Breaking News
29 Ιουλίου 2021

Η Κινέζα Τσεν Μενγκ αναδείχτηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο απλό γυναικών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και του τουρνουά λύγισε στον τελικό τη συμπατριώτισσά της Σουν Γινγκσά (Νο 2) με 4-2 σετ κι έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της. Παράλληλα έγινε η 7η Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Για 4η συνεχόμενη φορά συναντήθηκαν στον τελικό δύο Κινέζες και για 7η συνολικά από το 1988, που πρωτοεμφανίστηκε το άθλημα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Η Κίνα διατηρεί την εντυπωσιακή παράδοση να βγάζει πάντα την 1η Ολυμπιονίκη, πάντως η αμέσως προηγούμενη φορά, που είχε μία αθλήτρια στον τελικό ήταν το 2004 στην Αθήνα όπου η Ζανγκ Γινίνγκ είχε αντιμετωπίσει την Κιμ Χουανγκ Μι από τη Βόρεια Κορέα.

Σήμερα η 27χρονη Τσεν Μενγκ έπιασε εξαιρετική απόδοση μετά το 2-2 για να κάμψει τη νεαρή και λιγότερο έμπειρη Σουν. Τα σετ 9-11, 11-6, 11-4, 5-11, 11-4 και 11-9.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γιαπωνέζα Μίμα Ίτο. Παρότι έχασε το 1ο σετ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στη Γιου Μενγκγιού από τη Σιγκαπούρη και με σκορ 4-1 κατέκτησε την 3η θέση και χάρισε και στη χώρα της το πρώτο μετάλλιο στο αγώνισμα σε Ολυμπιακό τουρνουά. Στην αρχή της εβδομάδας η Ίτο είχε αναδειχτεί «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο διπλό μικτό, ενώ θα έχει συμμετοχή και στο ομαδικό.

Το πρωί έγιναν οι ημιτελικοί σε απλό ανδρών και απλό γυναικών. Η Κίνα πέτυχε εύκολα τις νίκες στις γυναίκες, αλλά δυσκολεύτηκε τρομερά μέχρι να κάνει το ανάλογο βήμα στους άνδρες.

Στο απλό γυναικών το νούμερο 1 φαβορί, η Τσεν Μενγκ, δεν είχε πρόβλημα απέναντι στη Γιου Μενγκ Γιου από τη Σιγκαπούρη (Νο 26 στο αγώνισμα) και επιβλήθηκε με 4-0 σετ. Η Σουν Γινγκσά αντιμετώπισε τη Μίμα Ίτο (No 3) και ήταν απίστευτα σταθερή. Το τελικό 4-0 ήταν εντυπωσιακό όσον αφορά στην έκτασή του κόντρα στην πολύ δυνατή Γιαπωνέζα, που προερχόταν κι από τον τίτλο στο διπλό μικτό.

Στο απλό ανδρών τα δύο πρώτα φαβορί, ο Φαν Ζεντόνγκ και ο Μα Λονγκ, κινδύνεψαν άμεσα με οδυνηρούς αποκλεισμούς. Έβγαλαν όμως, την τελευταία μπαλιά στα πιο κρίσιμα σημεία και κατάφεραν, έστω στα επτά σετ, να προκριθούν στον τελικό. Ο Φαν, νούμερο 1 του κόσμου, έκαμψε με 4-3 σετ τον Λιν Γιουν Τζου από την Ταϊπέι (11-8 έληξε το 7ο σετ) και ο Μα τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ, επίσης με 4-3 σετ (11-9 έληξε το 7ο). Οι ηττημένοι θα κοντραριστούν αύριο για το χάλκινο μετάλλιο (14:00 Ελλάδας) κι επίσης αύριο διεξάγεται ο τελικός (15:00 Ελλάδας). Σημειωτέον, ότι ο Μα Λονγκ ήταν «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Ρίο και θέλει να γίνει ο μοναδικός στα ολυμπιακά χρονικά του αθλήματος με δύο χρυσά στο απλό. Στις γυναίκες έχουν φτάσει σε αυτό το επίτευγμα οι συμπατριώτισσές του Ντεν Γιαπίνγκ (1992, 1996) και Ζανγκ Γινίνγκ (2004, 2008).

Διαβάστε επίσης

Βύρων Κοκκαλάνης: Άδοξο τέλος, εκτός αγώνα μεταλλίων [vid]

 

 

 

Όλα τα ζώδια 29/07

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics