Breaking News
07 Αυγούστου 2021

Η Κίνα αποδείχτηκε αχτύπητη στις γυναίκες σε ένα ακόμα Ολυμπιακό τουρνουά. Στον τελικό του ομαδικού η οικοδέσποινα Ιαπωνία ήθελε πολύ να την κοντράρει και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσε.

Η Κίνα επιβλήθηκε με 3-0, είναι 1η Ολυμπιονίκης και στο Τόκιο και από το 2008 και την πρώτη εμφάνιση του ομαδικού, έως σήμερα, έκανε το 4 στα 4 στα ολυμπιακά χρονικά του αγωνίσματος. Αν εξαιρέσει κάποιος ότι το 1ο σετ του αγώνα πήγε στην Ιαπωνία, τότε η Κίνα είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια και σε κανένα σημείο δεν κινδύνεψε πραγματικά. Στον τελικό είχε νικήσει την Ιαπωνία και το 2012. Θυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα η Κίνα είχε πάρει χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στο απλό γυναικών, μάλιστα πετυχαίνει το 1-2 στο αγώνισμα σταθερά από το 2008.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Κίνα-Ιαπωνία 3-0:

Τσεν Μενγκ/Γουάνγκ Μανγιού - Μίου Χιράνο/Κασούμι Ισικάουα 3-1 (9-11, 11-6, 11-8, 11-7)

Σουν Γινγκά-Μίμα Ίτο 3-1 (11-8, 11-5, 3-11, 11-3)

Γουάνγκ-Χιράνο 3-0 (11-5, 11-9, 11-3)

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε το Χονγκ Κονγκ, το οποίο στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 νίκησε την περσινή φιναλίστ του τελικού, Γερμανία, με 3-1. Στο εναρκτήριο διπλό οι Σαν Σιαονά/Πετρίσα Σόλγια κατέβαλλαν τις Ντου Χόι Κιμ/Λι Χο Τσινγκ με 3-1 σετ. Η συνέχεια όμως, άνηκε στο Χονγκ Κονγκ. Η Σου Βάι Μίνι έκαμψε με 3-0 σετ τη Χαν Γινγκ με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού, μετά η Ντου Χόι τη Σόλγια με 3-0 και τέλος η Σου Βάι τη Σιαονά με 3-0 σετ. Η Γερμανία πάντως, παραμένει η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, που έχει πάρει μετάλλιο στο ομαδικό, ενώ το χάλκινο είναι το πρώτο μετάλλιο στο αγώνισμα για το Χονγκ Κονγκ στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση.

Το τουρνουά τελειώνει αύριο με τον μικρό και τον μεγάλο τελικό του ομαδικού ανδρών. Στις 13:30 ώρα Ελλάδας θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Κίνας με τη Γερμανία για το χρυσό μετάλλιο. Στις 05:00 θα προηγηθεί ο αγώνας της Ιαπωνίας με την Κορέα για την 3η θέση.


Διαβάστε επίσης

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics