Breaking News
21 Ιουνίου 2019

Σαν Σήμερα 21/6 του 1987 ο ΟΦΗ επικρατεί του Ηρακλή στην διαδικασία των πέναλτι, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ.

 

Μεγάλη μέρα για τον ΟΦΗ ήταν η 21η Ιουνίου του 1987, καθώς πριν από ακριβώς 32 χρόνια γιόρτασε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Ευγένιου Γκέραρντ είχε χρειαστεί να ξεπεράσει τα εμπόδια της Θήβας, του Εδεσσαϊκού και του Απόλλωνα Αθηνών για να φτάσει στα προημιτελικά.

Εκεί συνάντησε σε διπλά ματς την Καλλιθέα, ενώ στα ημιτελικά βρέθηκε στο δρόμο του ο Διαγόρας Ρόδου. Συνολικά, στην πορεία του μέχρι τον τελικό, η έδρα του «Γεντί Κουλέ» έπαιξε σημαντικό ρόλο, μιας και εκεί πέτυχε 5 νίκες με συντελεστή 16-1 στα γκολ.

Στον τελικό του ΟΑΚΑ, περίπου 10.000 φίλοι των Κρητικών βρέθηκαν στις εξέδρες.


Στο 30ο λεπτό ο Κωφίδης άνοιξε το σκορ για τον Ηρακλή, με την απάντηση ωστόσο να έρχεται μόλις 4 λεπτά μετά με τον Χαραλαμπίδη.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού και στην παράταση, με το ματς να οδηγείται στην διαδικασία των πέναλτι.

Ο Μύρωνας Σηφάκης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς απέκρουσε δύο πέναλτι και σε συνδυασμό με τα τρία εύστοχα του ΟΦΗ, χάρισαν το κύπελλο στους «ασπρόμαυρους».

Τα στοιχεία του τελικού

Σκορ Ημιχρόνου: 1-1

Ηρακλής (Χρήστος Αρχοντίδης): Γκεοργκίεβ, Λευκόπουλος, Ζήφκας, Βακαλόπουλος, Ηλιάδης, Κωφίδης, Δ.Παπαδόπουλος, Ζούντμπι, Θ.Αναστασιάδης, Χατζηπαναγής (98’ Αδάμου), Καραΐσκος (57’ Γ.Παπαδόπουλος).

ΟΦΗ (Έγκε Γκέραρντ):Σηφάκης, Γκουλής, Βασιλείου, Τσινός, Μιχαλίτσιος (101’Ανδρεανίδης), Ίσις, Περσίας, Παπαβασιλείου, Νιόπλιας (94’ Καριώτης), Χαραλαμπίδης, Σαμαράς

Σκόρερ: 30’ Κωφίδης – 34’ Χαραλαμπίδης

Έδρα: ΟΑΚΑ

Θεατές: 23.587

Διαιτητές: Μελέτης Βουτσαράς βοηθοί: Ντάουλας – Μπίκας

Η σειρά των εκτελέσεων πέναλτι:

Ζούντμπι – άουτ
Χαραλαμπίδης 0-1
Ζήφκας απόκρ.
Τσινός 0-2
Δ. Παπαδόπουλος 1-2
Παπαβασιλείου 1-3
Αδάμου αποκρ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics