Breaking News
17 Δεκεμβρίου 2021

Η πρώτη φάση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών δίνει συνέχεια αύριο και μεθαύριο στην εσωτερική αγωνιστική κίνηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Είναι οι προκριματικοί αγώνες, που επανέρχονται ύστερα από δύο χρόνια και την περσινή ακύρωσή τους λόγω της πανδημίας covid-19, όμως φέτος δεν θα έχουν μόνο αυτόν τον χαρακτήρα. Στο πλαίσιο του νέου συστήματος διεξαγωγής και προκρίσεων, που εκπόνησε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., την α’ φάση αποτελούν τα λεγόμενα Περιφερειακά πρωταθλήματα, τα οποία θα διεξαχθούν σε έξι διαφορετικές πόλεις και εκτός από τους προκριθέντες στα τελικά της κορυφαίας διοργάνωσης θ’ αναδείξουν τους τοπικούς πρωταθλητές. Τα Περιφερειακά πρωταθλήματα περιλαμβάνουν μόνο το απλό. Θα συγκεντρώσουν περίπου 150 αθλητές και αθλήτριες και θα δώσουν συνολικά 43 προκρίσεις ανδρών και 22 γυναικών. Αγώνες θα γίνουν στον Πειραιά για την Αττική, στην Καβάλα για τη Βόρεια Ελλάδα, στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησο, στη Χίο, την Κρήτη και την Τήνο για τη Λοιπή Χώρα.

Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής για την Αττική ήταν 47 αθλητές και 14 αθλήτριες. Για τη Β. Ελλάδα 31 άνδρες και 10 γυναίκες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η διοργάνωση θα έχει μόνο άνδρες. Έτσι, με βάση τον συνολικό αριθμό των 32 προκρίσεων, που προέβλεπε η προκήρυξη από την α’ φάση των γυναικών (καθώς θα προστεθούν και 16 από το rankinglist), δημιουργήθηκε το περιθώριο να περάσουν στα τελικά όλες οι συμμετέχουσες στις δύο περιοχές.

Από κει και πέρα, στην Πελοπόννησο πρόκειται ν’ αγωνιστούν 11 αθλητές, στην Κρήτη 9, τη Χίο 15 και την Τήνο 10. Στους άνδρες θα προκριθούν συνολικά από αυτή τη φάση 43. Δεκαέξι από την Αττική, 11 από τη Β. Ελλάδα, 4 από τη Δ. Ελλάδα και την Πελοπόννησο, 3 από την Κρήτη, 5 από τη Χίο-Λέσβο και 4 από την Τήνο-Κω. Τον Φεβρουάριο θα τους συμπληρώσουν οι 21 προκρινόμενοι από τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα της Αττικής θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η αντίστοιχη διοργάνωση της Β. Ελλάδας στο κλειστό γυμναστήριο Γεωργιάνης στην Καβάλα κι εκείνη της Δ. Ελλάδας-Πελοποννήσου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Για τη Λοιπή Χώρα τέλος, είναι όλοι οι υπόλοιποι ξεχωριστοί αγώνες στη Χίο, την Τήνο και την Κρήτη. Θυμίζουμε ότι η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου 2022.

tΔιαβάστε Επίσης

Ν. Εργοτέλη: Πρόστιμο για το ματς με Χάλη

 

 

 

Ο καιρός σήμερα 17/12/2021[vid]

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics