Breaking News
17 Σεπτεμβρίου 2017

Στην 26η θέση αρκέστηκε η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου.

Σήμερα το απόγευμα έχασε 3-1 από το Βέλγιο, πάντως επρόκειτο για το τελευταίο παιχνίδι κατάταξης (για θέσεις 25-26), το οποίο δεν είχε σημασία για καμία ομάδα. Το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου δεν πέτυχε τον στόχο της εισόδου στην πρώτη 8άδα της 2ης κατηγορίας (ChallengeDivision), αλλά το θετικό είναι ότι με τη νίκη επί της Σλοβακίας, το βράδυ της Παρασκευής, εξασφάλισε την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2018. Μπορεί επίσης να κρατήσει την καλή προσπάθεια στο γκρουπ διότι διεκδίκησε γερά την προνομιούχο 2η θέση μολονότι ήθελε νίκη με καλό σκορ στο φινάλε. Στον αγώνα με το Βέλγιο έκανε τη δεύτερη εμφάνισή της στο Λουξεμβούργο η 16αχρονη Ιωάννα Γερασιμάτου, που έζησε πολύτιμη εμπειρία και άφησε καλές εντυπώσεις.

Η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 89 στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης) μπήκε πρώτη στο τραπέζι και αυτή τη φορά. Αντιμετώπισε τη Μάργκο Ντεγκράφ (Νο 203) και μετά το 1ο σετ κυριάρχησε με σταθερή απόδοση.

Στη συνέχεια η Γεωργία Ζαβιτσάνου (που θα ξαναμπεί στους πίνακες μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) συνάντησε τη 18άχρονη Λίζα Λουνγκ (Νο 78), που στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των νεανίδων πήρε την 4η θέση κι έχασε το μετάλλιο σε ισοβαθμία. Η Ζαβιτσάνου έχασε εύκολα τα δύο πρώτα σετ και απείλησε μόνο στο 3ο.

Στη θέση 3 χρησιμοποιήθηκε η Ιωάννα Γερασιμάτου κάνοντας τη δεύτερη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από εκείνη κόντρα στη Δανία. Ο αγώνας με τη Ναταλί Μαρτσέτι (Νο 126) ήταν καλό τεστ, από το οποίο είχε μόνο όφελος ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Έχασε 3-0 σετ αλλά έκανε καλή προσπάθεια.

Στο επόμενο ματς κοντραρίστηκαν οι πρώτες παίκτριες των δύο ομάδων και η Λουνγκ αποδείχτηκε πολύ δυνατή και για την Τόλιου, η οποία έκανε εξαιρετικό τουρνουά. Η ασιατικής καταγωγής Βελγίδα αντιμετώπισε καλά την άμυνα και επιβλήθηκε με 3-0 σετ. Στον πάγκο της εθνικής μας κάθισε η Μαρία Χριστοφοράκη.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Βέλγιο 1-3:

Κατερίνα Τόλιου-Μάργκο Ντεγκράφ 3-1 (8-11, 11-3, 11-7, 11-7)

Γεωργία Ζαβιτσάνου-Λίζα Λουνγκ 0-3 (2-11, 2-11, 9-11)

Ιωάννα Γερασιμάτου-Ναταλί Μαρτσέτι 0-3 (4-11, 7-11, 11-13)

Τόλιου-Λουνγκ 0-3 (10-12, 6-11, 3-11)

ΞΑΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γερμανία και η Ρουμανία θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του ομαδικού γυναικών, όπως και το 2015 στο Εκατερίνμπουργκ. Στον δεύτερο (χρονικά) ημιτελικό η Ρουμανία ήταν πολύ δυνατή για τη Ρωσία και επιβλήθηκε με 3-0. Κινδύνευσε άμεσα μόνο στο εναρκτήριο παιχνίδι όπου η Σαμάρα ξεπέρασε με 3-2 τη Νόσκοβα. Ο πρώτος ημιτελικός όμως, ήταν συναρπαστικός και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον θεατών και τηλεθεατών μέχρι το τέλος. Η κυρίαρχη του ευρωπαϊκού στερεώματος κατά την τελευταία 5ετία, Γερμανία, νίκησε 3-2 την Ολλανδία, αλλά χρειάστηκε ανατροπή! Οι πρώην πρωταθλήτριες Ευρώπης βρέθηκαν μπροστά με 2-1 (έκπληξη η νίκη της Βέρμας επί της Μίτελχαμ) και στο τέταρτο στη σειρά ματς η Λι Τζίε (Νο 3 στην Ευρώπη) προηγήθηκε της Χαν Γινγκ (Νο 1) με 2-0 σετ! Η πολιτογραφημένη Γερμανίδα όμως, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα ν’ αντιδράσει και να γυρίσει την κατάσταση με 3-2! Αυτό το απίστευτο ματς μεταξύ δύο κορυφαίων αθλητριών με αμυντικό στυλ παιχνιδιού κράτησε 1 ώρα και 12 λεπτά!!! Ολόκληρος ο ημιτελικός είχε διάρκεια 3 ωρών και 58 λεπτών! Στο τέλος η Σαν Σιαονά έκαμψε με 3-1 σετ την Έρλαντ. Ο τελικός γίνεται αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Η Ρωσία και η Ολλανδία παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics