πράγματα. Αν έρθει κάτι καλό, φυσικά θα είναι ευπρόσδεκτο. Υπάρχει επίσης και το διπλό με τον Βανγκ Γιανγκ που είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να φτάσουμε στο μετάλλιο. Έχουμε φτάσει δύο φορές στην οκτάδα και για λίγο δεν μπήκαμε στη ζώνη των μεταλλίων. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Τόλιου: «Να προχωρήσω όσο περισσότερο γίνεται»
Στις πολλές δυσκολίες της φετινής χρονιάς που προέκυψαν λόγω της πανδημίας και είχαν αντίκτυπο στο αγωνιστικό κομμάτι, αναφέρθηκε η πολύπειρη Κατερίνα Τόλιου, που ωστόσο δεν έκρυψε την αισιοδοξία της για μια καλή πορεία.

«Έχω συμμετάσχει στο παρελθόν πολλές φορές σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, επομένως έχω αρκετή εμπειρία. Φέτος είναι σαφώς πιο δύσκολη η χρονιά, καθώς δεν έγιναν πολλά τουρνουά και είναι δύσκολη η προσαρμογή σε αγώνες όταν είσαι τόσο καιρό εκτός . Ευτυχώς είχαμε λίγο πολύ όλοι μας αγώνες στα πρωταθλήματά μας, αλλα έχει διαφορά να αγωνίζεσαι σε ατομικό επίπεδο.
Στόχος μου σε αυτη τη διοργάνωση είναι σε πρώτο στάδιο να προκριθώ στο κυρίως ταμπλό, μέσα απο τη φάση των ομίλων, και στη συνέχεια να προχωρήσω οσο περισσότερο γίνεται».

Σγουρόπουλος: «Να βγάλω τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό μου»
Ένα από τα νέα παιδιά της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και παράλληλα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του στην Ευρώππη, ο Γιάννης Σγουρόπουλος – πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών σε επίπεδο Νέων (2019) και Εφήβων (2017, 2018) – μίλησε μεταξύ άλλων, για τη μετάβαση στο ανδρικό επίπεδο, αλλά και τους στόχους του στο προσεχές πρωτάθλημα.

«Σε σχέση με το επίπεδο των εφήβων υπάρχει τεράστια διαφορά σε ολα τα κομμάτια, σίγουρα το επίπεδο είναι αρκετά υψηλότερο στους άνδρες όσον αφορά το αγωνιστικό, όπως και το κομμάτι της ψυχολογίας – διαχείρισης του αγώνα. Ο βασικότερος μου στόχος ειναι να προσπαθήσω να βγάλω τον καλύτερο αγωνιστικό μου εαυτό προς τα έξω και μετά όσα περισσότερα θετικά αποτελέσματα προκύψουν είναι ευπρόσδεκτα.

Ο Μάριος Γιάνγκου είναι καλός παίχτης, βέβαια θα παίξουμε πρώτη φορά διπλό μαζί αλλά πιστεύω θα υπάρχει καλή συνεργασία. Για εμένα παίκτης είδωλο ειναι ο Τίμο Μπολ που πιστεύω θα μου δώσει πολλά πράγματα όταν τον δω. Έκανα πολύ καλή προετοιμασία όσον αφορά τη φυσική κατάσταση. Δούλεψα αρκετά στο θέμα της τακτικής με τον προπονητή μου και πιστεύω είμαι σε καλή κατάσταση γενικά. Γενικότερα το κλίμα είναι οικογενειακό θα έλεγα, είμαστε όλοι μαζί απο πολύ μικρή ηλικία και τα είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας».

sports3.gr
Διαβάστε επίσης:

Αρχίζει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο

 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics