Breaking News
17 Οκτωβρίου 2019

Τα πλάνα και τα «θέλω» του προπονητή του ΟΦΗ για τον σαββατιάτικο αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

 

«Μου αρέσουν οι προκλήσεις, βελτιώνομαι», είπε πρόσφατα ο Γιώργος Σίμος και γενικότερη η λέξη «πρόκληση» είναι από τις αγαπημένες του. Ίσως να είναι το μότο του ΟΦΗ, ίσως να είναι το κίνητρο για κάθε ματς. «Είναι ακόμα μία πρόκληση το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δεν θα αλλάξουμε τα πλάνα μας, πάμε να παίξουμε αυτό που ξέρουμε και να βάλουμε δύσκολα στον αντίπαλο, να κάνουμε το κάτι παραπάνω», μερικές από τις ατάκες του Γιάννη Σαμαρά σε μία πρόσφατη, χαλαρή, ποδοσφαιροκουβέντα υπό τη συνοδεία καφέ, με δημοσιογράφους. «Πρόκληση» χρησιμοποίησε και εκείνος.

Πρόκληση, λοιπόν, το σαββατιάτικο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, τον αήττητο έως τώρα και την ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολ στην έδρα της. Και επειδή ακριβώς είναι ένας αγώνας με ιδιαιτερότητες, όντας σίγουρα ένας εκ των δυσκολότερων που έχει δώσει ο ΟΦΗ έως τώρα, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πλάνα του τεχνικού επιτελείου. Μην περιμένετε τον Γιώργο Σίμο να επιλέγει άλλο σύστημα. Η ομάδα θα πορευτεί ακριβώς έτσι όπως παίζει έως τώρα, αλλά σίγουρα ο βαθμός προσήλωσης την ώρα του ματς «χτυπάει» ταβάνι.

Ο κόουτς του ΟΦΗ δεν θέλει να δώσει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πάρει την κατοχή και να πιέσει. Δεν θέλει την ομάδα του Μαρτίνς να κλείσει στα καρέ του τον Όμιλο και σίγουρα δεν θέλει τα κενά ανάμεσα στις γραμμές που φέρνουν «ρήγματα». Μόνο αυτά; Προφανώς και όχι. Ο Σίμος δεν θέλει χαμένες μπάλες, δεν θέλει άσκοπα τρεξίματα, δεν θέλει λάθη, δεν θέλει να δίνει στον αντίπαλο έξτρα επιθέσεις και προφανώς θέλει να βγει μπροστά, να δημιουργήσει φάσεις, να απειλήσει.

Πολλά πράγματα μαζεμένα, αλλά είναι τέτοια η ανάγκη του συγκεκριμένου αγώνα με τη συγκεκριμένη ομάδα. Ανεβαίνει το επίπεδο, ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις. Δεν τον παίρνει τον ΟΦΗ, για να το πούμε στην καθομιλουμένη, να κάνει λάθη, δεν τον παίρνει να κυνηγά ξανά το σκορ όπως έχει συμβεί έως τώρα στο πρωτάθλημα. Πρέπει να κάνει ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι και να εκμεταλλευτεί οτιδήποτε του δώσει το παιχνίδι στη διάρκειά του.

Αυτά φροντίζει να τα τονίζει στους παίκτες του ο Σίμος σε όλες τις τελευταίες προπονήσεις. Μάλιστα, δεν διστάζει να διακόπτει πολλές φορές το πρόγραμμα τις προπόνησεις για να τονίσει τα λάθη και να δουλευτεί από την αρχή η φάση. Και δεν αναφερόμαστε σε θέμα συστήματος και τακτικής προσέγγισης, αλλά σωστής λειτουργίας ώστε να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερα το πλάνο.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα, ο προπονητής του ΟΦΗ δεν είναι από αυτούς που μπορείς να... βάλεις το χέρι σου στη φωτιά για τους παίκτες που θα επιλέξει. Την Τετάρτη δοκίμασε Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Γιαννούλη, ενώ όλα δείχνουν ότι ο Φιγκεϊρέντο θα είναι ξανά στο αρχικό σχήμα αντί του Μάνου.

Ουδείς, όμως, μπορεί να πει με σιγουριά για τους «11» του Φαλήρου. Υπάρχουν, βέβαια, οι «σίγουροι» και συγκεκριμένα οι Σωτηρίου, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Σεμέντο, Τσιλιανίδης, αλλά από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, όλα είναι στο μυαλό του Σίμου.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΟΦΗ θα πάει στην έδρα του Ολυμπιακού για να κάνει με ηρεμία και προσήλωση το παιχνίδι του. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η επόμενη μέρα θα βρει την ομάδα να συνεχίζει τη δουλειά. Όπως συνέβη έως τώρα στις 6 πρώτες αγωνιστικές. Ούτε θριαμβολογίες ούτε απογοήτευση. Δουλειά και πάλι δουλειά.
capitano.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics