Breaking News
10 Σεπτεμβρίου 2023

Το Μάλμε της Σουηδίας έβαλε τα γιορτινά του και υποδέχεται τις καλύτερες εθνικές ομάδες της γηραιάς ηπείρου στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Από αύριο Κυριακή 10/09 μέχρι την άλλη Κυριακή 17/09 η ιδιαίτερα προηγμένη στο ολυμπιακό άθλημα, χώρα, φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού 2023 και η Ελλάδα, συνεπής στα μεγάλα ραντεβού, θα είναι και φέτος παρούσα και με τα δύο αντιπροσωπευτικά της συγκροτήματα. Μετέβη σήμερα στην πόλη, μέσω Κοπεγχάγης και εκπροσωπείται από τους αθλητές Παναγιώτη Γκιώνη, Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο, Κωνσταντίνο Αγγελάκη, τις αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ιωάννα Γερασιμάτου και τους εθνικούς ομοσπονδιακούς προπονητές Κώστα Βατσακλή (ανδρών) και Γιώργο Καρύτσα (γυναικών). Αφότου εξασφάλισαν μία θέση ανάμεσα στις 24 χώρες της τελικής φάσης οι εθνικές μας ομάδες θα τα δώσουν όλα για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. Η ανδρική ομάδα είναι στο 4ο γκρουπ με την Πορτογαλία (επικεφαλής) και την Ουγγαρία και θα επιδιώξει την πρόκριση στη φάση των «16». Κάνει πρεμιέρα αύριο στις 14:00 ώρα Ελλάδας με την Πορτογαλία (ζωντανά αγώνας στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/livestream/malmoe-table-3/1630796). Η εθνική γυναικών είναι στο 8ο γκρουπ με τη Σουηδία (επικεφαλής) και την Ισπανία και βασικά στοχεύει σε εμφανίσεις, που θα την κάνουν ανταγωνιστική. Την Κυριακή στις 17:00 αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα χώρα (απευθείας μετάδοση στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/livestream/malmoe-table-1/1630792).

Στο άνετο Malmö Arena και σε 4 τραπέζια θα γίνει το EuropeanTeamsChampionships. Το κοντινό Χάλμσταντ είχε διοργανώσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018, που επίσης αφορούσε το αγώνισμα του ομαδικού, ενώ Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανέλαβε ξανά η Σουηδία μετά το Γκέτεμποργκ το 1990 (ατομικά και ομαδικά). Η 4άδα της εθνικής ανδρών προέρχεται από το δυνατό προπονητικό καμπ της Δανίας στο Μπρόντμπι, ενώ έχει ξανά στη σύνθεσή της τον Γκιώνη, ο οποίος είχε λείψει λόγω τραυματισμού από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2021 (στο ομαδικό) και του 2022 (στα ατομικά αγωνίσματα). Δέκα χρόνια μετά από το ιστορικό για την Ελλάδα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ, όπου ο ίδιος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό και η Ελλάδα το ασημένιο στο ομαδικό ανδρών, ο τοπ αμυντικός θα ηγηθεί στο Μάλμε της προσπάθειας για μία όσο γίνεται θετική πορεία. Οι δύο πρώτες θέσεις των γκρουπ δίνουν πρόκριση στην επόμενη φάση (σ.σ. των «16»).

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ανυπομονούμε για την έναρξη των αγώνων. Έχουμε δύσκολο όμιλο και δύσκολη αποστολή. Έχουμε απέναντί μας δύο παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης την Ουγγαρία και την Πορτογαλία και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Βατσακλής.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

Με τα καλύτερα ρόστερ τους παρουσιάζονται και οι αντίπαλοι στο 4ο γκρουπ. Η Πορτογαλία είναι δηλωμένη με τους Μάρκος Φρέιτας (νούμερο 4 στην Ευρώπη) Ζοάο Ζεράλδο (Νο 16), Τιάγκο Απολόνια (Νο 21) και Ζοάο Μοντέιρο (Νο 57). Στην αποστολή της Ουγγαρίας είναι οι Μπένκε Μαγιόρος (Νο 39), Άνταμ Ζούντι (Νο 54), Τάμας Λάκατος (Νο 84) και Νάντορ Ετσέκι (Νo 131). Στην ελληνική ομάδα ο Γκιώνης είναι αυτόν τον μήνα νούμερο 32 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη. Ο Σγουρόπουλος στο Νο 55), ο Σταματούρος στο Νο 179, ενώ δεν είναι αξιολογημένος ο Αγγελάκης.

Η εθνική ομάδα των γυναικών είχε πολύ δύσκολη κλήρωση στο 8ο γκρουπ αφού από τη μια συναντά μία σταθερή αξία, όπως είναι η διοργανώτρια χώρα κι από την άλλη την Ισπανία, που στηρίζεται εν πολλοίς σε κινεζικής καταγωγής αθλήτριες. Έχει την ικανοποίηση και μόνο της συμμετοχής στα τελικά, αλλά θέλει να βγάλει και στο Μάλμε τη δική της δυναμική και να διεκδικήσει ό,τι παραπάνω μπορεί.

«Για μας είναι ήδη σημαντικό, που βρισκόμαστε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πάμε να χαρούμε τη συμμετοχή μας. Στο Μάλμε ξέρουμε ότι έχουμε να δώσουμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με σπουδαίες ομάδες. Η Σουηδία αγωνίζεται σε δικό της έδαφος κι έχει αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου. Η Ισπανία έχει και Κινέζες στη σύνθεσή της, Είναι και οι δύο πολύ ποιοτικές ομάδες και η προσπάθεια είναι να είμαστε όσο γίνεται ανταγωνιστικοί, να πιέσουμε και να δείξουμε και τη δική μας αξία», τόνισε ο Καρύτσας. Τη Δευτέρα οι ομάδες μας κάνουν το ρεπό τους και αγωνίζοται πάλι την Τρίτη 12/10.

Η Σουηδία έχει στην playerl ist τις Λίντα Μπέργκστρομ (νούμερο 15 στην Ευρώπη), Κριστίνα Σέλμπεργκ (Νο 27), Φιλίππα Μπέργκαντ (Νο 74), Ματίλντα Χάνσον (Νο 157) και Άλμα Ρόουζ (Νο 247). Η Ισπανία εμφανίζει τις Μαρία Ξιάο (Νο 17), Σοφία Σουάν Ζανγκ(Νο 46), Γιάνα Ριέρα (Νο 169) και Μαρία Μπερθόζα (Νο 193). Στην Ελλάδα η Τόλιου βρίσκεται τον Σεπτέμβριο στο νούμερο 41 της ευρωπαϊκής κατάταξης, η Παπαδημητρίου στο 128, η Παρίδη στο 206, ενώ η Γερασιμάτου δεν είναι αξιολογημένη.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Για τον ευρωπαϊκό τίτλο μπορούν να παλέψουν όλες οι συμμετέχουσες ομάδες (στο τελικό στάδιο δεν υπάρχει διαχωρισμός σε κατηγορίες). Υπάρχουν 8 γκρουπ των 3ων ομάδων τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Τα seedingγια τις κληρώσεις είχαν βγει με βάση το ranking.

Σε κάθε γκρουπ παίζουν «όλοι με όλους», δηλαδή κάθε ομάδα έχει δύο αγώνες. Οι ομάδες, που θα περιοριστούν στην τελευταία θέση των γκρουπ, ολοκληρώνουν τη συμμετοχή τους στο Μάλμε. Οι νικήτριες των γκρουπ, καθώς και οι ομάδες, που θα καταλάβουν τη 2η θέση προκρίνονται στον γύρο των «16» κι από κει και μετά εφαρμόζεται το νοκ άουτ σύστημα.

O νικητής του 1ου γκρουπ πηγαίνει στην κορυφή του ταμπλό και ο νικητής του 2ου γκρουπ στη βάση του. Οι ομάδες, που θα επικρατήσουν στο 3ο και το 4ο γκρουπ, θα κληρωθούν για τις θέσεις 8 και 9. Οι νικητές των γκρουπ 5, 6, 7 και 8 επίσης θα είναι στην κλήρωση και αντιστοίχως θα κληρωθούν για τις υπόλοιπες θέσεις οι 2ες ομάδες των γκρουπ με την πρόβλεψη ότι θα βρεθούν στο αντίθετο μισό του ταμπλό από τον νικητή του ομίλου τους.

Κάθε ομάδα ανδρών ή γυναικών παρατάσσει το λιγότερο 3 αθλητές/τριες και στη διάρκεια του ματς μπορεί να κάνει αντικατάσταση του 1ου ή του 2ου αθλητή (στο 4ο ή το 5ο επί μέρους ματς). Όπως ισχύει εδώ και πολλά χρόνια η ομάδα, που θα συμπληρώσει πρώτη τρεις (3) ατομικές νίκες φτάνει και στην τελική επικράτηση.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Ελλάδας στα γκρουπ (σε ώρες Ελλάδας):

Στους άνδρες:

10/09/2023 14:00 Πορτογαλία-Ελλάδα Τραπέζι 3

12/09/2023 17:00 Ουγγαρία-Ελλάδα Τραπέζι 4

Στις γυναίκες:

10/09/2023 17:00 Σουηδία-Ελλάδα Τραπέζι 1

12/09/2023 20:00 Ισπανία-Ελλάδα Τραπέζι 4

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΥΣΑΝ

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σουηδίας θα χρησιμεύσει και ως πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2024, που θα γίνει στο Μπουσάν της Κορέας. Στην Ευρώπη έχει χορηγηθεί ποσόστωση δώδεκα (12) ομάδων για τα τελικά του Παγκοσμίου. Το σύστημα των προκρίσεων προβλέπει:

Α) Οι οκτώ (8) εθνικές ομάδες, που θα μπουν στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023 θα προκριθούν αυτόματα.

Β) Τις υπόλοιπες τέσσερις (4) θέσεις θα λάβουν οι τέσσερις (4) ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία (σύμφωνα με το WorldTeamRanking της ITTF, που δημοσιεύεται τον Οκτώβριο του 2023) μετρώντας όμως, μόνο τις ομάδες, που θα έχουν φτάσει στον γύρο των «16» στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

* Ο Κώστας Βατσακλής μίλησε στη διάρκεια του προπονητικού καμπ της Δανίας για το πώς βελτιώνεται ο αμυντικός τρόπος παιχνιδιού και θα έχει ανάλογη εμπειρία στο Μάλμε. Ύστερα από την επίσημη πρόσκληση, που είχε δεχτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) θα μετάσχει σε Workshop με αφορμή τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις που έχει μία μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, από το 2011 (με εθνική ανδρών, Κρεάνγκα, Γκιώνη, Σγουρόπουλο). Στην ομιλία του σε αίθουσα του Ολυμπιακού κέντρου στο Μπρόντμπι είχε ως βοηθούς τους αμυντικούς Γκιώνη και Αγγελάκη.

* Όλοι οι αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα καλυφθούν διαδικτυακά. Μέσα από την πλατφόρμα της ETTUTVθα υπάρχουν καθημερινά liveκι από τα τέσσερα τραπέζια και οι σύνδεσμοι θα βρίσκονται στον ιστότοπο https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu.

* Οι φίλαθλοι από 22 διαφορετικές χώρες θα έχουν πρόσβαση σε ζωντανές μεταδόσεις καθόλη τη διάρκεια των οκτώ ημερών αυτού του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για συμφωνίες πρόσβασης σε ειδήσεις «καθιερώνοντας περαιτέρω αυτό το τουρνουά ως κορυφαίο γεγονός στο ημερολόγιο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης».

* Στην ETTU ο ιστότοπος, που θα δίνει όλες τις βασικές πληροφορίες για τους αγώνες, είναι https://www.ettu.org/en/events/european-teams-championships-/final-stage/.

* Η ιστοσελίδα της διοργάνωσης είναι https://ettc23malmo.com/

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 09/09

 

 

 

 

Το Χάλκινο κατέκτησε ο Νικόλας Παπαδημητρίου στο τρίαθλο

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics