Breaking News
18 Νοεμβρίου 2023

Θωμάς Νταβαρίνος: Ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε την έβδομη ψηλότερη κορυφή του κόσμου 



Αυτός είναι ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στην έβδομη ψηλότερη κορυφή στον κόσμο
Ο Θωμάς Νταβαρίνος κατέκτησε την κορυφή Νταουλαγκίρι στο Νεπάλ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που τα κατάφερε.

Ιστορία έγραψε τον περασμένο Μάιο ο Θωμάς Νταβαρίνος, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε την κορυφή Νταουλαγκίρι στο Νεπάλ. Πιο συγκεκριμένα, ο έμπειρος ορειβάτης ανέβηκε στην έβδομη ψηλότερη κορυφή στον κόσμο, στα 8.167 μέτρα.

Μάλιστα, μιλάμε για ένα από τα πιο δύσκολα βουνά του κόσμου, όπου τα τελευταία 25 χρόνια τρεις Έλληνες έχασαν τη ζωή τους - τελευταίος ο Αντώνης Συκάρης πριν από περίπου 1,5 χρόνο.

Περίπου έξι μήνες μετά από αυτή την επιτυχία του, ο Θωμάς Νταβαρίνος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Περίμετρος» και μίλησε για την απόφασή του να ανέβει στην την κορυφή Νταουλαγκίρι στο Νεπάλ.

«Κάποια στιγμή ήμουν σκηνο-σύντροφος με το φίλο μου τον Αντώνη Συκάρη, που έχασε κι αυτός τη ζωή του σε αυτό το βουνό και μετά από αυτό το γεγονός πήρα την απόφαση να επιλέξω να ανέβω αυτό το βουνό» αποκάλυψε αρχικά ο Νταβαρίνος.

Ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε το τι χρειαζόταν για να τα καταφέρει: «Η διαδικασία για να ανέβεις είναι κοντά στους δύο μήνες. Όσον αφορά την προεργασία θα πρέπει κάποιος να ασχολείται, να γυμνάζεται για να βρεθεί σε καλή φυσική κατάσταση. Εμπειρίες μεγάλες… χρειάζεται να είσαι και τυχερός. Είναι δύσκολα βουνά με άσχημες καιρικές συνθήκες, μου πήρε περίπου 45 μέρες να εγκλιματιστώ και τελικά πήγαν όλα καλά και το ανέβηκα».

Όσο για τους επόμενους στόχους του; «Το καλοκαίρι θα επιχειρήσω να ανέβω σε άλλο βουνό, στο Πακιστάν».

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 18 Noεμβρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Δείτε τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics