Breaking News
25 Οκτωβρίου 2022

ύο ακόμα στελέχη των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών έκαναν τη φετινή πρεμιέρα τους σε ξένο πρωτάθλημα 1ης εθνικής κατηγορίας. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο

και τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα, οι οποίοι έδωσαν πριν λίγες ημέρες τα πρώτα παιχνίδια τους για τη σεζόν 2022-2023 στη λεγόμενη Pingisligan της Σουηδίας, ο μεν με τη Ρέκορντ και η δε με τη Λίκεμπι. Ο Κωνσταντινόπουλος, που εκτός από την ελληνική Α1 αγωνίζεται παράλληλα και στις nationalκατηγορίες της Γαλλίας έκανε αρχή με έναν ομαδικό αγώνα, ενώ η Τσεκούρα, που επίσης συνεχίζει κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, άρχισε με δύο αλλεπάλληλα ματς. Στη Γαλλία στο μεταξύ, και στην 3η εθνική κατηγορία (National 1), πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη Ρομάν ο επίσης διεθνής Γιώργος Σταματούρος. Είναι η ομάδα, με την οποία συνεργάζονται σταθερά τα τελευταία χρόνια οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι.

Στη Σουηδία ο Κ. Κωνσταντινόπουλος (στη φωτό με όλη την ομάδα) βρίσκεται για δεύτερη σερί χρονιά στην Pingisligan Herrar με τη φανέλα της Ρέκορντ. Στην 1η αγωνιστική η ομάδα αντιμετώπισε εκτός έδρας την παραδοσιακά ισχυρή Έσλοβ και ηττήθηκε με 4-2. Ο δις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έδωσε δύο ατομικά ματς κι έχασε με 3-1 σετ από τον Άγγλο Τομ Τζέρβις και με 3-0 από τον Φιλανδό Άλεξ Ναούμι.

Το πρωτάθλημα έχει 8 ομάδες, η Ρέκορντ είναι στην 6η θέση χωρίς βαθμό μαζί με Σπαρβάγκεν και Σέβλινγκ και η συνέχεια θα δοθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Στην Pingisligan Damer η Τσεκούρα ζει τις πρώτες εμπειρίες από τη νέα συνεργασία με τη Λίκεμπι. Αγωνίστηκε διαδοχικά στα χαμένα εκτός έδρας παιχνίδια με την Έσλοβ (5-0) και τη Χάλμσταντ ΒΤΚ (5-3) και στη 2η αγωνιστική πέτυχε και τις πρώτες νίκες της.

Στην πρεμιέρα με την Έσλοβ έχασε από τις διεθνείς Νόμιν Μπάασαν και Φιλίππα Μπέργκαντ με 3-0 σετ. Στον αγώνα με τη Χάλμσταντ η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών το 2018 κατέβαλλε με 3-1 σετ την Κριστίν Κάλβατ και την Τζένι Έντβινσον, ενώ κάμφθηκε πολύ δύσκολα από την Ερίκα Φροντ, τη διεθνή πρώτη παίκτρια των αντιπάλων, με 3-2. Οκτώ οι ομάδες που συμμετέχουν και σε αυτό το πρωτάθλημα, η Λίκεμπι είναι στο τέλος του πίνακα χωρίς βαθμό μαζί με τη Γιούνο και η συνέχεια θα δοθεί τον Νοέμβριο.

Στη Γαλλία ο Σταματούρος έκανε το ντεμπούτο του με τη Ρομάν, με την οποία συμφώνησε για λίγα παιχνίδια φέτος, παράλληλα με τους αγώνες του στη λίγκα της Δανίας. Η δυνατή ομάδα των National κατηγοριών ουσιαστικά στηρίχτηκε σχεδόν αποκλειστικά σε Έλληνες στο τελευταίο ματς του 3ου γκρουπ με αντίπαλο την Κουρμπεβουά, καθώς αγωνίστηκαν επίσης ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος. Η Ρομάν νίκησε 8-3 στην έδρα της με τον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών το 2021 να παίζει δύο ατομικά ματς και ένα διπλό με απολογισμό 1 νίκη και 2 ήττες. Δύο νίκες σε ισάριθμες ατομικές αναμετρήσεις είχε ο Κωνσταντίνος, 2 νίκες και 1 ήττα ο Γιώργος.

Επί τη ευκαιρία, ο νεαρός συμπαίκτης τους στο προπονητήριο των εθνικών ομάδων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, έζησε ξεχωριστή εμπειρία το Σαββατοκύριακο στη National 2. Μολονότι 4η κατηγορία της Γαλλίας έχει στους συμμετέχοντες τον Αιγύπτιο διεθνή Καλίντ Ασάρ, από την κορυφαία εκπρόσωπο της αφρικανικής ηπείρου και αδερφό του Ομάρ Ασάρ, που (μεταξύ άλλων επιτυχιών) είχε βρεθεί στα προημιτελικά του απλού στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει αγωνιστεί επί χρόνια στις κορυφαίες λίγκες της Γαλλίας και της Γερμανίας. Ο Καλίντ είναι νούμερο 90 στον πίνακα αξιολόγησης στη Γαλλία και πήρε μέρος στο ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο. Ο Χατζηλυγερούδης τον αντιμετώπισε με τη Κουάντρι για την 3η αγωνιστική του 6ου γκρουπ κι έχασε πολύ δύσκολα με 3-1 σετ. Ο σημερινός 3ος Βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών είχε και 2 νίκες στο χαμένο ματς με τη Βατινιέ (8-6), αξιοσημείωτη αυτή επί του έμπειρου Γουελσιμπίλικ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλα τα ζώδια 24/10

 

 

 

 

ΟΦΗ-Λαμία 0-0 (vid)

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics