Breaking News
19 Απριλίου 2022

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αστέριος Αντωνίου μίλησε στο Crete2day για τον τελικό της ΕΠΣΗ και την τοξικότητα του ελλ. ποδοσφαίρου:

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΗ:

«Έχω μια αδυναμία στην Κρήτη, το Ηράκλειο, το φίλο μου τον Νίκο Τζώρτζογλου, και τον Γιώργο Κουτεντάκη και με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση που μου έκαναν. Ο τελικός Κυπέλλου είναι γιορτή του ποδοσφαίρου για κάθε νομό και Ένωση. Η παρουσία της Ομοσπονδίας είναι επιβεβλημένη. Έχουμε διάθεση για να δώσουμε ώθηση στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο πρέπει να πάρει μεγαλύτερη οντότητα, καθώς είναι η «ραχοκοκαλιά» του ποδοσφαίρου.

Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που βγαίνει προς τα έξω μέσα από τον ανταγωνισμό των μεγάλων ομάδων, τις οποίες τιμάμε γιατί είναι η «βιτρίνα», όμως κάποια στιγμή θέλουμε να σταματήσει ο ανταγωνισμός και να υπάρξει ευγενής άμιλλα. Έχουν συμβεί πράγματα που δεν μας έδωσαν την ευχέρεια σαν ΕΠΟ να αισθανθούμε την ικανοποίηση ότι έγιναν βήματα μπροστά.

Πάντα κάποιοι βάζουν εμπόδια. Είμαστε όμως λάτρεις του ποδοσφαίρου. Η προσφορά μας είναι ανιδιοτελής και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα το καταλάβουν αυτό και θα μας αφήσουν, να υλοποιήσουμε το όραμα μας για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο»

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Έχουν γίνει κάποια βήματα για να υπάρξει ηρεμία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα βήματα αυτά δεν είναι αυτά που επιθυμούσαμε και θέλαμε. Με την τοξικότητα που υπήρχε, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ξένη ΚΕΔ. Δεν με βρίσκει απολύτως σύμφωνο το ότι υπάρχουν τόσο πολλοί ξένοι διαιτητές. Το να υπάρχει ξένη διαιτησία σε ένα ντέρμπι είναι θεμιτό. Δεν νομίζω όμως ότι θέλουμε αυτό να συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια της Super League. Είναι κάτι που πρέπει να περιορίσουμε. Για να γίνει αυτό πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να σκύψουν στο πρόβλημα, και να καταλάβουν ότι με αθέμιτο ανταγωνισμό δεν μπορούμε να δούμε πρόοδο.

Ξέρουμε όλοι ότι με τη διοίκηση Γραμμένου τα Δικαστικά όργανα της ΕΠΟ είναι τακτικοί Δικαστές. Η ΚΕΔ έγινε με την επιλογή των «μεγάλων» ομάδων. Υπάρχει μια καλή πρόθεση για να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο, όμως για να γίνει αυτό, πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη και σε εμάς, και στους Έλληνες διαιτητές. Πιστεύω ότι βήμα βήμα θα φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο.

Τελευταία έγινε πρόταση για να υπάρξουν περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές στα εθνικά μας πρωταθλήματα. Ήταν κάτι που αντιμετωπίστηκε ήπια από τις ομάδες της Super League. Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν κάποια βήματα. Υπάρχουν αντιρρήσεις, αλλά δεν υπήρχε αποκλεισμός. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει βήμα – βήμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι όλες οι μεγάλες πορείες των ελληνικών ομάδων στηρίχτηκαν σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Κατά συνέπεια πρέπει να το πιστέψουν κάποιοι, και να το βοηθήσουν. Να πάμε με συναίνεση με αγάπη για αυτό που υπηρετούμε. Προέρχομαι από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν ήμουν πρόεδρος της καρέκλας. Η επιθυμία μου είναι φεύγοντας από το ποδόσφαιρο να πω ότι έχω βάλει ένα λιθαράκι για να αλλάξει κάτι»

Για την καχυποψία που υπάρχει στο χώρο:

«Παρά την προσπάθεια που καταβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν αισθάνομαι την ικανοποίηση ότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα.

Προσπαθούμε να πείσουμε τους ανθρώπους που ασχολούνται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και δημοσιογράφους που συνεχώς ασκούν αρνητική κριτική, ότι είμαστε εδώ για να συζητήσουμε, και να βοηθήσουμε. Να μας επισημαίνουν τα λάθη μας, όχι όμως να βλέπουν συνεχώς αρνητικά σημεία. Με αυτό τον τρόπο δεν βοηθάνε το ποδόσφαιρο.

Πρέπει ο καθένας από μας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν»

Διαβάστε επίσης

Η παρακάμερα του τελικού του κυπέλλου ΕΠΣΗ

 

 

 

Σήμερα 18 Απριλίου γιορτάζουν

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics