Breaking News
06 Αυγούστου 2022

Τεράστια ανταπόκριση συναντά το διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές με αναπηρίες, που θα διεξαχθεί στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Μετά την 1η προθεσμία των δηλώσεων, που έκλεισε με το τέλος του Ιουλίου, το τουρνουά, το οποίο εντάχθηκε στο φετινό καλεντάρι του Para TT της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος με τον τίτλο ITTF Fa20 Greek Para Open 2022, ξεπέρασε τους 140 αθλητές και αθλήτριες! Έμπρακτα έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους 29 χώρες από 5 ηπείρους. Το όριο των συμμετοχών, που είχαν θέσει οι διοργανωτές (140) ξεπερνιέται ήδη, ενώ συνολικά μαζί με προπονητές, συνοδούς, διαιτητές κ.α. οι συμμετέχοντες αναμένεται να είναι περίπου 300. Το πανέμορφο νησί του Ιονίου προφανώς και προφανώς και γίνεται πόλος έλξης για τις ξένες αποστολές (τόπος διεξαγωγής το κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης»), αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η πρώτη διεθνής διοργάνωση Α.Με.Α. στο ολυμπιακό άθλημα μετά από το 2004 και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες έχει ήδη θαυμάσιες προϋποθέσεις για την επιτυχία της. Τώρα είναι σε εξέλιξη η δεύτερη προθεσμία των δηλώσεων (διαρκεί έως τις 30/08) και καθώς εξασφαλίστηκε εύκολα η βιωσιμότητα του τουρνουά απομένει μόνο να δούμε νέες δηλώσεις ή ακυρώσεις.

Διοργανωτές ανέλαβαν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Συνοδοιπόροι είναι ακόμα ο δήμος Αργοστολίου και η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ενώ μεγάλη συμβολή στην προσπάθεια έχει ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που εδρεύει στο Αργοστόλι.

Με τις πολλές συμμετοχές καλύπτεται και ο μίνιμουμ αριθμός των συνδυασμένων αγωνισμάτων που ήταν τα 8 και θυμίζουμε ότι έχουν προκηρυχθεί τα ακόλουθα αγωνίσματα:

Απλό ανδρών (στις κλάσεις από 1 έως 11)

Απλό γυναικών (στις κλάσεις από 1 έως 11)

Διπλό ανδρών (κλάσεις MD4, MD8, MD14, MD18, MD22)

Διπλό γυναικών (κλάσεις WD5, WD10, WD14, WD20, WD22)

Διπλό μικτό ανδρών-γυναικών (κλάσεις XD4, XD7, XD10, XD14, XD17, XD20, XD22)

Από τον Σεπτέμβριο του 2004 και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες το τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Αργοστόλι αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη γενικά διεθνής αθλητική εκδήλωση στην Ελλάδα για τα άτομα με αναπηρίες σε αριθμό συμμετοχών. Πλέον, οι διοργανωτές αρχίζουν έναν αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να διεξάγουν και να ολοκληρώσουν με επιτυχία, ένα τουρνουά, που βάζει τον δήμο της πόλης και το νησί στο παγκόσμιο χαρτί του Παραολυμπιακού αθλητισμού. Η ιστοσελίδα του όπεν είναι https://argostoliptt.gr/, ενώ ο σχετικός ιστότοπος στο σάιτ της ITTF στη διεύθυνση https://www.ittf.com/tournament/5358/ITTF-Fa20-Greek-Para-Open-2022/.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλα τα ζώδια 05/08

 

 

 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, για το θέμα της ένταξης των σωματείων της ΕΠΣΗ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics