Breaking News
03 Οκτωβρίου 2016

Οι... διακοπές τέλος για τον Λευτέρη Πετρούνια, που αυτή την εβδομάδα επιστρέφει στο γυμναστήριο και αρχίζει την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο, αμέσως μετά το ταξίδι στη Νέα Υόρκη, όπου μετείχε στις εκδηλώσεις της ΕΟΕ για την ομογένεια, ξεκινά πλέον άμεσα τις προπονήσεις σε μια χρονιά, όπου όπως όλες οι μεταολυμπιακές χρονιές, είναι αγωνιστικά λίγο πιο «χαλαρή» σε σχέση με τις άλλες. 


Στο επόμενο 12μηνο υπάρχουν μπροστά τους δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Απρίλιο του '17 στο Κλουζ της Ρουμανίας και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Οκτώβριο του '17 στο Μόντρεαλ. Και στα δύο ο μεγάλος στόχος του Πετρούνια θα είναι να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Από εκεί και πέρα, σε όποιον άλλο αγώνα αποφασίσει να λάβει μέρος, θα είναι «στοχευμένα» με βάση το πλάνο προετοιμασίας που θα καταρτίσει μαζί με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη. Και φέτος θα βαδίσουν στη λογική των «όχι πολλών αγώνων», ώστε να δώσουν βάρος στην ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των ασκήσεων στους κρίκους και την τελειοποίηση του προγράμματος. 

Αυτό θα γίνει για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί και οι δύο επίσημες διοργανώσεις, το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο, δεν περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα το σύνθετο ομαδικό, έχουν μόνο ατομικά οργάνων κι έτσι είναι μια ευκαιρία για τους γυμναστές μα αφοσιωθούν αποκλειστικά στο όργανο που διακρίνονται, χωρίς να επιβαρυνθούν με τα άλλα όργανα. Έτσι, ο Πετρούνιας θα έχει την ευκαιρία να αφοσιωθεί τους επόμενους μήνες αποκλειστικά και μόνο στους κρίκους, χωρίς να αναγκαστεί να κάνει κάποιο άλλο όργανο. 

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι πάντα αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η διεθνής Ομοσπονδία προχωρά σε αλλαγές και ανανεώσεις του κώδικα βαθμολογίας των ασκήσεων, που θα ισχύσει για τη νέα τετραετία και μέχρι τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δηλαδή κάποιες ασκήσεις τις αναβαθμίζει και σε κάποιες άλλες μειώνει τον συντελεστή δυσκολίας τους. Ανάλογα πλέον και οι αθλητές, προχωρούν σε κάποιες μετατροπές των ασκήσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμά τους, με βάση τις δυνατότητές τους. Το ίδιο φυσικά θα κάνει και ο Λευτέρης Πετρούνιας. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα ανακοινώσει στο τέλος της χρονιάς το νέο κώδικα βαθμολογίας για την τετραετία 2017-2020 και ο Έλληνας Ολυμπιονίκης θα κρίνει ποιες μετατροπές θα επιχειρήσει στο πρόγραμμά του, ώστε να το κάνει ακόμη πιο δυνατό και θα έχει τον χρόνο να δουλέψει συστηματικά πάνω στο αυτό. Έτσι λοιπόν, οι εμφανίσεις του φέτος σε αγώνες αναμένεται να είναι μετρημένες. 

Φυσικά, σε ρυθμούς προετοιμασίας μπαίνουν και οι άλλοι δύο αθλητές, που μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Βλάσης Μάρας και η Βάσω Μιλλούση, ενώ σιγά-σιγά επανέρχεται και ο Λευτέρης Κοσμίδης, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη χιαστών) και την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί. 

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics