Breaking News
25 Σεπτεμβρίου 2021

Γέμισε “πανιά”, ο κόλπος της Σαλαμίνας, από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης 23/09, πρώτης αγωνιστικής ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2021

, για σκάφη τύπου Laser Radial ILCA6 Ανδρών, που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας από τις 23 έως τις 26/09, με συνδιοργανωτές την Αντιπεριφέρεια Νήσων και τον οργανισμό ΑΚΟΙΠΟΠ του Δήμου Σαλαμίνας, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Εξήντα ένας αθλητές από είκοσι Ναυτικούς Ομίλους, από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, πήραν τελικά εκκίνηση, μετά από τους προβλεπόμενους ελέγχους και τις καταμετρήσεις των ιστίων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΓΓΑ, λόγω της πανδημίας. Οι μη εμβολιασμένοι αθλητές υποβλήθηκαν σε rapid test, τις δαπάνες του οποίου κάλυψε η Αντιπεριφέρεια.

Οι αθλητές από την Κύπρο, την Αλεξανδρούπολη, την Θεσσαλονίκη, την Πάρο, την Χαλκίδα, το Βόλο, τη Ραφήνα, το Μάτι, τη Βουλιαγμένη, την Λούτσα και άλλα σημεία της Αττικής, άρχισαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης να ετοιμάζουν τα σκάφη τους για τον αγώνα. Ο χώρος, μπροστά και γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Β.Σ, στην περιοχή Κατάστημα της Σαλαμίνας, πλημμύρισε κυριολεκτικά από τα σκάφη, τα πολύχρωμα πανιά, τους αθλητές, τους προπονητές και τους άλλους συνοδούς που ρίχτηκαν με τα … μούτρα στην προετοιμασία των σκαφών. Γύρω στο μεσημέρι, τα σκάφη, έτοιμα πλέον, έπεσαν στην θάλασσα και άρχισε η αγωνιστική διαδικασία.

Οι αρμόδιοι του Ν.Ο.Β.Σ., δεν ξέχασαν να κάνουν σπονδή στον … Αίολο αυτή τη φορά και έτσι, ο θεός των ανέμων αποφάσισε να δώσει ευνοϊκούς ανέμους για τους αθλητές και τον αγώνα.

Διεξήχθησαν και οι τέσσερεις προγραμματισμένες ιστιοδρομίες. Όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς κανένα απρόοπτο. Γύρω στις 19.00, τα πρώτα σκάφη έφτασαν πίσω, στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Β.Σ., όπου άρχισε το πλύσιμο και η προετοιμασία των σκαφών για την επόμενη αγωνιστική ημέρα, για σήμερα δηλαδή. Οι ιστιοδρομίες θα συνεχιστούν σήμερα Παρασκευή και τις δύο επόμενες μέρες, Σάββατο και Κυριακή οπότε και θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής της κατηγορίας “Laser RDL ILCA 6 Ανδρών” για το 2021. Όλοι, μετά το πλύσιμο των σκαφών, σχολίαζαν, την αρτιότητα της οργάνωσης καθώς οι άνθρωποι του Ν.Ο.Β.Σ. έχουν φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, από την σίτιση και τις ενδιαιτήσεις μέχρι την υγειονομική ασφάλεια αλλά και την πλήρη ιατρική κάλυψη με κινητό ιατρείο και ασθενοφόρο όχημα, με ευθύνη της “Liaros Biomedical”.

Διαβάστε  εδώ τα προσωρινά αποτελέσματα τ της πρώτης ημέρας (23/09) σε μορφή pdf
Διαβάστε επίσης

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

ΟΦΗ: Άρχισε η προετοιμασία για τον ΠΑΣ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics