Breaking News
24 Ιουνίου 2021

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων και η Φλώρινα δίνουν συνέχεια αύριο στις εξ αναβολής αγωνιστικές εκδηλώσεις της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την περίοδο 2020-2021.

Πολύ γρήγορα μετά την ολοκλήρωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων της Πάτρας έρχεται η δεύτερη διοργάνωση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τη λήξη της καραντίνας και θα έχει πρωταγωνιστές τα παιδιά από τη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία (έως 12 ετών). Περιλαμβάνει το αγώνισμα του ομαδικού και τα ατομικά αγωνίσματα του απλού και του διπλού, θα γίνει σε ένα 4ήμερο, όπως το αμέσως προηγούμενο event και θα τελειώσει τη Δευτέρα 28 του μήνα. Χωρίς θεατές και με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Τόπος διεξαγωγής το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της ακριτικής πόλης με 58 αθλητές κι αθλήτριες από 22 σωματεία της χώρας. Μαζί με την ομοσπονδία και τον τοπικό Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες είναι συνδιοργανωτές ο δήμος Φλώρινας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας. Το πρωτάθλημα στηρίζουν και χορηγοί από την τοπική κοινωνία. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εξασφάλισε πλήρη κάλυψη στο ίντερνετ και σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η εταιρεία Sportshero θα βιντεοσκοπήσει όλα τα ματς για το κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube κι επί τόπου θα δει τη δυνατότητα για live, καθώς δεν επαρκεί η γραμμή του γυμναστηρίου για το διαδίκτυο.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, που φιλοξενεί το Πανελλήνιο παμπαιδικό η Φλώρινα (περιοχή που παρουσιάζει θαυμάσιο έργο στις μικρές ηλικίες) και η τέταρτη συνεχόμενη, που το αναλαμβάνει πόλη της Βόρειας Ελλάδας μετά την Καβάλα το 2018 και το 2019. Οι δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 37 παμπαίδες και 21 παγκορασίδες στο απλό, 15 και 7 ζευγάρια αντίστοιχα στα διπλά, 9 και 6 συλλόγους αντίστοιχα στο ομαδικό. Δυστυχώς, οι τελικές δηλώσεις είναι πιο λίγες από πέρσι (61) μολονότι τον Ιούλιο του 2020 είχε διεξαχθεί, λόγω των τροποποιήσεων στις προκηρύξεις από την πανδημία, μόνο το αγώνισμα του απλού. Οι συμμετέχοντες πάντως, προέρχονται και πάλι από πολλές περιοχές και συγκεκριμένα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, την Καστοριά, την Κοζάνη, τη Χίο, την Κορινθία, τα Χανιά, την Ξάνθη και φυσικά τη Φλώρινα.

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών θα έχει ομαδικό και θ’ ακολουθήσουν το απλό και το διπλό. Στο ομαδικό γίνονται πρώτα όμιλοι και στη συνέχεια το απλό νοκ άουτ με προημιτελικά στα αγόρια και αμέσως ημιτελικά στα κορίτσια. Στην πρώτη περίπτωση τα φαβορί είναι κατά σειρά ο Ποσειδών Λουτρακίου, οι Σάρισες Φλώρινας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και στη δεύτερη ο Πανιώνιος Α.Ο. Χίου και οι Σάρισες Φλώρινας.

Γκρουπ σχηματίζονται αρχικά και στο απλό και οι δύο πρώτοι αθλητές με τις δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στα ταμπλό των «32» και των «16» αντίστοιχα. Σε αντίθεση με πέρσι η προκήρυξη προβλέπει ότι αποφεύγουν τη διαδικασία των γκρουπ τα 6 πρώτα φαβορί στους παμπαίδες και τα αντίστοιχα 4 στις παγκορασίδες. Έτσι, μπαίνουν απευθείας στο ταμπλό οι Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, Γιάννης Κιοσελόγλου, Κώστας Αλεξούδης, Κώστας Φάκαρος, Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας, Δημήτρης Γεωργαλλίδης, καθώς και οι Γεωργία Σπανού, Βασιλική Μπουλά, Άντζελα Νουρέ και Χριστίνα Τζενίδη.

Οι λίγες συμμετοχές μειώνουν φυσικά και τα ωράρια. Έτσι, το αυριανό πρόγραμμα ανοίγει στις 14:00 και όχι το πρωί. Το Σάββατο οι τελικοί του ομαδικού υπολογίζονται για τις 15:00. Την Κυριακή οι αγώνες αρχίζουν στις 10:00 και ολοκληρώνονται το απόγευμα, ενώ τη Δευτέρα οι τελικοί των ατομικών αγωνισμάτων θα γίνουν περίπου στις 13:45.

Το γυμναστήριο θα είναι διαθέσιμο σήμερα από τις 19:00 για προπόνηση, ενώ αύριο θα υπάρχει μεγάλο περιθώριο για προθέρμανση από το πρωί εφόσον οι αγώνες αρχίζουν μεσημέρι (αναμένεται αργότερα σχετική ανακοίνωση). Για το πολύ σημαντικό κομμάτι των μέτρων προστασίας η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σημείωσε ότι «σύμφωνα με τις νέες διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άθληση επιτρέπεται η διεξαγωγή των αγώνων με τη διενέργεια self test με την προϋπόθεση να προσκομίζεται το αποτέλεσμα που διενεργήθηκε έως και 24 ώρες πριν τον αγώνα».

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου με την εθνική γυναικών

 

Mπιτς βόλεϊ: Ήττα για Κλέπκου, Μπάκα και η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στο χρυσό ματς

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics