Breaking News
26 Ιουνίου 2021

Ο Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου στους παμπαίδες και o Πανιώνιος Α.Ο. Χίου στις παγκορασίδες αναδείχτηκαν το απόγευμαXios πρωταθλητές Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Στη διοργάνωση, που γίνεται από χτες στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Φλώρινας, η ιστορική ομάδα της Κορινθίας πανηγύρισε τον πρώτο της πανελλήνιο τίτλο στο ομαδικό οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας. Στον τελικό κατέβαλλε τις τοπικές Σάρισες με 3-1. Πρώτο χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό Πανελληνίου πρωταθλήματος και για τον Πανιώνιο Χίου στη μικρή ιστορία του. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε τις Σάρισες με 3-2 κι έδωσε ιδανική συνέχεια στα δύο περσινά χάλκινα μετάλλια με τις 12χρονες σήμερα αθλήτριές του στο απλό, στην ίδια πόλη (την περσινή περίοδο θυμίζουμε, δεν είχε γίνει το ομαδικό, καθώς είχε τροποποιηθεί η προκήρυξη λόγω της πανδημίας). Στην επανεμφάνισή του το αγώνισμα έγινε με το σύστημα κορμπιγιόν, είχε δηλαδή ένα διπλό ενδιάμεσα των ατομικών. Όλη η δράση μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο για δεύτερη μέρα. Το σημερινό τελικό στάδιο του ομαδικού μπορείτε να το δείτε στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=ZWUsaCT4ra8. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συνεχίζεται από αύριο με τα ατομικά αγωνίσματα.

Στο ομαδικό παμπαίδων έφτασαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί. Ο Ποσειδών (νούμερο 1) είχε προβάδισμα στα προγνωστικά έναντι των Σαρισών λόγω καλύτερου συνόλου. Έτσι, έγινε φαβορί όταν επιβλήθηκε στο διπλό και προηγήθηκε 2-1 κι αμέσως μετά το νούμερο 2 της κατηγορίας, ο 11χρονος Κιοσελόγλου νίκησε το νούμερο 1, τον 12χρονο Σαμπαλή και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τους Λουτρακιώτες. Οι Σάρισες είχαν επίσης βασικό τον 9χρονο Σερίδη και γενικά χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Σάρισες Φλώρινας-Ποσειδών Λουτρακίου 1-3:

Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής-Κώστας Φάκαρος 3-0 (11-9, 11-6, 13-11)

Μάριος Σερίδης-Γιάννης Κιοσελόγλου 0-3 (2-11, 5-11, 6-11)

Σαμπαλής/Σερίδης-Φάκαρος/Κιοσελόγλου 0-3 (7-11, 5-11, 5-11)

Σαμπαλής-Κιοσελόγλου 0-3 (8-11, 6-11, 9-11)

Στην πορεία του ως τον τελικό ο Ποσειδών Λουτρακίου κυριάρχησε αρχικά στο 1ο γκρουπ νικώντας τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών και τον Πανιώνιο Α.Ο. Χίου με 3-0. Στην 4άδα απέκλεισε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-1.

Οι Σάρισες κατέκτησαν την 1η θέση στο 2ο γκρουπ. Κατέβαλλαν τον Α.Σ. Μανιακών Καστοριάς και τον Ο.Α. Χανίων με 3-1. Στα ημιτελικά λύγισαν με το ίδιο σκορ, αλλά με μεγάλη δυσκολία, τον ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Ο Ποσειδών βασίστηκε στον ντόπιο Κιοσελόγλου και τον Αθηναίο Φάκαρο. Στην τεχνική καθοδήγηση είχε τον Χρήστο Τσαρσιταλίδη. Οι Σάρισες παρέταξαν επίσης τους Ευάγγελο Χρυσοστομίδη, Βασίλη Χρυσοστομίδη και είχαν στον πάγκο τον Ρουμάνο προπονητή Λίβιου Πρεοντόακα.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης με τους Απόστολο Βατσακλή, Δημήτρη Γεωργαλλίδη και προπονήτρια τη Λουκία Γιανναδάκη και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με τους Θεοφάνη-Γιώργο Μήτκα, Χρήστο Αϊβάζη και προπονητή τον Παύλο Τελόπουλο.

Τα δύο πρώτα φαβορί διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό παγκορασίδων. Από τη θέση 1 ο Πανιώνιος Χίου λύγισε στον τελικό τις οικοδέσποινες Σάρισες με 3-2 κι απέδειξε ότι είχε εξαιρετικά δυνατό δίδυμο. Στο κρίσιμο διπλό η ομάδα της Φλώρινας επικράτησε και προηγήθηκε με 2-1 στο σκορ ομάδων, όμως αμέσως μετά η Μπουλά, 2ο φαβορί της κατηγορίας, κατέβαλλε το νούμερο 1 και περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας, Σπανού και γύρισε ξανά την κατάσταση! Στο καθοριστικό πέμπτο ματς η Νουρέ είχε τον πρώτο λόγο κόντρα στην Ε. Χρυσοστομίδου και το επιβεβαίωσε στα τρία σετ χαρίζοντας το τρόπαιο στο νησί.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Σάρισες Φλώρινας-Πανιώνιος Χίου 2-3:

Γεωργία Σπανού-Άντζελα Νουρέ 3-0 (8-11, 9-11, 7-11)

Ειρήνη Χρυσοστομίδου Βασιλική Μπουλά 0-3 (9-11, 9-11, 6-11)

Σπανο0ύ/Ε.Χρυσοστομίδου-Μπουλά/Νουρέ 3-1 (8-11, 11-4, 11-4, 15-13)

Σπανού-Μπουλά 1-3 (12-10, 9-11, 11-13, 5-11)

Χρυσοστομίδου-Νουρέ 0-3 (9-11, 7-11, 6-11)

Ο Πανιώνιος Α.Ο. Χίου είχε δύο θετικά αποτελέσματα με 3-0 στο 1ο γκρουπ απέναντι στον ΑΛΦΑ Καλλιθέας και τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά. Στους χιαστί ημιτελικούς ξεπέρασε με 3-0 και τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Στην τεχνική καθοδήγηση της ομάδας είναι η Ρούλα Λαμπρινίδη.

Στη φάση των γκρουπ οι Σάρισες πρώτευσαν στο 2ο γκρουπ νικώντας τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και τον Α.Σ. Μακεδνός με 3-0 Στα χιαστί της 4άδας απέκλεισαν τον ΑΛΦΑ Καλλιθέας επίσης με 3-0. Η ομάδα του Λίβιου Πρεντόακα είχε επίσης στη σύνθεση τη Νεστορία Χρυσοστομίδου.

Την 3η θέση πήραν η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με τις Χριστίνα Τζενίδη, Άννα-Φανουρία Μήτκα και στην τεχνική καθοδήγηση την Ευτυχία Πέρρη και ο ΑΣ Άλφα Καλλιθέας με τις Αθανασία Γκόγκα, Δέσποινα Δημητρίου και στο κοουτσάρισμα τον Γιώργο Χριστοφοράκη.
Διαβάστε επίσης:

Ιστιοπλοΐα – Ευρωπαϊκό Όπτιμιστ: «Χρυσή» η Αναστασίου, χάλκινο ο Κυφίδης [vid]

 

Όλα τα ζώδια 26/06

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics