Breaking News
26 Οκτωβρίου 2016

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Ρίτα Τζέπτου κατά της ποινής αποκλεισμού της για δύο χρόνια και έκανε δεκτή την προσφυγή της IAAF, με την οποία ζητούσε να της επιβληθεί τετραετής αποκλεισμός.

Το CAS εκτίμησε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ότι η αύξηση της ποινής επιβάλλεται λόγω των «επιβαρυντικών στοιχείων» που προέκυψαν και τη βαρύτητα του παραπτώματος.

Η Τζέπτου, που είχε βρεθεί θετική σε ερυθροποιητίνη (EPO), είχε τιμωρηθεί αρχικά για δύο χρόνια και η ποινή της έληγε σε λίγες ημέρες, αλλά πλέον θα έχει ισχύ μέχρι 30 Οκτωβρίου του 2018. Όλα τα αποτελέσματα της 35χρονης αθλήτριας από τις 17 Απριλίου 2014 και μετά δεν ισχύουν, συμπεριλαμβανομένων των νικών που έκανε στους Μαραθώνιους του Σικάγου και της Βοστώνης, ενώ θα πρέπει να επιστρέψει και όλα τα χρηματικά έπαθλα που κέρδισε το ίδιο διάστημα.

Η διάσημη δρομέας από την Κένυα ουσιαστικά ολοκληρώνει εδώ την καριέρα της, στην οποία κατάφερε να αναδεχθεί 3 φορές νικήτρια στο Μαραθώνιο της Βοστώνης (2006, 2013, 2014) και άλλες δύο στο Σικάγο (2013, 2014). Η Τζέπτου υποβλήθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ τον Σεπτέμβριο του 2014.

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics