Breaking News
31 Αυγούστου 2021

Στέφθηκε με επιτυχία η πρώτη προσπάθεια της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας ΕπιτραπέζιαςLoutraki camp_paides_efivoi Αντισφαίρισης να διοργανώσει συγκεντρώσεις θερινής

προετοιμασίας για νεαρές ηλικίες (από την παμπαιδική έως την εφηβική), ταυτόχρονα σε τρεις πόλεις. Η αρχή έγινε στις 22 του μήνα με το καμπ στην Καβάλα για τη Βόρεια Ελλάδα και ακολούθησαν εκείνα στο Λουτράκι για την Αττική και στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα με έναρξη στις 24 Αυγούστου. Κράτησαν όλα έξι ημέρες κι ανάμεσα στους συμμετέχοντες είχαν σημερινούς πρωταθλητές, όπως και πολλά ταλέντα με προοπτική για το μέλλον (τα παιδιά από τα νησιά πήγαιναν σε καμπ της επιλογής τους). Επιπλέον, για την τεχνική καθοδήγηση είχαν επιλεγεί κάποιοι από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, ενώ το πρόγραμμα εκπονήθηκε από ειδικούς της ομοσπονδίας. Ήταν η πρώτη φορά, που οργανώθηκε κάτι τέτοιο και το συνολικό αποτέλεσμα δικαιώνει την ΕΦΟΕπΑ για τη δράση της. Οι εντυπώσεις ήταν θετικές και από τις τρεις περιοχές, όλα κύλησαν ομαλά, οι αθλητές έκαναν κουραστικές, αλλά ουσιαστικές προπονήσεις (σε ρυθμούς πρωτόγνωρους μάλιστα, για πολλά από τα παιδιά) και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ελπίζει πώς όταν έρθει η ώρα της αποτίμησης θα βρει λόγο να επαναλάβει την κίνηση. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης έχει την πρόθεση να συνεχίσει τα καμπ (ενδεχομένως και τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα), να τα μετατρέψει σε νέο θεσμό και φυσικά να προσελκύσει αρκετούς ακόμα από τους πρωταγωνιστές των μικρών ηλικιών τους, που έλειπαν σε αυτό το καλοκαίρι.

Με τη βοήθεια των προπονητών, που δούλεψαν, το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρουσιάζει επιγραμματικά διάφορα στοιχεία από τα τρία καμπ:

Loutraki camp_proponisi_koritsia_kai_pampaidesΗ προετοιμασία στο Λουτράκι πραγματοποιήθηκε στις άρτιες εγκαταστάσεις του Sport Camp, όπου διέμειναν κιόλας όλοι οι συμμετέχοντες. Στην ευρύχωρη αίθουσα τοποθετήθηκαν επτά τραπέζια, ενώ υπήρχε και κλιματισμός. Πήραν μέρος 26 αγόρια και κορίτσια, ανάμεσά τους παιδιά από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τη Χίο. Το προπονητικό τιμ αποτέλεσαν οι Χρήστος Βατσακλής, Άρης Τσακίρογλου, Κώστας Μσδέσης, Χρυσούλα Τουρσουνίδου και Λουκία Γιανναδάκη, ενώ την πρώτη μέρα και το Σαββατοκύριακο παρέστη και ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής, που είχε αναλάβει τη γενική επίβλεψη της προσπάθειας. Μεσοβδόμαδα επισκέφτηκε τον χώρο και χαιρέτησε εκ μέρους της ομοσπονδίας ο πρώην διεθνής Γιάννης Κορδούτης νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και συντονιστής των καμπ.

Loutraki fisiki_katastasiΟι αθλητές και οι αθλήτριες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο ήταν οι παίδες και οι έφηβοι και στο δεύτερο τα κορίτσια (που ήταν όλα έως 15 ετών) και οι παμπαίδες. Καθημερινά υπήρχε πρόγραμμα σχεδόν επτά ωρών με τρεις προπονήσεις. Νωρίς το πρωί φυσική κατάσταση για 75 λεπτά, αργότερα η πρώτη προπόνηση στο τραπέζι για 2,5 ώρες και το απόγευμα μία ακόμα για τρεις ώρες. Το γκρουπ των μεγαλύτερων σε ηλικία παιδιών έκανε και ενδυνάμωση στο γυμναστήριο, ενώ το τέλος της ημέρας υπήρχε ομιλία από τους υπεύθυνους για το πώς πήγε η προπόνηση.

Χτες Κυριακή έγιναν φιλικά παιχνίδια, τα οποία τελείωναν υπέρ του καλύτερου των τριών σετ. Έγιναν ξεχωριστοί αγώνες για τους νέους, για τους παίδες και μαζί για τα κορίτσια και τους παμπαίδες.

Kavala 3_camp_oloiΤο καμπ στην Καβάλα διεξήχθη στο γυμναστήριο του 6ου Λυκείου και ολοκληρώθηκε στις 27 Αυγούστου. Υπεύθυνοι τουKavala askiseis_ektow_trapeziou προγράμματος ήταν οι προπονητές Γιάννης Σταύρου και Παύλος Τελόπουλος, ενώ ως συνεργάτης του τεχνικού τιμ έδωσε την πολύτιμη βοήθειά του ο αθλητής του τοπικού Α.Σ.Ε.Α Μανώλης Αλαρούπι. Μετείχαν 12 αθλητές και 4 αθλήτριες από 7 σωματεία, ενώ υπήρχαν και ορισμένοι σπάρινγκ προπόνησης. Βοήθησαν σε αυτό το κομμάτι οι αθλητές Πασχαλέρης, Κουλιούρη, Βαζακίδης και φυσικά ο Αλαρούπι, που έμεινε και στο ίδιο ξενοδοχείο με τους αθλητές. Η συνεργασία όλων ήταν άψογη.

Κάθε μέρα καταγράφονταν 5,5 ώρες προπόνησης. Περιλάμβαναν ασκήσεις για πόδια (χωρίς ρακέτα και με ρακέτα), ασκήσεις δύναμης, ιδιοδεκτικότητας, συναρμογής, έκρηξης, ισορροπίας, ευλυγισίας, ταχύτητας, κορμού, σερβίς απόκρουση, κούτες (σ.σ. ατομικές ασκήσεις με πολλά μπαλάκια), τακτική προσέγγιση, καθώς και αγώνες ομαδικότητας στους 3 πόντους. Στο φινάλε οι προπονητές έκαναν και φιλικά ματς κατάταξης.

Patra camp_Xouridas_fisiki_katastasiΗ συγκέντρωση προετοιμασίας στην Πάτρα έγινε στο ίδιο χρονικό διάστημα με εκείνη του Λουτρακίου καιPatra camp_geniko_plano_proponisis φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του αθλήματος στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Υπεύθυνοι προπονητές ήταν ο Σωτήρης Ζήκος και ο Γιάννης Ξουρίδας. Έλαβαν μέρος 11 αθλητές κι αθλήτριες από 4 ομάδες και στις ηλικίες από 3η δημοτικού μέχρι 2α λυκείου. Σε κάποιες προπονήσεις χρησιμοποιήθηκε ως spearing partner η Μαρίσα Μαστρογιάννη. Στις καθημερινές διπλές προπονήσεις δόθηκε βάρος στη φυσική κατάσταση προκειμένου τα παιδιά να κάνουν καλή προεργασία εν όψει της προσεχούς σεζόν, αλλά με προσοχή, για να αποφευχθούν τραυματισμοί, καθώς οι αθλητές είχαν μείνει εκτός προπονήσεων πολλούς μήνες λόγω καραντίνας και καλοκαιριού. Οι αθλητές ήταν απόλυτα συνεπείς στα προπονητικά ραντεβού, επέστρεψαν στα τραπέζια με μεγάλη όρεξη, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Την τελευταία ημέρα έγιναν εσωτερικοί αγώνες κατάταξης. Οι αθλητές χωρίστηκαν σε δύο αγωνιστικά γκρουπ και νικητής αναδεικνυόταν ο καλύτερος των 2 σετ.

ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΑΚΑΡΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΑ ΣΤΟ EUROTALENTS SELECTION CAMP

Σχετικό με προπονητικά καμπ και το επόμενο νέο. Στα γραφεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έφτασαν σήμερα οι προσκλήσεις για τον Κώστα Φάκαρο και τη Βασιλική Μπουλά στο τελικό Ευρωπαϊκό καμπ επιλογών για το 2021, που θα διεξαχθεί στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας από τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου. Ήταν η αναμενόμενη εξέλιξη από τη στιγμή, που οι 12χρονοι πρωταθλητές Ελλάδας της παμπαιδικής κατηγορίας (σε διπλό και ομαδικό) από την Αθήνα και τη Χίο αντίστοιχα, είχαν επιλεγεί για την ομάδα Eurotalents 2021 της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) μέσα από το καμπ προεπιλογών στην Kiskunfelegyhaza της Ουγγαρίας. Τα δύο παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους 32 συνολικά προσκληθέντες, οι οποίοι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους από δύο καμπ προεπιλογών, πρώτα στο Μαυροβούνιο και μετά στην Ουγγαρία, ενώ κάποιοι ακόμα αθλητές θα επιλεγούν από το επικείμενο καμπ της Τσεχίας (ETTU hopes Selection Camp in Havirov).
Διαβάστε επίσης:

ΟΦΗ: Προτάθηκε και απορρίφθηκε ο Κρίστιαν Νέμεθ

 

 

 

 

Επιστολή των ομάδων του Ηρακλείου για τη διατήρηση του Κρητικού ομίλου

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics