Breaking News
31 Μαρτίου 2019

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο "Κλ. Βικελίδης" κόντρα στον Άρη, αλλά οι γηπεδούχοι με "σφυροκόπημα" διαρκείας βρήκαν τρία γκολ από το 75' και μετά και επικράτησαν 3-1, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχαν χάσει και πέναλτι.


Ο Άρης σημείωσε τη 13η νίκη του στη Super League, μετά το 3-1 σε βάρος του ΟΦΗ για την 26η αγωνιστική. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τον Βαζ, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έπαιξε καλύτερα, κατέκτησε το τρίποντο με γκολ των Ροζ, Ματίγια και Μαρτίνες, έχοντας χάσει και πέναλτι με τον Ματέο Γκαρσία. Παραμένει σε δυσχερή θέση η ομάδα του Ηρακλείου.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία του αγώνα στο "Κλ. Βικελίδης".

1. ΓΚΟΛ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ... PLAY STATION
Ο γηπεδούχος Άρης, όπως το συνηθίζει στα εντός έδρας παιχνίδια, πίεσε εξ' αρχής θέλοντας να φτάσει σε γρήγορο γκολ, αλλά ο ΟΦΗ αφού πέρασαν τα πρώτα λεπτά, άρχισε να ισορροπεί και να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Η ομάδα του Ηρακλείου έκλεισε τους χώρους, περιόρισε στον καλύτερο δυνατό βαθμό τα επιθετικά ατού των "κίτρινων", οι οποίοι ναι μεν είχαν την πρωτοβουλία, αλλά οι Κρητικοί δεν δίσταζαν και έφευγαν στην αντεπίθεση.

Κινητήριος μοχλός για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο Φετφατζίδης, ενώ ο Γιουνές έδινε πολλές μάχες στη γραμμή κρούσης με τους Μιχόγεβιτς και Ποτουρίδη. Το σκορ άνοιξε η ομάδα του Χάιμε Βέρα. Ένα γκολ που θα μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε στο play station. Μια πανέμορφη συνεργασία των Γιαννούλη, Βαζ, Φερέιρα και Κουτσιανικούλη, με τελικό αποδέκτη τον Βαζ, που πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή, κοντά στο σημείο του πέναλτι.


2. ΣΩΤΗΡΑΣ... ΣΩΤΗΡΙΟΥ
Χρειάστηκε να περάσουν μερικά λεπτά για να συνέλθει ο Άρης από το γκολ των Κρητικών. Οι παίκτες του Παντελίδη προσπάθησαν να ισοφαρίσουν με σουτ εκτός περιοχής, με επιθέσεις από τα πλάγια, αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Δημήτρη Σωτηρίου. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ "έβγαλε" το σουτ του Σιώπη, του Ντιγκινί και κυρίως το πέναλτι που κέρδισε ο Γιουνές στο χέρι του Νάστου, το οποίο εκτέλεσε ο Ματέο Γκαρσία.

Ο Βοιωτός κίπερ πραγματοποίησε θεαματική επέμβαση, κράτησε την εστία του απαραβίαστη, στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Στη φάση που ακολούθησε οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, αρχικά για μαρκάρισμα του Ποτουρίδη στον Γιουνές και ακολούθως για μαρκάρισμα του Μιχόγεβιτς στον Δεληζήση. Το ημίχρονο έκλεισε με το καταπληκτικό σπριντ του Φερέιρα, που άφησε πίσω τον Σιώπη και το πλασέ του Βραζιλιάνου το οποίο απέκρουσε ο Κουέστα. Στο πρώτο μέρος ο Άρης είχε 7 τελικές και 58% κατοχή μπάλας, ενώ ο ΟΦΗ είχε 5 τελικές με 42% κατοχή.

3. ΤΟ "ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ" ΤΟΥ ΑΡΗ
Στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Άρη. Διαρκές πρέσινγκ, "σφυροκόπημα" από τα άκρα και από τον άξονα. Ο ΟΦΗ αδυνατούσε να... αναπνεύσει και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Οι "κίτρινοι" ήταν το απόλυτο αφεντικό και με βάση την εικόνα που είχε το παιχνίδι, φαινόταν πως είναι θέμα χρόνου να μπει το γκολ. Αυτή τη φορά οι "ασπρόμαυροι" δεν ήταν σε θέση ούτε στην κόντρα επίθεση να "χτυπήσουν". Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν ο Σωτηρίου κατέστη ανέφικτο να συνεχίσει το ματς, λόγω τραυματισμού (όταν απέκρουσε το σουτ του Ντιγκινί στο 35', το κεφάλι του είχε βρει το αριστερό δοκάρι). Φετφατζίδης, Ματίγια, Ροζ, Ντιγκινί και Κόρχουτ κατέγραψαν τελικές μέχρι το 73', αλλά ο ΟΦΗ άντεχε, όχι όμως για πολύ.

4. "ΜΙΛΗΣΕ" Η ΚΛΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ
Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά με βάση την εικόνα του αγώνα, ο Άρης δεν άξιζε να χάσει. Ούτε καν ισοπαλία να φέρει. Η δικαίωση για τους Θεσσαλονικείς ήρθε στο 75' από κεντρικό αμυντικό! Ο Ροζ που είχε προωθηθεί, εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία Παπάζογλου - Νάστου και με σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Η μοναδική φορά που απείλησε στο δεύτερο μισό ο ΟΦΗ ήταν στο 77', όταν ο Φερέιρα βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Ο ανώτερος Άρης, που έχει και καλύτερη ομάδα από τον ΟΦΗ, έφτασε τελικά σε δύο ακόμη γκολ, από δύο εκτελέσεις φάουλ. Στο 89' ο Ματίγια και στο 93' ο Μαρτίνες υπέγραψαν το 3-1 των "κίτρινων".


Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Νικόλαος Σάββας (Σερρών), Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

4ος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (81' Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία, Φετφατζίδης (61' Λάρσον), Ντιγκινί, Γιουνές (75' Μαρτίνες).

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου (58' λ. τρ. Στρέζος), Μπράουν, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Κυριακίδης (68' Παπάζογλου), Νάστος, Φερέιρα Σόουζα, Βαζ (81' Αργυρόπουλος), Κουτσιανικούλης, Σασί.

Γκολ: 75' Ροζ, 89' Ματίγια, 94' Μαρτίνες - 26' Βαζ

Κάρτες: 9' Κουέστα, 63' Σιώπης - 20' Κυριακίδης, 28' Μιχόγεβιτς, 42' Ποτουρίδης, 65' Βαζ, 93' Γιαννούλης

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics