Breaking News
10 Αυγούστου 2021

Τζέσικα Σπρίνγκστιν: Η «ασημένια» Ολυμπιονίκης «γράφει» τη δική της ιστορία
Μιχάλης Νιαβής  

 

Το επώνυμο «Σπρίνγκστιν» φέρνει στο μυαλό των περισσότερων ηλεκτρικές κιθάρες, γεμάτα στάδια και ροκ εμφανίσεις. Την κατάσταση αυτή έρχεται να αλλάξει η Τζέσικα, κόρη του διάσημου Αμερικανού θρύλου, Μπρους Σπρίνγκστιν, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και «γράφει» τη δική της ιστορία, δίχως να έχει ανάγκη τη φήμη του πατέρα της, που έγινε γνωστός παγκοσμίως τη δεκαετία του ΄90.

Η παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η Τζέσικα συμμετείχε στο αγώνισμα της ιππασίας στο Τόκιο, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Παρόλο που δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του ατομικού, δεν το «έβαλε κάτω». Συνέχισε την σκληρή δουλειά και αποζημιώθηκε, αφού στις 7/8 του 2021 κατέκτησε με τις Η.Π.Α. το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό της υπερπήδησης εμποδίων των Ολυμπιακών Αγώνων, μένοντας πίσω μόνο από από τη χρυσή Ολυμπιονίκη, Σουηδία, στον αγώνα διαβάθμισης. Οι ιππείς της τελευταίας (Χένρικ φον Έκερμαν, Μάλιν Μπάργιαρντ-Γιόνσον, Πέντερ Φρέντρικσον) ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε συνολικό χρόνο 122.90, την ώρα που οι Αμερικανοί Λόρα Κράουτ, Τζέσικα Σπρίνγκστιν και ΜακΛέιν Γουόρντ σημείωσαν χρόνο 124.20. Η 29χρονη πραγματοποίησε το μεγαλύτερό της όνειρο, αποδεικνύοντας σε όσους την αμφισβήτησαν πως δεν είναι απλώς «κόρη του μπαμπά της».

Τα παιδικά της χρόνια και η αγάπη για την ιππασία
Η Τζέσικα Ρέι Σπρίνγκστιν γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1991, «Born in the USA», όπως πρωτοτραγούδησε ο Μπρους πέντε χρόνια νωρίτερα. Είναι το μεσαίο παιδί της οικογένειας, με τη μητέρα της Πάτι Σιάλφα (επίσης τραγουδίστρια) να «φέρνει στο φως» ακόμη τον Τζέιμς και τον Σάμουελ. Πολύ σύντομα οι γονείς τους συνειδητοποίησαν πως το Λος Άντζελες δεν παρείχε στα παιδιά το κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσουν, καθώς οι παπαράτσι καραδοκούσαν σε κάθε γωνία για να φωτογραφήσουν τον Μπρους. Για το λόγο αυτό, η οικογένεια πήρε την απόφαση να μετακομίσει σε μια φάρμα με άλογα, στο Νιου Τζέρσεϊ. Εκεί, η Τζέσικα γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, την ιππασία, ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών, αφού η συναναστροφή με τα άλογα ήταν καθημερινή.

Μάλιστα, ο πατέρας της τής χάρισε ένα πόνι, στην ηλικία των έξι ετών. Όλα τα αδέρφια τους ήταν δεύτερες φωνές το 2002, στο τραγούδι «Down In The Hole», όμως αυτή ήταν η τελευταία φορά που στάθηκαν «στη σκιά» του μπαμπά τους. Η Τζέσικα είχε αποφασίσει από νωρίς τι ήθελε να κάνει στη ζωή της. Οι ίδιοι οι γονείς ενθάρρυναν από την αρχή τα παιδιά τους να ακολουθήσουν τον δρόμο που τους αρέσει, δίχως να επαναπαύονται στην οικογενειακή φήμη και στήριξαν την απόφαση της Τζέσικα. Η τελευταία δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού είναι, επίσης, κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Ντιουκ και πρέσβειρα της Gucci.

Η ενασχόληση με την ιππασία
Οι πρώτες επιτυχίες στον αθλητισμό δεν άργησαν να έρθουν, κερδίζοντας αγώνες στην κατηγορία των πόνι, συμπεριλαμβανομένου του Washington International Pony Equitation Classic Final, ενώ ως έφηβη νίκησε στο 20008 ASPCA Maclay National Championship, όπου οι ικανότητές της έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό του αθλήματος. Κέρδισε ακόμα στο George H. Morris Excellence in Equitation Championship, ένα χρόνο αργότερα.

«Οι γονείς μου πάντα έλεγαν ότι ήμουν εξαρχής ανταγωνιστική, αλλά εμένα μου άρεσε απλώς να βρίσκομαι ανάμεσα σε άλογα. Δεν ήθελα να χάνω ούτε ένα μάθημα. Ήμουν αφοσιωμένη και το είχα πάρει σοβαρά από μικρή ηλικία», δηλώνει. Και αυτό αποδείχτηκε και από τις επιτυχίες σε μεγάλες διοργανώσεις ως ενήλικη, με το άλογο Vordnado Van Den Hoendrik, κατακτώντας το Amerian Gold Cup και το Falcon Stakes CSI 5. Ήταν αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Η.Π.Α., ωστόσο δεν αγωνίστηκε. Δούλεψε σκληρά, έφτασε ως το Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης και ανταμείφθηκε, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η σχέση με τους διάσημους γονείς της
Οι γονείς της την στήριξαν από την αρχή. «Όταν έχεις παρευρεθεί σε τόσες πολλές διοργανώσεις, χρόνο με τον χρόνο, αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο είναι και τι επίτευγμα αποτελεί. Επίσης, συνειδητοποιείς πόσο καλοί είναι οι άλλοι ιππείς και πόσο κόπο έχουν ρίξει στο άθλημά τους. Βλέπεις το αποτέλεσμα 13 ετών ιππασίας να κρίνεται σε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι ένα σκληρό μάθημα ζωής. Οι μουσικοί μπορούν πάντοτε να ξεκινήσουν το τραγούδι από την αρχή· οι ιππείς έχουν μία μόνο ευκαιρία», τόνιζε ο Μπρους, περήφανος για τις επιτυχίες της κόρης του, που δεν θέλει να τη γνωρίζουν λόγω του πατέρα της, αλλά χάρη στις δικές της επιτυχίες. «Διαχρονικά, έδειχναν (τα παιδιά ) μια υγιή αδιαφορία για τη δουλειά μας. Είχαν τους δικούς τους μουσικούς «ήρωες», είχαν τη δική τους μουσική που τους ενδιέφερε. Έμεναν με μια έκφραση άγνοιας στο πρόσωπο όταν κάποιος ανέφερε τον τίτλο ενός από τα τραγούδια μου», σχολιάζει ο θρύλος της μουσικής.

«Το γεγονός ότι ποτέ δεν είπαμε ότι όλα είναι εύκολα λόγω των χρημάτων των γονιών μας, μάς έκανε να μάθουμε να αφοσιωνόμαστε σε ό,τι αγαπάμε» και οδήγησε στην επιτυχία, κατά την Τζέσικα. Κάπως έτσι, η 29χρονη ακολουθεί το δικό της δρόμο, διαφορετικό από εκείνο της μουσικής, με την ίδια να εκφράζει τις ανησυχίες της και να συνεργάζεται διαρκώς με με τον οργανισμό «American Society for the Prevention of Cruelty to Animals», για την πρόληψη της κακοποίησης των ζώων.

sports3.gr
Διαβάστε επίσης:

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics