Breaking News
04 Αυγούστου 2021

Η αναμέτρηση της οικοδέσποινας Ιαπωνίας με τη Γερμανία στα ημιτελικά του ομαδικού ανδρών συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη σημερινή μέρα του Ολυμπιακού τουρνουά

επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Κι απολύτως δικαιολογημένα όπως φάνηκε περίτρανα διότι ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και κρίθηκε στο φινάλε. Όπως χτες, στον προημιτελικό με την Ταϊπέι, έτσι και σήμερα απέναντι στους διοργανωτές, οι Γερμανοί πήραν τη νίκη με 3-2 και προκρίθηκαν στον τελικό. Εκεί θα τεθούν αντιμέτωποι την Παρασκευή με την κάτοχο των σκήπτρων Κίνα και θα προσπαθήσουν ν’ αμφισβητήσουν την κυριαρχία της. Η Κίνα βρίσκεται και στον τελικό του ομαδικού γυναικών. Στον σημερινό δεύτερο ημιτελικό επιβλήθηκε 3-0 της Γερμανίας και αύριο στις 13:30 ώρα Ελλάδας (19:30 τοπική) θ’ αναμετρηθεί στον τελικό με την Ιαπωνία.

Στο ομαδικό ανδρών έγιναν σήμερα και οι δύο ημιτελικοί. Στον πρώτο η Κίνα δεν είχε μεγάλη πίεση με αντίπαλο την Κορέα. Τη νίκησε με 3-0 και μεθαύριο στις 13:30 στον τελευταίο αγώνα του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο θα κοιτάξει να συνεχίσει την παράδοση, που τη θέλει σταθερή νικήτρια του αγωνίσματος. Μάλιστα, το 2008, στην πρώτη εμφάνιση του ομαδικού στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση πάλι τη Γερμανία είχαν αντιμετωπίσει στον τελικό οι Κινέζοι.

Οι βορειοευρωπαίοι είναι άλλη μια χρονιά οι πιο αποδοτικοί της ηπείρου στα Ολυμπιακά τουρνουά. Απέναντι στην «ασημένια» Ολυμπιονίκη του 2016 πέτυχαν μία ακόμα σπουδαία νίκη κι εξασφάλισαν άλλο ένα μετάλλιο ύστερα από το χάλκινο του Ντιμίτρι Οβτσάροφ στο απλό ανδρών. Ο Τομοκάζου Χαριμότο σημείωσε δύο ατομικές νίκες για την Ιαπωνία, αλλά η Γερμανία έκανε και πάλι άριστη ομαδική δουλειά. Αρχικά πήρε το διπλό με τον Τίμο Μπολ και τον Πάτρικ Φρανζίσκα (3-2 σετ τους Κόκι Νίουα/Τζουν Μιζουτάνι), στη συνέχεια ο Μπολ ξεπέρασε με 3-1 τον Μιζουτάνι κι έδωσε νέο προβάδισμα στη Γερμανία και στο καθοριστικό πέμπτο ματς ο Οβτσάροφ έγινε ξανά ο άνθρωπος της ...τελευταίας στιγμής (όπως χτες με την Ταϊπέι) και με το εμφατικό 3-0 σετ κόντρα στον Νίουα οδήγησε την εθνική του ομάδα στον τελικό. Σημειωτέον ότι η Γερμανία είναι συνεχώς στα μετάλλια του ομαδικού ανδρών από το 2008! Η Ιαπωνία και η Κορέα, φιναλίστ των τελικών το 2016 και το 2012 αντίστοιχα, θα διεκδικήσουν την 3η θέση την Παρασκευή στις 05:00 Ελλάδας.

Στο ομαδικό γυναικών το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε μόνο τον δεύτερο ημιτελικό. Είχε την Κίνα ως ξεκάθαρο φαβορί και αυτό βγήκε και στην πράξη. Η ασιατική υπερδύναμη, σημερινή «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια, έχασε μόλις ένα επί μέρους σετ στο τελικό 3-0 επί της Γερμανίας. Αγωνίζεται με Τσεν Μενγκ, Λιου Σιβέν και Σουν Γινγκσά. Στον αυριανό τελικό αντιμετωπίζει την Ιαπωνία, για δεύτερη φορά στον θεσμό, μετά το Λονδίνο. Η σημερινή Ιαπωνία δείχνει πιο φιλόδοξη από ποτέ, αλλά μόνο στο τραπέζι θα φανεί πόσο ανταγωνιστική μπορεί να γίνει κόντρα στη μόνιμη νικήτρια σε απλό και ομαδικό γυναικών… Γερμανία και Χογκ Κονγκ θ’ αναμετρηθούν για το χάλκινο μετάλλιο αύριο στις 05:00 δική μας ώρα.
Διαβάστε επίσης

 

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics