Breaking News
15 Φεβρουαρίου 2024

Ξεκινάει σήμερα στην Κρήτη το φάιναλ-8 του Κυπέλλου και υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις


Στα πρότυπα των άλλων χωρών, το φάιναλ-8 του Κυπέλλου Ελλάδας επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, πάλι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Με τη συμμετοχή των εφτά πρώτων του α’ γύρου της Basket League και του νικητή του Unicef Trophy.

Το τζάμπολ στα Δυο Αοράκια δίνεται με τους προημιτελικούς σήμερα και αύριο, οι ημιτελικοί το Σάββατο και ο μεγάλος τελικός την Κυριακή, όπου θα έχουμε και τον τελικό του Κυπέλλου γυναικών (Παναθηναϊκός – Εσπερίδες).


Το φάιναλ-8 του Κυπέλλου ξεκινάει λοιπόν σήμερα με δύο ντέρμπι. Στον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης έχουμε την κόντρα Παναθηναϊκού – ΑΕΚ. Οι δυο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες τη Δευτέρα για το πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟ να παίρνει το «διπλό» στα Άνω Λιόσια με 89-69. Τελευταία τους κόντρα στο Κύπελλο ήταν τη σεζόν 2017-18, όταν η ΑΕΚ είχε κερδίσει στον ημιτελικό με 73-69 και στη συνέχεια πήρε το τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό (88-83). Φαβορί ο Παναθηναϊκός, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και στο γήπεδο.

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας έχουμε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Και εδώ οι δυο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στην τελευταία αγωνιστική της Basket League, με τον Άρη να κερδίζει στο Αλεξάνδρειο με 77-63. Παρομοίως, τελευταία τους κόντρα στο Κύπελλο ήταν το 2017-18, με τον Άρη στα προημιτελικά να παίρνει τη νίκη με 70-63. Σε εξαιρετική φόρμα οι «κίτρινοι», έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Play Video
Αύριο, ο κάτοχος του τροπαίου, Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Περιστέρι, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κυριαρχήσει με 85-57. Φέτος προβλέπεται μεγαλύτερη μάχη, με τον Ολυμπιακό βέβαια να παραμένει το φαβορί απέναντι στη φιλόδοξη ομάδα του Σπανούλη.

Στο άλλο ματς ο Προμηθέας αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο. Οι Πατρινοί έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες (εκπρόσωποι της Elite League) έδειξαν και πέρυσι ότι δεν πήγαν στην Κρήτη για τουρισμό, χάνοντας στον προημιτελικό από την ΑΕΚ στην παράταση (93-88).

Πολυνίκης του θεσμού είναι ο Παναθηναϊκός με 20 κατακτήσεις. Ακολουθεί με 11 ο Ολυμπιακός, που έχει πάρει τα δυο τελευταία Κύπελλα. Με 8 κατακτήσεις ο Άρης, 5 η ΑΕΚ, 3 ο ΠΑΟΚ και μία ο Πανιώνιος. Απ’ τις συμμετέχουσες ομάδες δηλαδή, μόνο το Περιστέρι και ο Προμηθέας δεν έχουν κερδίσει το τρόπαιο.

Final 8 (15-18/2)

Προημιτελικοί

15/2

18.00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (1), Cosmote TV

21.00 ΠΑΟΚ-Άρης (2), Cosmote TV

16/2

18.00 Ολυμπιακός-Περιστέρι (3), Cosmote TV

21.00 Προμηθέας-Πανιώνιος (4), Cosmote TV

Ημιτελικοί

17/2

18.00 Νικητής 1-Νικητής 2 (5), ΣΚΑΪ/Cosmote TV

21.00 Νικητής 3-Νικητής 4 (6), ΣΚΑΪ/Cosmote TV

Τελικός

18/2

19.00 Νικητής 5-Νικητής 6, ΣΚΑΪ/Cosmote TV

*Ο τελικός του Κυπέλλου γυναικών θα γίνει την Κυριακή στις 13:30 (Cosmote Tv).
fosonline.gr


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την αναμέτρηση των ομάδων ΗΡΟΔΟΤΟΣ και ΡΟΥΒΑΣ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics