Breaking News
18 Φεβρουαρίου 2019

Η Λαμία πέρασε εντυπωσιακά από το "Γεντί Κουλέ" επικρατώντας 3-1 του ΟΦΗ κι έκανε άλμα τριών θέσεων στη Super League.

Δοκάρι, ευκαιρίες, αλλά "ξύπνησε" στο 86' ο ΟΦΗ που έκανε πιο δύσκολη τη ζωή του για την παραμονή στη Super League.

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τη Λαμία στο Ηράκλειο για την τελευταία χρονικά αναμέτρησης της 21ης αγωνιστικής της Super League και γνώρισε βαριά ήττα (1-3). Η ομάδα του Ηρακλείου είχε καλό πρώτο ημίχρονο, ένα δοκάρι με τον Ναμπί, μια ευκαιρία "που δεν χάνεται" με τον Βαζ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η Λαμία άνοιξε το σκορ στο 57ο λεπτό με απίστευτη λόμπα του Τάσου Καραμάνου, οι γηπεδούχοι πελαγοδρομούσαν, και το δεύτερο γκολ δεν άργησε παρά τέσσερα λεπτά (με τον Τομάς στο 61'). Οι Φθιώτες στο 74ο λεπτό έκανε το 3-0 με τον καλύτερό τους παίκτη, Φακούντο Μπερτόγλιο, ο ΟΦΗ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 86ο λεπτό με τον Σακόρ.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν άλμα τριών θέσεων - ήδη αναρριχήθηκαν στην ένατη σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από το μπαράζ και επτά από τον απευθείας υποβιβασμό - αντίθετα οι γηπεδούχοι έκαναν πιο δύσκολη τη ζωή τους για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση.

1. Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ) ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ
Η άμυνα της Λαμίας σφυροκοπήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ επιθετικά για τους Φθιώτες υπήρχε μόνον ο Μπερτόγλιο να προσπαθεί να κάνει το δεκάρι, τον επιθετικό και τον εξτρέμ (και τα τρία μαζί). Το καλύτερο μέχρι τώρα ματς του Τάσου Καραμάνου ήταν το πρώτο που έπαιξε ως επιθετικός κορυφής. Στη ρεβάνς, δηλαδή, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί που η ομάδα της Φθιώτιδας αν και γνώρισε την ήττα, προκρίθηκε στα πέναλτι επί του "τριφυλλιού" στα προημιτελικά.

Το δεύτερο καλύτερο του, ήταν στο δεύτερο που έπαιξε στη σεζόν ως επιθετικός κορυφής. Στο 56ο λεπτό ο Μάκης Χάβος πέρασε τον Ντένις Επστάιν στη θέση του Νίκου Τσούκαλου (ήταν αρκετά καλός) και τον Τάσο Καραμάνο στην κορυφή. Στο επόμενο λεπτό (57') ο Γερμανός πέρασε κάθετη για τον Έλληνα, αυτός με εξαιρετική λόμπα - παρά το γεγονός ότι πιεζόταν - νίκησε τον Στρέζο κι άνοιξε το σκορ.

2. ΠΑΡΤΙ ΣΤΟΝ "ΠΕΛΑΓΩΜΕΝΟ" ΟΦΗ
Με το γκολ του Καραμάνου έπεσε ο διακόπτης στο Ηράκλειο. Όχι κυριολεκτικά, αλλά μεταφορικά. Μπλακ-άουτ στον ΟΦΗ. Μέσα σε τέσσερα λεπτά ήλθε και το δεύτερο γκολ για την ομάδα της Φθιώτιδας. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Αντέτζο έκανε το τακουνάκι σε μία... απούσα άμυνα που απλώς παρακολουθούσε τι γινόταν αδυνατούσα να δράσει.

Ο Τομάς απλά έκανε την προβολή. Ο ΟΦΗ ήταν αγνώριστος, δεν μπορούσε ν' αντιδράσει. Και στο 74ο λεπτό ήλθε και το τρίτο γκολ, τόσο της αναμέτρησης όσο και της Λαμίας. Ο Δημούτσος έκανε την κάθετη στον Μπερτόγλιο, ο Αργεντινός πέρασε και τον Στρέζο και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

3. ΤΟ "ΦΑΝΤΑΣΜΑ" ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ, ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΝΑΜΠΙ, Ο ΒΑΖ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΚΙ Ο ΣΑΚΟΡ
Ο Γιώργος Γιακουμάκης δεν μπόρεσε ν' αγωνιστεί. Και δεύτερο Γιακουμάκης δεν υπάρχει στον ΟΦΗ. Μάταια ο Έρικ Πέρσον προσπαθούσε να υποδυθεί αυτό το ρόλο. Ο Σουηδός ακόμη καλά καλά δεν έχει προσαρμοστεί στον ΟΦΗ.

Μάλιστα, έχασε και πολλές ευκαιρίες, ακόμη κι όταν το ματς ήταν τελειωμένο (στο 0-3). Ενδεικτικό, ίσως, της ψυχολογίας του. Ο ΟΦΗ είχε πολλές ευκαιρίες ν' ανοίξει αυτός το σκορ. Μόλις είκοσι λεπτά μετά την έναρξη του ματς είχε δοκάρι. Ο Ναμπί μπήκε από αριστερά, συνέκλινε, έκανε και το σουτ με το δεξί. Η μπάλα πέρασε από τον Μελίσσα και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Λαμίας.

Αλλά, η ευκαιρία του 39ου λεπτού ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Απίστευτη, τουλάχιστον. Από τα γκολ - κατά την ποδοσφαιρικά καθομιλούμενη διάλεκτο - "που δεν χάνονται". Κι ενώ ο Μελίσσας ήταν εξουδετερωμένος, ο Βαζ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Την έστειλε πάνω στον γκολκίπερ της Λαμίας.

Η ομάδα του Ηρακλείου κατάφερε να σκοράρει, αλλά ήταν πλέον αργά. Το κατάφερε στο 86ο λεπτό με τον Βαγιεμπάχ Σακόρ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή. Ο Νέιρα έβγαλε τη σέντρα, ο Ναμπί έκανε την πρώτη κεφαλιά στην αριστερή πλευρά, ο Σακόρ από κοντά νίκησε τον Μελίσσα και μείωσε, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

4. ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE
Πόσα και πόσα ματς έχουμε δει στη Super League που δεν... βλέπονται. Ακόμη κι από ομάδες ανώτερες ποιοτικά που παλεύουν για τον τίτλο. Κανείς δεν θα περίμενε καταιγιστικό ρυθμό στο Ηράκλειο από δύο ομάδες που παλεύουν για να παραμείνουν. Να μην υποβιβαστούν, δηλαδή.

Κι όμως στο πρώτο ημίχρονο είναι "θαύμα" που δεν είχαμε γκολ. Ασφαλώς και σε αυτό το... θαύμα συνετέλεσαν οι δύο γκολκίπερ, Γιώργος Στρέζος και Νίκος Μελίσσας. Ίσως, πολύ περισσότερο, η αστοχία των μεσοεπιθετικών.

Η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε 16 τελικές στην εστία συνολικά στα πρώτα 45 λεπτά. Οι εννιά για τον ΟΦΗ, οι έξι για τη Λαμία. Θα βρείτε πολλά άλλα ματς με αυτόν τον αριθμό; Μάλλον, όχι. Μάλλον τρία 90λεπτα τυχαίας διαλογής από την πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Γιώργος Χατζηνάκος, Δημήτριος Γκάγκας

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Μεγιάδο (75' Κουτσιανικούλης), Κυριακίδης (62' Σακόρ), Ναμπί, Βαζ (67' Νέιρα), Φερέιρα, Πέρσον.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκόνδρας (46' Ασίγκμπα), Μπεχαράνο, Δημούτσος, Καραμάνος, Τομάς, Μπερτόγλιο (76' Πίτι), Τσούκαλος (56' Επστάιν)

Γκολ: 86' Σακόρ / 57' Καραμάνος, 61' Τομάς, 74' Μπερτόγλιο

Κάρτες: 38' Παπάζογλου, 63' Φερέιρα, 68' Μεγιάδο / 29' Μελίσσας, 40' Σκόνδρας, 84' Πλιάτσικας
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics