Breaking News
21 Σεπτεμβρίου 2016

Αυξάνονται οι φόβοι για το μέλλον του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ, τη γνωστή WADA, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ετοιμάζεται να την... τιμωρήσει, ακόμα και να προχωρήσει στην αντικατάστασή της λόγω της απαγόρευσης που επέβαλε στους Ρώσους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Όπως υποστηρίζει σήμερα ο Guardian, η ΔΟΕ εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο θέσπισης ενός οργανισμού που θα ονομάζεται «μονάδα ακεραιότητας» και θα έχει την ευθύνη για τη διαφθορά, τα στημένα παιχνίδια και το αντι-ντόπινγκ σε μια κίνηση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διαβρώσει τις εξουσίες του WADA.Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε, προφανώς όχι τυχαία, την καταιγιστική επίθεση εναντίον της WADA από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αργεντινής, Gerardo Werthein, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ καταλόγισε στον οργανισμό «προφανή προσπάθεια να κατηγορήσει άλλου για τα μεγάλα προβλήματα στο σύστημά του».

Ο Werthein μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν θεωρείται καθώς πρόκειται για ξεκάθαρο σύμμαχο του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και κυρίως υπέρμαχο της ιδέας δημιουργία ενός οργανισμού που θα διαδεχθεί τη WADA, η οποία κατά τον ίδιο απέτυχε στα καθήκοντά της.Παρά τις διάφορες έρευνες που έχουν ξεκινήσει, δεν έχουμε ακόμα επαρκή εξήγηση σχετικά με το γιατί η WADA δεν ενήργησε νωρίτερα για την υπόθεση της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι θεωρητικά είναι σε πλήρη εγρήγορση σχετικά με το πρόβλημα του ντόπινγκ ήδη από το 2010», ανέφερε ο Werthein και πρόσθεσε: «Ούτε έχουμε πάρει στα χέρια μας μια οποιαδήποτε σοβαρή ανάλυση για το πώς η WADA έχει αφήσει το αθλητικό κίνημα και τις εθνικές κυβερνήσεις να δαπανούν μεγάλα ποσά για σχεδόν 300.000 τεστ ανά έτος και ακόμα είναι τόσο λίγοι αυτοί που έχουν βρεθεί θετικοί σε τεστ. Στην πραγματικότητα οι περισσότερες από τις σημαντικές υποθέσεις ντόπινγκ έχουν προκύψει σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες των διεθνών ομοσπονδιών, τις έρευνες της αστυνομίας, πληροφοριοδότες και τα μέσα ενημέρωσης».Οι υποστηρικτές της WADA πιστεύουν ότι αυτές οι επιθέσεις είναι ουσιαστικά ένα προπέτασμα καπνού για να κρύψει η ΔΟΕ την πραγματική πρόθεση της που είναι να τιμωρήσει τον ανεξάρτητο οργανισμό αντι-ντόπινγκ ακριβώς διότι ενεργεί ανεξάρτητα όπως ακριβώς στην περίπτωση της Ρωσίας και την –ουσιαστικά- κρατική χορηγία ντόπινγκ. Όλα δείχνουν ότι η ΔΟΕ θέλει ένα πιο συμβατό με το σώμα, σύστημα αντι-ντόπινγκ, το οποίο να ελέγχει η ίδια.Η WADA δέχθηκε συντονισμένη επίθεση από μέλη της ΔΟΕ και πριν από τους αγώνες στο Ρίο κυρίως μέσω εκκλήσεων για τη μη τιμωρία της Ρωσίας.


Ο πρώην πρόεδρος του WADA, Ντικ Πάουντ, ο οποίος ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τον οργανισμό στη μεγάλη αποκάλυψη του Ρωσικού σκανδάλου, δήλωσε στην εφημερίδα «Guardian»: «Πάντα πίστευα ότι οι επιθέσεις της ΔΟΕ προς τη WADA ήταν μια εκτροπή προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό τι έχει συμβεί στη Ρωσία. Η WADA έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει – αλλά αυτό μάλλον δεν άρεσε».Οι συζητήσεις για το μέλλον του παγκόσμιου οργανισμού αντι-ντόπινγκ αναμένεται να λάβουν χώρα μεταξύ της ΔΟΕ και της WADA και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη σε ειδική Ολυμπιακό σύνοδο κορυφής, στις 8 Οκτωβρίου στη Λωζάννη. Ήδη ο Τόμας Μπαχ ζήτησε από τα μέλη της ΔΟΕ να υποβάλουν τις ιδέες τους.Ο Sir Craig Reedie, νυν πρόεδρος της WADA, ο οποίος είναι επίσης μέλος της ΔΟΕ, είπε ότι είχε κατ 'επανάληψη εξηγήσει γιατί ο οργανισμός δεν ήταν σε θέση να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει το ρωσικό ζήτημα και κυρίως να ενεργήσει νωρίτερα και παραμένει αισιόδοξος ότι ο οργανισμός θα διατηρήσει την ισχύ του και κυρίως την ανεξαρτησία του.Μόλις χθες, η ερευνήτρια – δημοσιογράφος Declan Hill, υποστήριξε ότι το μέλλον της WADA απειλείται πλέον ευθέως από τις διαπραγματεύσεις της ΔΟΕ με το χρηματοδοτούμενο από το Κατάρ International Centre for Sports Security (ICSS) – το Διεθνές Κέντρο για την Ασφάλεια στον Αθλητισμό. Σύμφωνα με την ίδια προγραμματίζουν τη δημιουργία του οργανισμού Sports Integrity Global Alliance (Παγκόσμια Συμμαχία για την ακεραιότητα του Αθλητισμού). 0
Υγρός Στίβος Μηχανοκίνητα Τένις Χειροσφαίριση Ενόργανη Γυμναστική
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, 22:11Υιοθεσία και αποκατάσταση αθλητών!Συντάκτης : Υιοθεσία και αποκατάσταση αθλητών!Το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή», που εφάρμοσε η ΕΟΕ για να ενισχύσει την προετοιμασία όσων αθλητών επρόκειτο να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα έξι μετάλλια, που κέρδισε η ελληνική αποστολή, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.Κι επειδή συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Μιλώντας στον REAL FM και την εκπομπή «Pamesports», ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή και άλλων εταιρειών-χορηγών, που θα «υιοθετήσουν» αθλητές, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση, όπως και όλες όσες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, να αποκαταστήσουν επαγγελματικά τους αθλητές μετά το τέλος της καριέρας τους. Μια πολύ σημαντική καινοντομία, υπό την έννοια ότι στοχεύει και στο αύριο, όχι μόνο στο σήμερα, που για τον αθλητή είναι πολύ μικρό σε διάρκεια.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics